Reklama

Reklama

Děj filmu se odehrává v roce 2016. Komisař Damien se podílí na likvidaci překupníků s drogami v centru Paříže. Poté je neprávem obviněn z přechovávání drog a zatčen. Podaří se mu zavolat Leitovi z okrsku 13, aby ho přišel vysvobodit. Leito se mezitím setká s mladíkem, který tajně natočil na kameru, jak agenti DISS (Department of Internal State Security) střílí na policejní jednotku a předá mu záznam z kamery. Policejní vůz byl v noci převezen do okrsku 13 a vražda policistů připsána zdejším obyvatelům, čímž byly vyvolány nepokoje. Ředitel DISS Walter Gassman tlačí na francouzského prezidenta, aby dal pokyn k vyklizení okrsku a následné demolici jeho centra raketami. Gassman je tajně spolčen s developerskou společností, která chce na místě postavit mrakodrap. Leito pronikne na policejní komisařství a podaří se mu osvobodit Damiena a navíc ukrást harddisk z Gassmanovy kanceláře. Poté se vrátí do okrsku, kde vyzvou vůdce místních klanů, aby jim pomohli proti Gassmanovi a jeho lidem. Prezident nechá evakuovat okrsek, ale zdráhá se dát pokyn k odpálení raket... (TV Prima)

(více)

Recenze (329)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce nic novýho. Sem tam jsem si všiml, že to měli divně sestříhaný, aspoň se mi to zdálo. Ale nebavilo mě to tak jak první díl. A hlavně mi furt lezlo do hlavy, proč po nich nikdo nejde zbraněma, to bylo nejtrapnější, Kdysi jsem si říkal, že na jedničku bych se někdy třeba zase koukl, ale když už jsem viděl tohle, tak nemusím. Je to dobrý tak akorát na odpočinek, třeba po nějaké chlastačce. ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

Ale nie, tentokrát to nie je ani na 3*. A to sa mi jednotka ešte celkom pozdávala! Toto už je len akčná francúzska kravinka, dokonale inšpirovaná za morom, ktorú som mal problém dopozerať. A to aj napriek pár dobrých akčných sekvencií. Zbytok slabota, tvorcovia sa sami pritlačili k múru a vytvorili film pre veľmi nenáročných divákov. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Nečakane svižné pokračovanie Okrsku 13 s mizernou reklamnou kampaňou. Návrat obidvoch hlavných postáv je chválihodný a filmu prospel. Dej nie je zrovna najlepší, ale potešili a postačili akčné scény, ktoré film ako tak zachraňovali. Navyše tu bolo zopár skvelých kamerových záberov. Ak by tvorcovia prípadnej trojky zobrali tému vážne tak ako tu, budem sa rozhodne tešiť. 60% ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Nuž... Kamera so strihom bola podstatne odfláknutešjia ako v prvej časti a aj celková choreografia. Hlavní páni majú menej akčného priestoru a tým pádom celé tempo ide oproti nadupanej jedničke pod kytky. Väčšina scén je podstatne nezrozumiteľnejších a zrozumiteľnosť je v akčných filmoch predsa gro. Ku koncu zvolané komando pozostávajúce zo všetkých hlavných kápov okrsku, ktoré môže používať iba päste a kopance, lebo hlavný záťah musí prebehnúť totálne diskrétne, ale že pri tom všetci ručia ako stádo volov, je fuk. No čistá samoúčeľnosť. Ďalšia vec: som nenáročný akčný divák, ale tu bolo toľko patriotického pátosu a tak deravý scenár, že to u mňa nezachránila ani ani tá akcia. Nepodobá sa mi tento prístup, ale tomuto feeloutu sa nemôžem ubrániť. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Hlava mi nebere (stejně jako u jedničky) tak vysoké hodnocení. Spojení gangů? Pro dobro prezidenta a více zeleně? Ha ha ha! Hloupější film s megasamoúčelnou akcí aby člověk pohledal. ()

ladyDOOM 

všechny recenze uživatele

zkrátka musim dát pět...nehorázně mě baví ta přehnaná přehnanost a nemalou ostrostí a hustotou nabytá atmoška :) ()

