Reklama

Reklama

Děj filmu se odehrává v roce 2016. Komisař Damien se podílí na likvidaci překupníků s drogami v centru Paříže. Poté je neprávem obviněn z přechovávání drog a zatčen. Podaří se mu zavolat Leitovi z okrsku 13, aby ho přišel vysvobodit. Leito se mezitím setká s mladíkem, který tajně natočil na kameru, jak agenti DISS (Department of Internal State Security) střílí na policejní jednotku a předá mu záznam z kamery. Policejní vůz byl v noci převezen do okrsku 13 a vražda policistů připsána zdejším obyvatelům, čímž byly vyvolány nepokoje. Ředitel DISS Walter Gassman tlačí na francouzského prezidenta, aby dal pokyn k vyklizení okrsku a následné demolici jeho centra raketami. Gassman je tajně spolčen s developerskou společností, která chce na místě postavit mrakodrap. Leito pronikne na policejní komisařství a podaří se mu osvobodit Damiena a navíc ukrást harddisk z Gassmanovy kanceláře. Poté se vrátí do okrsku, kde vyzvou vůdce místních klanů, aby jim pomohli proti Gassmanovi a jeho lidem. Prezident nechá evakuovat okrsek, ale zdráhá se dát pokyn k odpálení raket... (TV Prima)

(více)

Recenze (329)

swamp 

všechny recenze uživatele

Pro mě je toto pokračování stejně vydařené jako první díl. V hlavní roli David Belle, Cyril Raffaelli a parkur. A tohle vlastně stačí - je to jízda. :) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Oproti kvalitní jedničce výrazný posun dolů. Celý se to točí ted kolem nic moc natočené akce, a hlavní duo se moc nepředvede. Navíc konec je spíše k smíchu a ty gengy jakby smet. Celej příběh je pokleslejší než kdejaké béčko. Celý to působí strašně na efekt a nějak se mi nelíbilo. Navíc tam kde jednička exelovala tak tady spíše upadá. Zklamání. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Akcia, hrdinovia a humor skvelé. Aj celková dravosť a drzosť filmu fajn. Príbehovo béčkovo blbé, ale vzhľadom na žáner francúzskeho adrenalinoveho filmu, nadpriemerne funkčné... ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Povedené pokračování dobré jedničky. Akční scény jsou dobré a bojové scény jsou excelentní. Když k tomu připočteme sympaťáky v hlavních rolích stojí film za podívaní. Vypněte mozek a jen se kochejte akcí. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dřívější skvělý režisér, nynější neúnavný producent rychlých, bezmozkových akčňáků Luc Besson před lety s režisérem Pierrem Morelem přinesl slušný akční snímek, který oproti jiným prostoduchým mlátičkám přinesl osvěžení v podobě parkourových vychytávek (pro nezasvěcené se jedná o sport ve kterém se efektivně zdolávají všemožné (převážně městské) překážky). Film měl slušný úspěch a proto bylo pokračování nevyhnutelné. Tentokrát má ústřední dvojice podobný problém jako v předchozím díle a opět musí zachránit v názvu zmíněný okrsek před zničením. Rozhodně jsem nečekal zázraky ale samotného mě překvapilo, že i když se ve filmu pořád něco děje, akce a vůbec všeho je více dost, hodně jsem se nudil a už teď tři minuty po shlédnutí mě nenapadá část, která by mě jakkoliv výrazně zaujala nebo snad dokonce strhla a nezachrání to ani fakt, že Belle umí dobře skákat a Raffaelli kopat. Ultimátní slabota. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

