Reklama

Reklama

Děj filmu se odehrává v roce 2016. Komisař Damien se podílí na likvidaci překupníků s drogami v centru Paříže. Poté je neprávem obviněn z přechovávání drog a zatčen. Podaří se mu zavolat Leitovi z okrsku 13, aby ho přišel vysvobodit. Leito se mezitím setká s mladíkem, který tajně natočil na kameru, jak agenti DISS (Department of Internal State Security) střílí na policejní jednotku a předá mu záznam z kamery. Policejní vůz byl v noci převezen do okrsku 13 a vražda policistů připsána zdejším obyvatelům, čímž byly vyvolány nepokoje. Ředitel DISS Walter Gassman tlačí na francouzského prezidenta, aby dal pokyn k vyklizení okrsku a následné demolici jeho centra raketami. Gassman je tajně spolčen s developerskou společností, která chce na místě postavit mrakodrap. Leito pronikne na policejní komisařství a podaří se mu osvobodit Damiena a navíc ukrást harddisk z Gassmanovy kanceláře. Poté se vrátí do okrsku, kde vyzvou vůdce místních klanů, aby jim pomohli proti Gassmanovi a jeho lidem. Prezident nechá evakuovat okrsek, ale zdráhá se dát pokyn k odpálení raket... (TV Prima)

(více)

Recenze (329)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie šialenej jazdy, ktorá naberá nové kontúry. V podstate platí u mňa to isté, čo pri prvom filme. Je to akési pokračovanie, ktoré zároveň propaguje le parkour. Opäť šialená jazdy, ktorá si ma dostala. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dávam tomuto ´´spektáklu´´ len 3*. Na viac to nevyskočilo, aj keď ručička adrenalínmetru maximálnu stupnicu občas aspoň olízla. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak dobré jako jednička, ale i tak jsem byl spokojen. David Belle alias Leito je týpek a já ho obdivuju. Akce i srandy tu bylo dost a přiznivci parkouru si taky přijdou na své... pro mě 75%. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Odlehčená věcička na jedno odpoledne.Dějová linka v 2. půli značně uvadá.Příběh je z 80% v pořádku,jen ten konec je totální píčovina.Jinak tyhle filmy beru s rezervou a celkem jsem se bavil. ()

verbst 

všechny recenze uživatele

Jak píše Adrian :) Do tohodle jsem šel proto, protože jsem chtěl vidět parkour, a nápadité bitky. Obou se mi dostalo. Navíc v lepším balení než v jedničce... A dostal jsem jich vrchovatě, tak proč neohodnotit to, o čem ten film je, a ne to o čem "ten film má být." ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Ukázkový příklad jak nedělat sequel. Víc explozí, větší komplikovanosti děje, větší stopáže, větší počet postav, více všeho. Ve výsledku se však nedostává na ten sympatický nádech a akčnost jedničky a zůstává jen jakési nedomrlé torzo. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Trošičku slabší než jednička,ale přesto to byla pořádně nadupaná jízda.Dvojka mi připadala v mnoha chvílích svižnější než jednička,vše se ale vyrovnávalo horším příběhem.Leita s Damiánem jsem si docela oblíbil a jejich psí kusy mě nepřestávaly udivovat.Francouzi opět potvrdili,že v akčních filmech jsou na tom alespoň stejně dobře jako Američané.Také se mi v obou dílech líbilo to prostředí,které tomu dodávalo tu správnou atmosféru.Mohli by natočit trojku,ale zase si říkám,jestli by to bylo dobré.Hodnocení:70% ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Divokejšie typicky francúzsky prehnanejšie viď Kuriér 2..ale stále vymakané pokračovanie, aj keď si sú borci v Okrsku 13 vo veľkej forme, mohli aj ukázať viac..ale mne toto stačilo úplne ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Není to o moc horší než první díl, spíše mi to přišlo hodně podobné, kdy se hraje na to, že zde není úplně špatný nápad a celkově zpracovaný scénář, nechybí zde humor, hlavně úvodní scéna je super, a samozřejmě je zde povedená a docela drsná akce. Ani tentokrát mě to ale nedovedlo opravdu nadchnout. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Jednička byla celkem nadupaná akční jízda, ale tady to šlo všechno do kelu. Všechno podstatný uvidíte v traileru, jinak tam nic není. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Akční parcour jízda od začátku až do konce. Zdá se mi, že tyhle 2 filmy jsou tak na stejné úrovni. V obou je dobrá akce, občasný vtip, super zpracování no a duo Belle a Raffaelli. Tady se nedá nic vytknout. Snad jen hudba místy pokulhávala, ale to je to nejmenší mínus na celém filmu. 4* a 70 % ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Okrsek 13 byl vždycky plný parkouru, akce a nebezpečných týpků. A i Ultimátum je dosti podobné, přeci jen se jedná o pokračování, které sází na prostředí blízké budoucnosti, a tak nikdo neví, jestli to tak skutečně nebude. Okrsek 13: Ultimátum svého staršího bratříčka poměrně dobře zastiňuje, a to v několika bodech. Už se nemusíme zdržovat představováním hlavních hrdinů a jen se čeká na část, kdy se dají zase dohromady. Už se také nejedná o takové překvapení, jako tomu bylo u prvního dílu, který sázel především na pořádnou porci parkouru a hojnou akci. Zde je vše už pěkně vyváženo, aby si divák našel, to co se mu líbí. Ultimátum je podobné jako první díl. ()

