Reklama

Reklama

Děj filmu se odehrává v roce 2016. Komisař Damien se podílí na likvidaci překupníků s drogami v centru Paříže. Poté je neprávem obviněn z přechovávání drog a zatčen. Podaří se mu zavolat Leitovi z okrsku 13, aby ho přišel vysvobodit. Leito se mezitím setká s mladíkem, který tajně natočil na kameru, jak agenti DISS (Department of Internal State Security) střílí na policejní jednotku a předá mu záznam z kamery. Policejní vůz byl v noci převezen do okrsku 13 a vražda policistů připsána zdejším obyvatelům, čímž byly vyvolány nepokoje. Ředitel DISS Walter Gassman tlačí na francouzského prezidenta, aby dal pokyn k vyklizení okrsku a následné demolici jeho centra raketami. Gassman je tajně spolčen s developerskou společností, která chce na místě postavit mrakodrap. Leito pronikne na policejní komisařství a podaří se mu osvobodit Damiena a navíc ukrást harddisk z Gassmanovy kanceláře. Poté se vrátí do okrsku, kde vyzvou vůdce místních klanů, aby jim pomohli proti Gassmanovi a jeho lidem. Prezident nechá evakuovat okrsek, ale zdráhá se dát pokyn k odpálení raket... (TV Prima)

(více)

Recenze (329)

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Druhý Okrsek není vůbec špatný, jen mi přišel o něco pomalejší, s menší dávkou akce a méně elegantně natočený. Na druhou stranu, ikdyž je to vlastně okopírovaná jednička, akorát s více padouchama, tak mi přišla zápletka méně primitivní a hlavní padouch nebyl obyčejná kancelářská krysa jako v jedničce. Přijemný pokoukání a rád sekouknu znovu. ()

NoFiction 

všechny recenze uživatele

Doufejme, že to je pro dobro věci. Docela solidní oddechovka. Tady opravdu nesmíte přemýšlet nad dějem, jinak vás to položí. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"VYHOĎ TY TURISTY!" První díl mě hodně pobavil, ten druhý svému předchůdci velkou ostudu nedělá. Akce má nápad a dynamiku, hlavní hrdinové zůstávají a neztrácí sympatie, jen ten scénář zavání horkou jehlou (jako většina Bessonovi produkce). Možná šlo daleko lépe a víc využít vybydlených betonových kulis (natáčelo se v Bělehradě) a zkrátit absurdní patetiku na konci (skinhead, černoch, arab si pospolitě notují?), ale o zábavu jsem měl jeden večer vystarané. 65% ()

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

Akčné rovnako ako jednotka, len ten scenár je trošku prepísknutý. Hlavne jeho koniec, kde všetko ide až moc hladko a kde sa nejakou tichou dohodou zabudne na strelné zbrane... ()

Luksa 

všechny recenze uživatele

Opět skvělá akce, strašně předvídatelný děj, povědomé situace (honička na střechách, akce v baru) - jakožto pokračování už film nemá moc čím překvapit. Navíc znatelně ubylo hlášek, možná proto, že Damien a Leito už jsou od začátku kámoši. Ale i tak slušná zábava, byť ve stínu jedničky. ()

Kangaxx 

všechny recenze uživatele

Martial arts ako aj ostatné akčné scény majú slušnú úroveň, avšak lepší scenár by napísal aj senilný gerontokrat na prelome 70tych a 80tych rokov minulého storočia. Všetci príslušníci ozbrojených zborov v rámci programu, "Šetríme muníciu pre prípad vojny " používajú ako primárny donucovací prostriedok hmaty, chvaty, kopy, roznožky, sautá, piruety a podobné nezmysly.... Bohužiaľ ()

Curlyman 

všechny recenze uživatele

Dôstojné pokračovanie prvého dielu, hoci príbeh je o dosť blbší. Ale čo, tieto filmy sú na to aby zabavili akciou a nie dejom. David a Cyril sú v skvelej forme, akčné scény pekné a prehľadné (v prvej časti ich bolo viac, čo je asi aj dôvod, prečo sa mi páčil viac) aj keď je vidno, že tu chýba Morelova réžia. Bola to sranda, som zvedavý, či bude ďaľšie pokračovanie, keďže koniec zostal opäť otvorený. PS: Blbšieho prezidenta som v živote nevidel :). ()

