Reklama

Reklama

Skupina tanečníků, zpěváků, herců a dalších umělců se představuje během čtyř let na prestižní umělecké škole. Nachází tu šanci dosáhnout pomocí svého talentu a tvrdé dřiny slávy a úspěchu. Jejich životy však nejsou jen učením, ale také bouřlivým časem přátelství a lásek… Remake slavného filmu z 80. let. (oficiální text distributora)

Recenze (114)

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Keby bol tento film tanecnikom, neprijmem ho. Nezaujimave, nedotiahnute, bez napadu a citu... nesympaticke. Btw, Kay Panabaker chvilami pripomina mladucku verziu Jennifer Garner. :) ()

Terez.S 

všechny recenze uživatele

Ten film v podstatě nemá žádný příběh. Jen máme možnost sledovat osudy pár vybraných jedinců, jak se vypořádávají se 4mi roky na konzervatoři, ale je to celé takové plytké a povrchní. Ale taneční a hudební čísla jsou fajn a když se při sledování uvolníte, možná, že budete z kina odcházet tanečním krokem :) ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Fame se mi líbil z prostých důvodů. Není náročný jako několik dalších filmů tohoto žánru, není nudný a má složky, které se mi líbí. Na porozuměnou - tyto filmy mám rád, takže jsem rád i za tento. Líbí se mi, že se odehrává na více úrovních (tanec, zpěv, herectví...), ale oproti tomu má nevýhodu, že se nedostane jednotlivým postavám pod kůži. Očekává se to vůbec od tohoto filmu? Možná ani ne. Fame má poměrně dobré dvě hodiny, které utekly docela rychle. ()

snoopik 

všechny recenze uživatele

dle filmového scénáře neprobíhala žádná rivalita, až na jednu nafoukanou baletku ... myslim že ve skutečnosti je rivalita na školách tohoto typu obrovská ... hudebníci nesnáší baletky a baletky nesnáší herečky a podobně... po hudební stránce uspokojivé ale nepřináší žádný hlubší smysl... ano možná bych pochválil že byl věnován větší prostor neúspěšným a snaživým jedincům a jejich osudům. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný filmový a hudební zážitek :-) .Nebyla jsem z něj uplně paf ale taky mi na něm nic extra nevadilo. Podle mě dobrý oddychový remake.Dodala bych, že jak někteří uvádí, že se jedná v důsledku dnešní doby(HSM,Hannah Montana a podobné věci, které pokud mi dovolíte mluvit za většinu)o naprostou ptákovinu a s originálem to nemá nic společného kromě slávy, kterou zpěváci,tanečníci,herci a umělci získají tak si dovolím oponovat, jelikož většina lidí tady na ČSFD je věkové kategorie v průměru rozhodně vyšší než je 13 apod. takže jakéhokoliv podobenství s těmito rychlokvaškami považuji za nemožné a co se týče dnešní doby tak mi proboha ukažte na alespoň 3 miliony lidí v naší malé republice co by mělo vážný zájem o nějáké profesionální tanečníky(tím zrovna nemyslím ty trapáky za zpěvačkami typu Ivety Bartošové)nebo snad o umělce? To je podle mě spíše výdobytek starší populace a já se k ní s dovolením řadím a přesto nemám špatné předsudky ovlivněné sledováním tv nova nebo čtením bravíček a podobných blbostí a tento film se mi jednoduše líbil. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Trailer klame, neni to takove pozlatko jak to první pohled vypada. Snazi se drzet myslenky originalu, ale kvalit originalu, te kouzelne atmosfery, ani zdaleko nedosahuje. Presto je to čestný remake jak malokterý. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Taneční čísla, pěvecké hvězdy, ale žádná hloubka, do které by divák tak strašně rád zabředl a nevynořil se z ní hned po skončení závěrečných titulků. Prostě vyšumí do ztracena. Tohle je totiž jen film o studentech, kteří se sešli na jedné umělecké škole, kde spolu musí vydržet čtyři roky. Písničku Fame mám přece jenom radši od Irene Cary. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Já se příjemně bavila. Potřebovala jsem si něčím spravit náladu a tak jsem sáhla po tomto filmíku, že zjistím, jaký teda je. A byla jsem potěšena...hlavní hrdinové skoro vše neznámé tváře, za to ale velmi příjemní. Hudební, pěvecké a taneční scény byly perfektní. Nevím..já mám prostě tyto "muzikálové, taneční filmy" celkem ráda(až na pár výjimek). A tato patří určitě k těm lepším. Bohužel jsem neviděla původní film, takže nemůžu srovnávat. Nenáročný oddechový film.... tři a půl hvězdičky.(ta půlka je za nádherný úsměv Ashera Booka) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jasně, hudební scény jsou celkem fajn, ale s tím se tak nějak počítá, jinak je to další zbytečný remake, který nemá takovou naléhavost, jako tomu bylo u původního snímku, který byl tak nějak syrovější a nesnažil se prezentovat jako něco nablýskaného. Tam to "Fame" znělo skutečně ironicky, protože za slávou je spousta úsilí. Nemluvě o tom, že má svou cenu. Z tohohle remaku jsem to necítil. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Docela slušný remake. 1) Moc nechápu, proč se tolik tvůrců pokouší o remaky. Snad nedostatek kvalitních scénářů, snad jen příliš zbytnělá ega režisérů a producentů? Většina takových pokusů je horší než originály; není divu, když často jde o slavná a kvalitní díla. 2) I v našem případě nahradili tvůrci kvalitní dílo jakousi filmovou břečkou s postavami bez jasných kontur, bez osobitosti a vcelku i bez výrazné snahy se prosadit. Výstižný koment k věci: kiddo. 3) Přesto se mi nakonec film docela líbil, a to díky pěkným zejména tanečním číslům. Není to snímek, který bych si zařadil doma do filmotéky, ale strávil jsem s ním příjemné téměř dvě hodiny, a to se taky počítá. 4) Zaujal mě 21letý otevřeně homosexuální Paul Iacono (Neil, který shání peníze na film). ()

