Reklama

Reklama

Děj filmu se odehrává v roce 2016. Komisař Damien se podílí na likvidaci překupníků s drogami v centru Paříže. Poté je neprávem obviněn z přechovávání drog a zatčen. Podaří se mu zavolat Leitovi z okrsku 13, aby ho přišel vysvobodit. Leito se mezitím setká s mladíkem, který tajně natočil na kameru, jak agenti DISS (Department of Internal State Security) střílí na policejní jednotku a předá mu záznam z kamery. Policejní vůz byl v noci převezen do okrsku 13 a vražda policistů připsána zdejším obyvatelům, čímž byly vyvolány nepokoje. Ředitel DISS Walter Gassman tlačí na francouzského prezidenta, aby dal pokyn k vyklizení okrsku a následné demolici jeho centra raketami. Gassman je tajně spolčen s developerskou společností, která chce na místě postavit mrakodrap. Leito pronikne na policejní komisařství a podaří se mu osvobodit Damiena a navíc ukrást harddisk z Gassmanovy kanceláře. Poté se vrátí do okrsku, kde vyzvou vůdce místních klanů, aby jim pomohli proti Gassmanovi a jeho lidem. Prezident nechá evakuovat okrsek, ale zdráhá se dát pokyn k odpálení raket... (TV Prima)

(více)

Recenze (329)

cepice 

všechny recenze uživatele

Nádherná hudba, pěkný parkur, skvělé akce, ale slabý děj. U toho filmu vypnete a jen si užíváte. Je dobré se na něj podívat pokud jste viděli první díl, ale nic nebrání tomu, aby jste se na to podívali, ani když jste neviděli díl první. Okrsek 13 je pěkně zpracovaný film, který vás přibije do křesel. Bohužel finální děj vás úplně zklame. ()

Marrty3 

všechny recenze uživatele

Super akční podívaná. Zhruba stejný děj a stejně podání jako u předchozího dílu. Přestřelky, gangy, parkour, bitky a v neposlední řadě perfektní sarkastický humor, která filmu dodá super atmosféru. Soundtrack šlape jak hodinky a dělá z filmu lepší podívanou. Herecké výkony dotažené do konce. Prostě bomba film, při kterém se člověk nenudí a užívá si každou minutu. Jediná chyba je ta, že to právě dost obdobné jako jednička což je poměrně neoriginální. Tím tedy bych jednu hvězdu oproti Okrsku 13 ztrhl, načež jí zas vrátím zpět z důvodu obohacení filmu o nové gangy a jejich precizně vybraná gangsterská kápa. 75%. Ultimátum je každopádně ultimátní. ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Jednička se mi osobně líbila o něco víc, ale stejně to je dobrej béčkovej akční výplach, některé scény mohly být přehlednější, např. něktéré parkourovky jsou střihem rozkouskovány jakože skok, střih, dopad, takže to ztrácí dost efekt a mohl by tam skákat vlastně kdokoliv, ale Raffaelliho bojovky jsou dobré, na Belleho zbylo jen to běhání a skákání, škoda, jednička to využila líp. ()

Mírouš 

všechny recenze uživatele

Druhý díl jede "skoro" ve stejným rytmu jako jednička, i když ta se mi líbila teda o dost víc. Ta byla taková akčnější, měla větší šmrnc. A ta finálová debata s prezidentem o tom jak se mají všichni rádi a budou to tam mít hezoučký, až tam vysejou trávu a zavládne tam pohodička...Dosti trapné. Bohužel, pouze průměr. ()

Phorbo 

všechny recenze uživatele

První Banlieue je minimálne 3x lepší než todle. Akce je tu docela pěkná, Skoky co ukazuje Belle nebo souboje od Raffaelliho... moc pekne se na to kouká, ale takovýdle příběh? Bože doufám, že už se nepokusí natočit ještě jeden... ()

MkSallam 

všechny recenze uživatele

Raffaelli s Bellem jsou opět za těžký borce, choreografie je ještě lepší než posledně, takže tu je potenciál slušného výplachu. Ale to by to nesměla totiž nějaká lama podle scénáře ze kterého snad ani jediná stránka nedává smysl. Pak vám zbývá jen příliš mnoho nudných keců, hloupý děj který je totálně o ničem (jako celý film) a špatný styl natáčení a stříhání bitek, kvůli kterým se prostě na tři nikdy nedostanu. Je to shit a konec je táááááákhle směšný. P.S: Pasáž v klubu kdy se neustále přestříhává mezi těsnou prdelkou padesátikilové striptérky a Raffaelliho korbou na níž byste mohli bobovat je totální WTF. ()

jerenymo 

všechny recenze uživatele

Až na ten sladkej konec..... paráda. Miluju tyhle francouzský skákačky a rvačky at si říká kdo chce co chce, oni jsou v tomhle nejlepší. ()

muoaner 

všechny recenze uživatele

Další z řad filmů, kdy se povede posr** skvělý nápad z jedničky a nastavit to do nefungující mentálně postižené slátaniny. Kdo si nechce zkazit výbornou jedničku, ať se vyhne obloukem od tohodle paskvilu. ()