HomeAlone 

všechny recenze uživatele

Kym prva diel , bola pekne nadupana zabava , tak druhy diel mu uz nesiaha ani po päty . Mozno je to tym ze neprinasa nic nove a tym padom ma uz nedokazal ohurit . Akcia tomu sice nechyba , no nic viac tam nieje . Druhy diel je taka obycajna az jemne podpriemerna akcna jednohubka ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u jedničky se musí vypnout mozek a logika jde stranou. Pak vám nebude vadit nácek s opačně vytetovanym hákáčem, souboje dvaceti poldů na jednoho beze zbraně, pohybování se přes zátarasy sem a tam, spolupráce několika ras (nácka nevyjímaje) nebo nezničitelnej Peugot. Na rozdíl od jedničky dvojka už trochu ztrácí tempo. Jako atlet, co skončí kariéru a za pět let se objeví na nějaký benefici. Furt to v sobě má, ale pupek mu narost a šediny jsou vidět. Pořád stačí ostatním, ale už to není ono. Vyloženě průšvih tenhle film neni, ale na jedničku prostě nemá. Trojku už myslim neni potřeba natáčet. Merci. ()

manonfire odpad!

všechny recenze uživatele

To byla ale píčov.na!! V akčních kouscích se nejde po příběhu, ale vyplodit takovou zoufalost? Nejhorší je, že jedinou dobrou myšlenku měl záporák ...totiž zničit konečně tenhle zasranej okrsek 13. Scény, kdy se sejde banda už samo o sobě trapně rozkastovaných gangů na černé, araby, žluté a skinheady, načež se tahle směsice šašků s přehledem probije skrze nejvycvičenější vojáky v zemi do nejhlídanější budovy, přičemž nejvíce jich pokosí šéfka asiatů svým copanem!!!!....To fakt ne. Dokud se nám to skáče a pere, tak fajn, ikdyž ani tohle nemá zbla důvěryhodnosti skrze trapnou nedotknutelnost hlavních hrdinů. Ale pak se film skutečně spustí do nejhlubších fekálií a Vy jen nevěříte ve jménu čeho si režisér hraje na obhájce multietnické sounáležitosti(v jeho nejnižší formě). A tak dojde k happyendu, kdy se skinhead v objetí nigga a šikmooké Lary Croft vrátí do svého rodného okrsku, zase v klidu prodávat drogy, zbraně a ještě nám pane prezidente v tom ghettu udělejte víc trávníků..... Navíc ten film nemá jedinou vtipnou hlášku, ikdyž se o ně permanentně snaží. Aspoň tak by dal najevo nadhled. Film impotentní po všech stránkách. Dát hvězdu za jednu skákačku mezi paneláky? 0% ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Slabší než minule, méně Bella, i když akce je pořád dost. O scénáři už se nedá vůbec hovořit, ale rvačky celkem ujdou a odsýpá to . ()

