Reklama

Reklama

Děj filmu se odehrává v roce 2016. Komisař Damien se podílí na likvidaci překupníků s drogami v centru Paříže. Poté je neprávem obviněn z přechovávání drog a zatčen. Podaří se mu zavolat Leitovi z okrsku 13, aby ho přišel vysvobodit. Leito se mezitím setká s mladíkem, který tajně natočil na kameru, jak agenti DISS (Department of Internal State Security) střílí na policejní jednotku a předá mu záznam z kamery. Policejní vůz byl v noci převezen do okrsku 13 a vražda policistů připsána zdejším obyvatelům, čímž byly vyvolány nepokoje. Ředitel DISS Walter Gassman tlačí na francouzského prezidenta, aby dal pokyn k vyklizení okrsku a následné demolici jeho centra raketami. Gassman je tajně spolčen s developerskou společností, která chce na místě postavit mrakodrap. Leito pronikne na policejní komisařství a podaří se mu osvobodit Damiena a navíc ukrást harddisk z Gassmanovy kanceláře. Poté se vrátí do okrsku, kde vyzvou vůdce místních klanů, aby jim pomohli proti Gassmanovi a jeho lidem. Prezident nechá evakuovat okrsek, ale zdráhá se dát pokyn k odpálení raket... (TV Prima)

(více)

Recenze (329)

Spike23 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od jedničky je příběh překombinovaný zbytečnostma, Belle tu skoro nic nového a zajímavého nepředvedl a jediná záchrana je skvělá akce v podání Raffaelliho. Celkově všechno je tu takové o něco málo horší než v předchozím díle, ale se znatelně lepším zpracováním... A Tao je dost luxusní :). ()

Wimy 

všechny recenze uživatele

Jedničce se to nevyrovná a víceméně je to úplně stejný. Příběh je teda ještě blbší a určitým akční prvkům bych přiřadil velký ?, ale to nemění nic na tom, že tahle parkůrovo-akční jízda se s ničím nesere a hlavní duo zas valí. Kdyby byl další díl, rád bych se na něj podíval. Odpočinkový film, který člověka fakt nenudí. 3.5* ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Od začátku do konce nářez....nečekejte intelektuální výlevy, přehlédněte nelogičnosti a hlavně se bavte. ()

Rssa 

všechny recenze uživatele

Po druhém shlédnutí musím přidat hvězdičku, protože ač je to opět blbé jak necky tak akce je výborná a celý film lze krásně shlédnout jako zákusek. 75 % ()

Orthank 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie minimálne pozoruhodného Okrsku č. 13 z pred pár rokov zdedilo od svojich tvorcov priam učebnicové zrýchlenie všetkých akčných pokračovaní. Tentokrát však bez pôvodného režiséra, scenáristu a zjavne i chuti do práce. Kopec dobrých real fight súbojov je síce dosť prepracovaných, no tupý scenár len dookola posiela hlavného hrdinu od jednej cool bitky k druhej. Samos dobrý "parkour" spoločník nesmie chýbať, avšak len tak do počtu, aby sme to mali pekne všetko pohromade. Osadenstvo pohromade zostalo, ale zjavne zdravý úsudok nie. Kopec prehnaných scén a do krajnosti primitívny scenár, pri ktorom sa pristihnete, že ste ho pre jeho primitívnosť z počiatku vlastne ani poriadne nepochopili, doháňa k zamysleniu , čo vlastne v tomto zjavení stojí za to. Nuž nebyť zopár naozaj "imidžových" súbojov a trefne našlapanej, i keď stále sa opakujúcej hudby, nebolo by v tomto filme vlastne ani o čo zakopnúť. A tak tie veľmi slabé tri hviezdičky sú skutočne len pre vyznávačov bojových umení a umení ako takých, ako demonstračná prehliadka s dvoma hrdinami, kde tí ostatní sú už len jeden neskutočne veľký komparz..... ()

Fary 

všechny recenze uživatele

Vtipna akcni slatanina. Bezmyslenkova, ale u tohohle by nikdo asi hlubsi pribeh necekal. Jde o efekty a kameru. Ta je v uvodu velmi prehnana, ale pak uz je celkem ucelna. :) Doporucuji jako oddychovku. Nic vic, nic min. :) ()

Scytale 

všechny recenze uživatele

Začátek mě příjemně nabudil na dokonalou akční jízdu ve francouzském stylu, jak jsem byl zvyklý z prvního dílu a jiných Bessonových počinů. Bohužel během následující hodiny šlo tempo hodně dolů a film se stával příliš ukecený a moralizující. Navzdory obdivu k fyzické kondici a schopnostem ústřední dvojice a bezchybné choreografii bojových scén (člověk si nemůže nevzpomenout na Jackieho Chana) musím jít s hodnocením pod průměr. Konec je opravdu fraška. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Už to není zdaleka tak dobré jako jednička, ale jednou se na to podívat není žádný problém a ten vám uteče velmi hravě. ()

tokyno 

všechny recenze uživatele

Nějaký příběh vůbec nehledám, po jedničce sem čekal opět pouze bojobé scény a parkour. Dočkal sem se toho opravdu hodně. Ale přesně to sem chtěl! Výborně natočené, ovšem trochu horší jak jednička. ()

Angelino 

všechny recenze uživatele

Stále celkom chutný druhý nálev silného zeleného čaju, ktorý pôvodne odštartoval vysoký záujem o parkur, no v tomto prípade už chuťovo i vôňov dosť zaostáva za prvým nálevom. ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Nie som zástancom toho, aby bolo pokračovanie úspešného filmu ešte výbušnejšie a akčnejšie, ale tu by tá výbušnosť mohla zachrániť celý film. Okrsok 13 si nezaslúžil takéhoto nástupcu, zvlášť keď viem čo David a Cyril s bojovými umeniami či parkourom dokážu. Ale skok z paneláku na strechu druhého bol dokonalý, to sa musí nechať. ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Naprostá akční oddychovka, která pokračuje ve stejném duchu jako jednička. Není zde nic co by mě ohromilo, ale určitě jsem se ani nenudil. Prostě odpočinkový film. ()

Reklama

Reklama