El Loco 

všechny recenze uživatele

Ďalší počin najväčšieho európskeho filmového štúdia EuropaCorp, ktorý ovláda majster širokosiahlej zábavy Luc Besson. Aj toto pokračovanie úspešného Okrsku 13 nám prináša množstvo našlapanej akcie, ktorú opäť zaobstarali francúzske akčné hviezdy David Belle (zakladateľ parkouru) a Cyril Raffaelli, pričom táto európska odpoveď na hongkongské akčňáky 80-tych rokov 20.storočia určite stojí za zhliadnutie, no už to nie je taká sláva ako pri prvej časti z roku 2004. Táto skutočnosť je spôsobená predovšetkým tým, že v tej dobe sa jednalo o relatívne originálne dielko, no po piatich rokoch je divák už presýtený bessonovských akčňákov (Yamakasi, Kiss of the Dragon, Wasabi, The Transporter, The Transporter 2, The Transporter 3, Taxi 2, Taxi 3, Taxi 4, Ong Bak, Ong Bak 2, Unleashed, Hitman), ktoré sa prakticky zlievajú v jedno... ()

Pavelos 

všechny recenze uživatele

I ve druhém pokračování tohoto snímku mě David Belle a Cyril Raffaelli velice pobavili.. Jak se v prvním díle rozjeli, tak v tom pokračovali i ve druhém.. Sice už to nebyl ten výraz z otevřenou pusou jako u prvního dílu, ale i tak to byla pořádná akční podívaná.. Ale doufám, že už nebude další pokračování, protože už by to bylo jenom kopírování toho co jsme už viděli.. ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Luc Besson někde našel kopírák. V éře dokonalých digitálních kopií čehokoli ovšem použil ten pravý, starobylý. Ten má ovšem nevýhody, například se ztrácejí detaily. Takže z originálu zbyly jen hrubé obrysy. Bohužel výsledek není moc zábavný, najde se sice pár jednotlivostí, ale to je tak všechno. O ději nebo hereckých výkonech snad ani nemá cenu psát. Zápletka je z rodu opravdu absurdních a herci? Tam někde byli nějací herci? Banda kaskadérů, která spadne z čehokoli na cokoli a několik pitvorů. Snad jen na Elodie Yung se docela dobře kouká, ale kvůli tomu ji angažovali. Bessone, Bessone, takhle Hollywood po francouzsku nevybuduješ. ()

LukyNike 

všechny recenze uživatele

Film navazuje na předchozí díl, je svižný, zábavný. Nevidím důvod proč mu nedat 4*. Já jsem se bavil dobře. PS: Dobrý soundtrack. ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

a půl.V klidu akční pohodovka co uteče jak voda.Dobře pořešený finální souboj :-).Povrchní věc kde není třeba mozek.Tao byla mnami. ()

Grizzly 

všechny recenze uživatele

Extremne spatnej scenar s megadebilnim koncem! Ovsem prostredi 13. okrsku ovladaneho peti etno gangy je opet perfektni (viz. uvodni predstavovacka). Parkouru oproti jednicce ubylo (je videt, ze i David Belle starne :)), zato fight sceny sou uplne exkluzivni (viz. megaefektni rvacka v cinsky restauraci). V Ultimatu proste ruluje Cyril Raffaelli. Podivana pekna, ale pro stupiditu a zprznenej konec jen 65%. ()

Money_too 

všechny recenze uživatele

Těžký zklamání ! Jednička mně naprosto odrovnala,ale co se předvedlo ve dvojce nemá obdoby! Kde jsou ty pověstné scény Davida Belleho, a dokonalé choreografie Cyrilla Raffaelliho? Sorry, ale jedno utíkání před policajtama a trapně sehrána choreografie s obrazem mě neuchvátila..Když k tomu přidáte děj úplně o velkym H s jedním z největších WTF konců, není jiná možnost než hodnotit za dvě... ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele

O trochu lepší, než jeho mladší bratříček - víc akce a řekl bych i lepší děj. Ovšem závěr byla jedna velká trapárna, proto snižuji hodnocení na 3*. ()

Wardan 

všechny recenze uživatele

Alessandrin není Morel. No nevadí, řemeslník je to slušný. Dvojice David Belle, Cyril Raffaelli jsou skvělí jako v jedničce a akce je hodně super (i když střih by mohl být lepší) a až do finále jsem s touhle ultrabéčkovou jízdou neměl moc problém. Ale to debilní finále mě naštvalo a degradovalo film skoro o stupeň. Slabší tři. ()

Reklama

Reklama