Yeosol 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozhodně lepší než jednička. Více akce, parkouru a bitek + konečně parádně padnoucí hudba a dokonalý bleskový střih. Opět záruka výborný akční podívaný. P.S. Kdybych měl vypíchnout jednu scénu, asi by to byla ta, jak udělal David Belle ten super skok z balkónu do patra nad ním. To nemělo chybu. Škoda, že to nebylo v bonusech na DVDčku. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Od prvního dílu se Ultimatum liší dvěmi věcmi,ovšem obě jsou úplně na hovno.Zatímco v Okrsku 13 z roku 2004 byl děj jen hloupou vatou mezi výbornou akcí,zde je naprosto primitivní,debilní a vážně ultranudící kaší vyplňující mezeru mezi slaboulinkou akcí,které je jednak pohříchu málo a jednak je blbě sestříhaná,choreograficky nudná a nevýrazná a celkově taková o ničem.To obzvlášť pak zamrzí,když máte před kamerou borce jako je David Bella či Cyril Raffaelli.Oba dva neskuteční machři a zde díky neschopným autorům neukážou prakticky nic,takže využití nulové.Ultimatum je prostě neskutečným průjmem,bez jediného záchytného bodu,který by ve mě dokázal vyvolat zájem,celé se to navíc snaží být i francouzky vtipné,rozuměj trapné a daří se mu to nadmíru plnit.Okrsek 13: Ultimatum je zkrátka splněním těch nejčernějších snů,kdy je v rádoby akčním nážezu propojen imbecilní děj s nahovnatělými souboji a akcí a vše "obohaceno" příšernými přehrávajícími tajtrlíky .FUJ a bezkonkurenčně nejhorší produkt z francouzké nové akční vlny. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Skok, kop, výbuch a francouzský hip-hop podruhé. Tak nějak to vyjde na stejno, děj nerozebírat, chování postav už vůbec ne, ale parkour je cool, snímání soubojů čistá práce a obojího je dostatek. Kdyby se tvůrci nezdržovali s nesmyslnými rozhovory a vysvětlováním a raději přitlačili na pilu, dočkali bychom se po dlouhé době nadprůměrné akce z Evropy, takhle to zůstavá jen příjemnou záplatou nečekaně volného času. Jeden skáče nejen přes kaluže, druhý zmlátí každého, kdo mu přijde pod ruku a dělají to tak dlouho, dokud nedosáhnou svého... 50% ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Napodruhé už to u mě klukům z Okrsku 13 nevyjde. Akce i choreografie jsou pořád prvotřídní, ovšem i tady už se těžce recykluje (Damienova policejní sólo akce, Leitův útěk z bytu, společný útěk z policejní stanice) a u toho co je přidáno nově (závěrečný atak koordinačního centra) jsem si nemohl akci vychutnat, protože jsem si už málem ukroutil hlavu. Tohle dílo je totiž stravitelné pouze a jenom jako ukázka bojových stylů, parkouru a vytříbené choreografie Cyrila Raffaeliho, jinak jako film nemá sebemenší hodnotu. Kdo nemá k výše zmíněným aspektům žádný vztah, tak vážně nedoporučuji se do Ultimata vůbec pouštět. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Vypnúť mozog a sledovať pokračovanie filmu s "chlapcami", ktorým gravitácia a bežné zákony fyziky nič nehovoria... :-) ()

Dargel 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Okrsku mi přijde slabší, poměrně nuceně se drží zápletky, ničím moc nepřekvapí. To by byla asi tak kritika. Na Ultimatum sem se díval hlavně kvůli dvěma nejlepším parkouristům světa- totiž David Belle a Cyril Raffaelli. Jejich mistrovské umění omezuje ale fakt, že jde o film, tudíž musí mít taky takovou strukturu. Mě osobně by téměř víc vyhovovalo, kdyby to celé bylo jenom o sekvencích, kde by ukazovali, co umějí. Dávám přesto 3 hvězdičky. Není to ani moc dobrý film, ani parkour/free-runnerská show. Co naplat, spokojenost musí být, když vidím samotné zakladatele tohoto "sportu". ()

medlo 

všechny recenze uživatele

Druhá časť okrsku plného grázlov ničím neprekvapí. Je to plnohodnotné pokračovanie jednotky, plné akcie, preskakovania budov a strielania. Dá sa povedať, že všetkého čo bolo v jednotke. Niektoré časti prehnané, niektoré nedávajú zmysel, ale človek dostane čo chce. Ja som bol nadmieru spokojný a ak by natočili aspoň takto dobrý tretí diel, nebol by som proti. ()

rozbris 

všechny recenze uživatele

Jednička byla lepší, mnohem lepší scénař. Děj Okrsek 13 Ultimátum je hodně ale opravdu hodně utaženo za vlasy. Ještě že to je vyváženo velmi dobrými a ještě neohranými parkuristy. Dal bych průměr 3 hvězdičky. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Od malého Okrsku 13 sa dostávame až k väčšiemu s hromadou bossov rôznych gangov (černošský, ázijský, arabský, neonacistický a cigánsky), ktorí vládnu piatim vežiam v tejto štvrti. Zápletka je až smiešne predvídateľná, myslím, že už po 20 minútach mi bolo jasné o čo tam ide. Aspoň, že Damien a Leito sú stále sami sebou. Damien sa premieňa na kickboxovú mašinu a Leito so svojim parkour umením hláškuje o sto dušu. Ďalej je tu pár skvelých scén, napr. Damien vs. šéf DISS, alebo efektné preteky po kancelárii. Oproti prvej časti, ktorá bola efektná, nezabudnuteľná a cool sa Okrsok 13: Ultimátum zmenil na cool a efektný politický thriller, no tá nezabudnuteľnosť sa akosi vytratila... ()

Reklama

Reklama