m@rz 

všechny recenze uživatele

Dobrá akce a honičky - dovoluji si říct, že lepší než v jedničce. Ale ten příběh - ze začátku dobré. Postupem času ztrácí a konec je hodně mrzutý. Stejně tak ta ženská na konci a její "rváčské představení". ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Hlavní postavy gangů jsou velice vydařený, ale je tady moc zbytečně přehnaných pár scének a to trochu kazí film. Ale dobrá podívaná. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Jedna hviezda pre Leïta, jedna pre Damiena za ich choreograficky vyčančané a zábavné piruety.... zvyšok béčkový výplach, ktorý podaktoré megastupídne dialógy ťahá niekde až zo zatuchnutých brakových vôd až z toho upadávajú uši. Tak rád by som nejak naškrábal na tú tretiu hviezdu, no naozaj v tom filme nie je okrem ústrednej dvojky nič, čo by stálo za pozornosť. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Akcia z jednotky sa úplne vytratila. Leito vyšiel z formy a už len pobehuje a pozerá sa na Damiena ako sa bije s ostatnými. A sem tam hodí dáku hlášku. Damien s výzorom Vina Diesla sa moc nezmenil. Ale najviac sa zmenil Besson. Akcia nic moc a len same zbytocne keci. A vynechal tam Leitovu sestru a K2. A možno ani výber režiséra nebol šťastný. 2* za úvodnú sekvenciu Okrsku 13 a sem tam tú akciu. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Kupujem pivo v umelohmotnom balení v 1,5 litrovej fľaši. Ja viem, je to barbarské, ale cenovo výhodné. Nevýhodou tohto balenia je tá skutočnosť, že pokiaľ občan nevypije jeho obsah ihneď po otvorení a odloží si zbytok na druhý deň, hrozia problémy zažívacieho traktu a to problémy spojené minimálne s hnačkou ak nie priamo s úplavicou. Tento prípad sa zrejme stal aj pánovi menom Luc Besson a to v čase písania scenára k Okrsku dvojke. Viem si ho živo predstaviť, nepretržite lietajúceho ako odtrhnutý vagón od notebooku na toaletu a späť. Chudáčisko, v takom stave sa tvoriť nedá a ak sa aj čosi podarí, tak len demencia značného kalibru. Dúfam, že sa podobným situáciám v budúcnosti vyvaruje, alebo dá scenár naškriabať niekomu, kto na to má. ()

Vessper 

všechny recenze uživatele

Akce byla suprová, to se musí nechat, ale stupidita a nereálnost celého filmu, která je na nejvyšší úrovni to celé kazí. Je to škoda, jednička byla povedená. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Decentná bojovka z miernym nádychom parkouru plná slušných akci, kruté zataja miestami váš dych podfarbená elektrickou hudbou, ktorá dodáva filmu istú dynamiku a potrebný potenciál. Obidvaja herci dostatočne prijateľný, tkp. sú umelci. Jeden pobije skupinku policajtov druhý im zas po pod nos utečie. Ale už sme to niekde nevideli? Najčastejšiou slabinou u filmoch je pokračovanie. Ťažko je urobiť film, aby nebol šablónovity a tkp. totožný z prvým dielom. Lenže tento film taký je. Má síce iný dej a spád ale celkovo je to o tom istom. Comeback sa tentokrát nekoná. Milé ale už videné. 50% ()

Reklama

Reklama