Vecko99 

všechny recenze uživatele

Slabší než první díl, ale i tak dobrá přehlídka Parkouru a akčních scén, které s přehledem vynahradí horší příběh. ()

st.jim 

všechny recenze uživatele

Nic víc....spíš míň. Je to o malinko horší, než jednička. Pokud se nebudu pozastavovat nad tím, jak nemastný a neslaný děj má tento film, tak akční scény a rvačky jsou opravdu perfektní. Davidův utěk z jeho bytu byl jedinečný a nezapomenutelný. Ten chlap nemá snad pud sebezáchovy, je to prostě frajer. Obě 13tky jsou ve stylu....přelez, přeskoč, klidně i podlez, hlavně ale pekelně rychle a tou nejmenší dírou :-D ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Akčná podívaná....síce s jednoduchšou dejovou líniou, ale zato s efektními bojovými sekvenciami.....ale kedže som sa akčnými scénami dobre bavil nemôžem inak ako:***/**** ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanda parkuru ani tý elektronický a techno hudby, nebo co to tam všechno je, ale výborně jsem se bavil. Akce je parádní a dá vzpomenout na filmy s Jackie Chanem nebo první díl Kurýra. Hlavně co se týče kaskaderů si film zaslouží hodně hlubokou poklonu. Děj je sice reálný asi jako maxipes Fík, ale určité zajímavé nápady s hlubšími základy se mu také nedají upřít. Hodnotil bych ještě líp, nebýt toho přehnaného konce a těch strašně škatulkovaných postav. O vtipu už radši mlčet úplně. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Příběh bych mohl i ignorovat, ale ty parkourové sekvence bych tvůrcům dokázal sežrat i s navijákem i v nějakém filmu s mnohem nižším rozpočtem a horší produkční základnou. Škoda, že se David Belle neopřel do vícero takových filmových projektů. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Je to výplach, ale zábavný výplach. Vyšší rozpočet byl na rozdíl od jedničky znát a dal možnost mnohem silnějším a zábavnějším scénám, jako byl třeba průjezd autem budovou s následným výskokem z okna. Příběh taky zvlášť nezklamal, měl hlavu i patu, zkrátka parta delikventů musela zabránit jednání vlády ovlivněné záporáky a opět zachránit 13. okrsek, který se nakonec bohužel nedočkal slíbených změn k lepšímu. Film byl relativně nudný, dokud se na scéně neobjevilo charismatické duo z jedničky a nerozjela se klasická "buddy" řežba, kde si protagonisté vystačili jen s pěstmi, mrštností a chytrou improvizací. Samozřejmě bylo vtipné sledovat, jak jednoho chlapa nepřemůže ani celá jednotka těžkooděnců, ale přistoupil jsem na tuto absurdní hru scénáristů. Bavily mě i jiné postavy, jako třeba strašně drsná, polo-asijská mařka s břitvou na konci copu - styl jako prase! Nakonec jsem si sledování užil natolik, že si ze sympatie přidávám hvězdu navrch. Francouzi jsou holt v kinematografii také světová třída. ()

Beky 

všechny recenze uživatele

Asi takhle, akce ok, ale málo a nic co byste neviděli, příběh nic a rychlost filmu, kterou se žene kupředu je pohodová, takže nuda hrouzí až na konci filmu!! Jednou větou: Za 12mil.eu., slušná zábava!! ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Dvojka má úplně to samé co jednička a navíc další porci agitace. Jestli to takhle půjde dál, tak trojka bude multikulti dokument z pařízských předměstí a akce se dočkáme leda když se bude demonstrovat proti vysoké nezaměstnanosti mladistvých. Naivní děj filmu podráží nohy. Choreografie soubojů je pořád skvělá, ale jakmile se začne mluvit, tak zábavnost poklesne o tři stupně. Ústřední myšlenka filmu "jsme jiní, a to je náš životní styl" sice potěší srdce nejednoho levicového intelektuála, ale v zásadě je ta hlavní příčina všech problémů. Scenárista to ovšem úplně opomíjí a aby zdůraznil svůj světonázor, zcela změnil vyznění filmu. V jedničce je Třináctý okrsek zóna zločinnosti, drog, násilí a bezpráví. Ve dvojice pochopitelně taky, ale už se zřejmě vraždí tak nějak lidsky, násilí je zábava i pro oběti a drogy jsou přece fajn pro všechny. Jinak si nedokáži představit, jak je možné, že si místní obyvatelé žijí tak idylicky a spokojeně a jediný kdo jim vadí, je policie. ()