Easykk 

všechny recenze uživatele

Rozdrcený meniskus a operace kolena mě připravily o sen, který jsem stejně neměl, a nebo možná měl, ale jenom úplně malinkatej, ale ani o ten pidisník se vám nepodařilo mě připravit vážení ineresálisti - aneb - ještě že jsem si o tomdle filmu nepřečetl nic, tak stejně jako tenkrát o Hříšňáku 2, a jen si je oba užil a oběma dal stejné hodnocení. Já jsem totiž buď fakt švihlej, a nebo fakt divnej, jedno z toho to musí být, protože přeci nebudete švihlí vy všichni a já budu osvětová reklama na zdravou müsl....to ne. Takže mě klidně zlomte druhou nohu, přineste na příjem Chocholouškovi, postavte před zpožděné Pendolíno (oni stejně zdražej elektriku, takže jezdit nebude), ale já budu trvat na tom, že tohle je fakt pěknej film!! A bašta! ()

Falconica 

všechny recenze uživatele

Dějově sice prázdný a neurčitý, ale když si představim, jak vypadaj filmy tohohle zaměření, když se jim dá konkrétní příběh, řikám si, vlastně je to dobře. A pěkný tanečky... ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Tohle je taková limonáda, pojednávající o mladých lidech na jedné prestižní umělecké škole. V podstatě nejde o nic jiného, než jak se hrdinové poperou se čtyřmi ročníky. No a všichni jsou tam tak správní, až je to místy nechutné. Někdy někomu ale i limonáda přijde k duhu. ()

iHyik 

všechny recenze uživatele

Jelikož už jsem byl zvyklý, že předchůdci Fame alias Step Up (2) se ani moc nesnažili vyrábět příběh, jako ho spíš jenom podkreslovat skvělými tanečními výkony a chytlavou taneční hudbou, napadlo mě o Fame úplně to stejné. Film, kde se několik nadaných dětí snaží dokázat něco víc, budou tančit a zpívat a budu všichni hrozně krásní a talentovaní. Už prvotní chyba byla, že jsem si to opravdu myslel. Doopravdy si chce Fame hrát na nějaké existenční drama, kdy má každý z nás nějaký problém, ale jen díky happyendům všechno zlo světa zničíme a budeme žít šťastně až do smrti. Hlavní chybou jsou nudné dialogy a snaha dát filmu nějakou úroveň. Postavy jsou jen nastíněné, ani jednu z nich si nemáte šanci připustit k srdci, protože jsou všechny dost nesympatické a se svými malými životy chtějí, abychom jim zobali z ruky jejich problémy. Na dvouhodinové rozšířené verzi je skvělý jenom zpěv a tanec, ostatní motivy padají do háje a vytváří jen hustou univerzální hnědou omáčku, která se zaplácává do sebe a rozbředle se válí na předhozeném talíři. Až zas příště bude někdo dělat film o nadaných dětech na umělecké škole, neměl by zkoušet našít těm nebožákům na dres příběh. V takovýchto případech se nenosí. ()

HelloNiky 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se těšila, protože mám filmy tohoto typu moc ráda... ale hodně mě to zklamalo, byla to hrozná nuda... hvězdu dávám jen za štěk Codyho Longa. ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Pokud se chcete podívat na hudební/taneční film, tak si rozhodně nepouštějte Fame. Dostanete totiž jenom jedno hudebně-taneční číslo na začátku a na konci snímku, přičemž oboje není nic extra. Místo toho se tvůrci snažili (teda spíš vlastně vůbec nesnažili!) ukázat nám příběhy a charaktery hlavních hrdinů. Těch ale bylo strašně moc, a tak se každého dotkli jen strašně rychle a povrchně, a žádná z postav tak nevynikla a ani jste neměli s kým sympatizovat. Vlastně jediné, co v tomto filmu za něco stálo, byly závěrečné titulky s písničkou z traileru... ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Tento film s nie presvedčivými hercami by sa hodil skôr na lacný seriál.Seriály podobného typu existujú a sú trápne.Dá sa povedať, že jediné čo tento film má je myšlienka preto to nie je také zlé a dá sa to pozrieť aj keď fakt lepšie len počúvať. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

v rámci žánru spokojenost.Dějově o ničem,ale hudebně a "tanečně" dostačující a slušně zvládnuté...60% ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Pro diváka je připraveno X dramatických linek s X náměty, ovšem snad každá z nich už byla použita jinde a zpracována lépe. Taneční/pěvecké scény nejsou špatné, ale jen ta závěrečná zanechá hlubší dojem (ovšem osobně se mi nejvíce líbila juchací scéna během závěrečných titulků). Obsazení je sice sympatické, ale pozornost je věnována tolika lidem, že žádný z nich nemá dost prostoru. Ale zhlédnout se to dalo. ()

Reklama

Reklama