podle mě,vrchol moderní francouzké kinematografie.naprosto neskutečný a dech beroucí akční kreace,v čele se dvěma nejlepšíma představitelema parkuru na světě,zasazený do vynikajícího prostředí pařižské budoucnosti,rozkládajícího se 13tého okrsku,doplněný o vynikající francouzký hipec.zatím co v jedničce si to všechno teprve zkoušely,tak do dvojky vletěly naplno a se vší parádou.málokdy se stane,že druhý díl přebije ten první,u okrsku 13 se to povedlo takovym hřebikem,že by rozmrd i přehradu.bravo!opravdu ultimátní podívaná: ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Paříž 2016...Okrsek 13 II je bohužel o něco slabší než první skvělý díl, ale naštěstí jenom o trochu slabší. Sice věřím, že kdyby to točil Morel byla by to větší jízda a snad míň řečí, ale i tak to režisér Alessandrin zvládl docela dobře. Kvalitní francouzské béčko :-). ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš. Ani když vykradeš námět Johna Carpentera a spojíš to s moderní akcí, střihem a filtry. Remake klasiky Johna Carpentera o útoku na 13. okrsek, ve francouzském a lucbessonovském podání (Luc psal scénář) si našel hodně odpůrců, ale mně se líbil z toho důvodu, že ctil pravidla žánru, měl nečekaný twist před koncem a celé to bylo natočené i slušně filmařsky a co se akce týče. (Ano, a milovníci parkourů si přišli hodně na své, nakolik už nejde o disciplínu pro koně, ale atleticky nadané mladíky.) Jenže tahle věc připomíná ze všeho nejvíc film Fantomas se zlobí, s moderní akcí na půl plynu a naprosto bez vtipu. Všichni jsou tam tak strašně cool, až je to neskutečně směšné samo o sobě. A co teprve pohádkový závěr, kde se spojí gangy Asiatů, skinheadů, Afroameričanů, cikánů (ve Francii a celé jižní Evropě nemají Romy, ale cikány, sorry), myslím tam byli ještě nějací Arabové - a všichni strašně spolupracují a mají se rádi... Přitom v okrsku 13 mají tyhle gangy svá ghetta, hranice, kam ti druzí nesmějí, ale najednou, když jde o blaho Francie a bezpečí prezidenta, jsou kamarádi až na půdu. Ano, všechny tyhle pitomosti, které by měly být podle tvůrců nejspíše angažovaným sociologickým sci-fi thrillerem z blízké budoucnosti (odehrává se v r. 2016), film totálně shazují. Hlavní dvojka pak může být jak chce cool, a hlavní Asiatka zabíjet copem přesily vojáků, celé to vyznívá jako nechtěná parodie. Ani jedna z postav se neusměje, všichni to berou tak strááášně vááážně, že z toho pak vzniká akorát tak nuda. Příběh se motá kolem toho, že vlivná skupina generálů chce okrsek 3 srovnat se zemí a nechat tam pro finančně spřátelenou firmu postavit nové a moderní skleněné mrakodrapy. Zástupci zde sídlících ghett proti tomu bojují, aby - POZOR NUTNÝ SPOILER!!! - v závěru stejně nechali svou čtvrť srovnat se zemí, jako že se tam postaví parky. Není to stupidní zakončení? V podstatě ani té akce zde není tolik - proskoky úzkými dveřmi jsme viděli už před dvaceti lety u Jackieho Chana, skoky po střechách dokonce u Belmonda, i když pod tím nezněl francouzský rap, a jízdu autem po chodbách úřadu v Denní hlídce. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA = 4.12.2010, réžia slovenského znenia = ŠTEFAN MANDŽÁR+PREMIÉRA NA JOJ = 27.2.2015, réžia slovenského znenia = - Som fanúšik a vyznavač parkouru. Nemôžem ísť teda pod 4. Napriek tomu, že príbeh nie je o nič originálnejší než prvá časť, akcie sú na hranici dokonalosti. (6.4.2009) ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se nezkutečně moc ono to není zlé ale dost slabé ano pokračujeme dál ale kde je ta nezkutečná zábava jedničky. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od jedničky klade dvojka důraz i na dějh, na jehož úkor je ochuzena akce. A to je škoda, protože samotný příběh je v tomto případě neuvěřitelně naivní a závěrečné "united", jakkoliv lákavě vypadá, vyzní nakonec dost směšně. Ultimátum se v tomto případě přiblížilo k americkým béčkovým akčňárnám a to nemělo. Přesto si Bell a Raffaelli těch 60% zaslouží, protože co tihle dva dokážou je zkrátka nad moje chápání. Každopádně Raffaelliho nástup do auta si hodlám vyzkoušet. :D ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Ak som dal prvej časti ***** tak musím aj tejto. Asi nieje veľa užívateľov, ktorí dajú plný počet, ale v rámci takej akčnej podívanej to uspokojí na 100%. Ja osobne nemám nič, čo by som mohol tomuto filmu vytknúť. Akčné scény (všetky) sú krásne prehľadné, dynamické a rychlé. Nenašiel som žiadne hluché miesto alebo pauzu, kde by film stratil na obrátkach. Veľmi odporúčam všetkých, ktorí majú radi akčné filmy tohoto typu. 85% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojka je smutnou ukážkou jak zničiť dobre rozbehnutú sériu. A u Bessona bohužiaľ nie ojedinelou. Zápletka je oveľa debilnejšia ako minule, ale tentoraz sa berie vážne a hlášok je absolútne minimum. Vďaka tomu je dejová vata neznesiteľná. Ani chémia medzi ústredným duo už nefunguje a nové postavy nestoja ani za zmienku. Tentokrát to nezachráni ani akcia. David Belle pri preskakovaní z budovy na budovu si už často vypomôže buď pomocnými lanami, alebo trikmi. Neviem, či za to môže nový mizerný režisér, alebo už poisťovne nenechali Belleho skákať jak by sa mu chcelo. Proste už predvedie len minimum kúskov u ktorých by som si povedal jak to urobil. Cyril Raffaelli sa v bitkách tiež nevytiahne. Vidno minimum kontaktov a tie ktoré vo filme ostali, sú minimálne raz okrášlené prestrihom, aby si ich divák nemal šancu poriadne užiť. Ale ešte to ten bleskový strih Megakokotona nedosahuje. No a čo ďalšie? Sem tam nejaký výbuch alebo výlet autom po kancelárii. Proste dielčie cool kúsky sa v akcii nájdu, ale ako celok ani akcia a ani film už za veľa nestojí a skôr by som ho fanúšikom jednotky neodporúčil. 3/10. ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Ústredná dvojica mne osobne v tomto druhom pokračovaní svojimi duchaplnými dialógmi pripadala ako starý manželský pár. Skvelý soundtrack, kamera, akčné scény - zachované. Až na better storyline. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Je to fakt nářez, ale jedničce se to nevyrovná. Určité pasáže člověka nudí, ale když se ozve akce, je čas na to koukat s otevřenou drškou. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Paříž 2013, ho, ho, akční sci - fi začíná. Povedená čtyřminutová úvodní kamerová a hudební "scéna" mě zlákala ke sledování tohoto snímku. Ale pak už to pomalu upadalo. Ty nová fára velice kontrastují z celkovým prostředím filmu. A co teprve ty melouny, jak se tam to zboží dostalo? Vyrostlo tam? Rybolov je dobrá scéna, ale ty bojové prvky až moc připomínají Jackiho Chana. No a pak už ten film tak nějak dojede sám a ani scénář do toho nemusí moc zasahovat. V závěrečných titulcích je i informace, kdo dělal parkours. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoct, ale mě se dvojka líbila podstatně více. Zejména díky závěru, která prostě neměl chybu a u kterého jsem se fakt zasmál. ()

Reklama

Reklama