drake31 

všechny recenze uživatele

Príbeh veľmi nezaujal isté sekvencie som sa nudil ale všetko mi vynahradili parkour a bojové scény ktoré boli perfektné. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Za tu akční řežbu, které je dnes ve filmu jako šafránu, bych dal čtyři hvězdy. Ale i přesto, že jsem odpradávna fanouškem akčních filmů, nemohu dát jinak, než kolik dávám. Důvod: Akční filmy mají vést mládež, být jí příkladem. Protože jsou jednoduché a lehce pochopitelné. Akční film má mládeži jasně ukázat, kde je dobro a kde zlo. Tedy jasný rozdíl mezi nimi. Problém je v tom, že v tomto filmu je zlo naprosto všude (zlí jsou vládní a armádní úředníci a samozřejmě i lidé v ghettu). A právě to je největší kámen úrazu. Kde si má brát mladý člověk příklad? Přece mi nikdo nemůže vnutit myšlenku, že se někdy dokáží spojit Arabové, Asiaté, Černoši a Skinheadi (!!!) pro "dobrou věc". Navíc lidé z ghetta, kteří bezostyšně střílí po policajtech. Pravdou je, že ono ghetto je živnou půdou pro kriminální živly a totální hloupostí je, aby zde všechny různěbarevné skupiny žily v zájemné symbióze. O co zde vyůbec tvůrcům šlo? O to, že systém je špatný a proto vyrábí špatné lidi? O to, že je třeba ospravedlnit zrůdnosti, které se před pár lety odehrávaly na pařížských předměstích? O tom, že je třeba všem etnikům ustoupit (na úkor vlastních Francouzů), protože oni jsou v jádru dobří lidé? Neříkám, že nemusí být dobří, ale rozhodně to svým chováním neukazují. Navíc věta ve filmu: "Raději budu králem v malém království než špínou v jejich světě". Znamená to tedy, že necháme ty, kteří chtějí, ať si v naší zemi vytvoří vlastní autonomní oblast, ať si tam vytvoří svá pravidla a my nemáme právo jim do toho kecat. Blbost. Jediným člověkem, který si přál, aby ghetto z Okrsku 13 nebylo, je jeden z hlavních hrdinů, který zde odmalička žije. Chtěl-li bych klidný život, odejdu z toho bordelu. Ale on, prakticky proti všem, chtěl z ghetta ráj. Nikomu jinému na tom nezáleželo. Takže se z něj vlastně stává rytíř moderní doby, který se v tom ale plácá tak, jako já v tomto textu. Takže shrnuto: Akční jízda super - u toho člověk nemusí nijak zvlášť uvažovat. Pozadí příběhu totální odpad - u kterého člověk musí pochopit totální utopistickou rovinu, která nemá a nikdy nebude mít smysl. PS: Ve filmu probíhá evakuace dvou milionů lidí z pár okrsků Paříže. V roce 2005 měla Paříž něco přes dva miliony obyvatel. Nevím, jak velká populační exploze by musela být, aby v roce 2016 (film) mělo jen pár čtvrtí tolik obyvatel co Paříž před jedenácti lety. ()

Fakipics 

všechny recenze uživatele

Výborná impozantní akce a kvalitním soubojem se špetkou jednoduchého důvtipu se mi absolutně zhnusila prokletým scénářem naprosto o ničem. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Nějak se mi podařilo přeskočit předchozí okrsek, ale nepřišlo mi, že by to něčemu vadilo. Příběh, přiznejme si, je prostější jak oděv ortodoxního katolíka, a na dávku akce, akce a akce (freerun, bitky a freerun & bitky) to nemělo nejmenší vliv. A tohle všechno člověka skvěle protáhne sto minutami chabé šablonovité zápletky s očekávaným průběhem i koncem. A to je asi ta hlavní věc, co si (rozumný) člověk od akce, akce a nic než akce slibuje. ()

Reklama

Reklama