Reklama

Reklama

Skupina tanečníků, zpěváků, herců a dalších umělců se představuje během čtyř let na prestižní umělecké škole. Nachází tu šanci dosáhnout pomocí svého talentu a tvrdé dřiny slávy a úspěchu. Jejich životy však nejsou jen učením, ale také bouřlivým časem přátelství a lásek… Remake slavného filmu z 80. let. (oficiální text distributora)

Recenze (114)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Film nebyl špatný ani dobrý. Děj je o ničem, originál jsem neviděla, takže posuzovat nemohu. Každopádně koukat se na to dá, není ten tip filmu, který chcete po 15 minutách vypnout. Konec za vidění opravdu stojí. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Nič výnimočné, žiadny prínos do sveta filmu ani čo sa týka žánru. Veľmi obyčajné a jednoduché. Priemerné a dá sa povedať, že nezaujímavé. Ale Fame si udržal akú takú úroveň a pár tanečných scén niej e na zahodenie. Dobrý zvuk a hudba, no nič viac netreba očakávať. Mohol by som ísť s hodnotením nižšie, ale budiš, veď nudou som nezomieral. 55% ()

nineweh 

všechny recenze uživatele

není to ani hudební film, ani taneční film, žádnou postavu nepoznáte natolik, abyste si ji mohli oblíbit nebo ji začali nesnášet... I hate boring films. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

A tak som sa tešil......( filmy tohoto typu mám rád). Fame absolútne postráda dej, všetko sa točí len na povrchu ( do hĺbky príbeh nenazerá) a postáv - tých je neúrekom, akurát o žiadnej sa nedozvieme nič, čo by nás k nej pripútalo a zdala by sa nám povahovo i charakterovo bližšia. Vlastne sa nebolo na čo dívať......( a moje hodnotenie je ešte aj s prižmúrenými očami a s veľkou dávkou kompromisu). */** ()

kumpi 

všechny recenze uživatele

Jako remake na to snad nelze koukat. Vytratily se zde trpkosti studia, které byly v originále z roku 1980. Ovšem jako hudební film ve srovnání s Muzikálem ze střední se mi to docela zalíbilo, tento Fame není zas až tak velká slaďárna. Dávám 60% ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek, který je podobný ale už stovkám předešlým. Krásné holky, krásní kluci. A co je nejkrásnější? Když krásný kluk chodí s krásnou holkou :D Průměr. Přestože, jsem věděla (a to snad každý) o čem daný snímek bude, podívala jsem se na něj. Musím říct, že mě ničím speciálním nepřekvapil, ale jedné věci jsem si všimla. Bylo tam dobře vyváženo pozitivum a negativum daných postav. Všichni nebyli nejlepší, nejúžasnější a nejúspěšnější. Byli tam i osoby, kterým se nedařilo a přímo jim řekli, že to s nima lepší nebude..Což většinou neřeknou, ale optimisticky je nabudí, že se to určitě splní :D Samozřejmě jsem se nejvíce těšila na závěrečné vystoupení, které bylo samozřejmě krásný, ale víc ani ťuk. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Fame není špatný film bohužel dějově je naprosto příšerný a úplně zbytečný (dívat se na to jak to mají děti těžké nebo lehké na taneční škole my příjde zybtečné) P.s. originál jsem neviděl ani mě neláká ta 1 hvězda je za poslední scénu a singl fame od Naturi Naughton P.P.S. ten blonďák my přišel jak nějaký buzerant a ten Nalik byl drsný asi tak jak šmirgl papír ()

BoncheR 

všechny recenze uživatele

Poučenie z filmu" Sláva neznamená šťastie a priatelia . Celý tento film sa nesie v duchu víťazstiev a prehier, nádejí a sklamaní, pokusov a omylov, radosti i smútku. V podstate tu nie je nič zvláštne len obyčajný americký muzikál....:) ale zase až ako najväčší prúser to zase nedopadlo . Hodnotenie: /50%/ ()

svobik 

všechny recenze uživatele

Bezkrevná nuda. Kevin Tancharoen je údajně velmi dobrý tanečník, ale jako režisér stojí za starou belu. Film podaný (vyjma tanečních scén) bez špetky jakékoliv invence, dějově navíc prázdnější než čtyři roky na našem neuměleckém gymnáziu. Postav je přespříliš, jejich vykreslení ale absentuje, stejně jako nosné momenty, kterých bylo ve scénáři rozhodně nemálo, ovšem to by na režisérské sesli musel sedět někdo schopnější. Celý dobu jsem měl pocit, že je nová Fame otrockou a nepovedenou adaptací stejnojmenné divadelní hry. Na prknech by se daná látka mohla vyjímat daleko více, tohle je jen trapný pokus o vyrýžování dalších dolarů ze známé značky. Nebrat. ()

DellEthing 

všechny recenze uživatele

Původní film z roku 1980 ukazuje zajímavý náhled do života tehdejší mládeže. Zatímco tato předělávka, ta se jen veze na úspěchu muzikálů ze středních. Můžete si pustit na dvě hodiny MTV a výsledek bude asi stejně zábavný jako tento počin. I cílové divácké skupině (asi 13-16 let?) bych raději doporučil první verzi. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Originální FAME jsem neviděl, ale remake mne moc nebavil. Iritující písně a průměrně zahrané postavy kazí relativně nestranný koncept, věnující se skupině postav, aniž by té či oné bylo nadržované (nebo to jsem alespoň vytušil jako prvotní záměr). V konečném účtování se, i přes úpornou snahu vyhnout se klišoidním smyčkám, stala celá skladba kumulantem plným klišé a to (společně s neschopností režiséra uhlídat mládežnický afekt a přehrávání) vidím jako zásadní prohru tvůrců. I ta závěrečná koláž vystoupení je nudná stejně jednoznačným způsobem, jako celý film. ...pořád ale lepší, než sterilita MUZIKÁLŮ ZE STŘEDNÍ, to uznávám. II Scénář: Allison Burnett (na základě stejnojmenného filmu z roku 1980 / scénář: Christopher Gore). Hudba: Mark Isham. 40% ()

Mr.Dogman 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem originál, takže se ani nedivím, že patřím do minima (jestli nějaké vůbec je), že tohle je podle mě pravděpodobně nejlepší taneční film! Konečně film, kde se tanci dá říkat tanec (nebo aspoň jeho podoba, která se mi líbí, ne jako všechny ty street dance) Každý si ve filmu může najít kousek toho svého umění a jsem rád, že zrovna tanec dostal dost prostoru. Určitě se na to co nejdřív podívejte! ()

koog 

všechny recenze uživatele

Velmi kostrbatý scénář, spousta nevyužitého potenciálu... Jinak pěkná hudba i výkony umělců, škoda, že někteří nedostali větší prostor... ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Alan Parker natočil před 30 lety film přetékající svěžestí, syrovostí a spontáností. Remake jsou jen slušné obrázky stejného scénáře s přeházenými charaktery. Roztěkaná kamera se snaží napodobit původní osobitý feeling (neúspěšně), hudební scény se pokoušejí přebít ty, co za 30 let nezestárly (neúspěšně) a mladí herci nás nutí prožívat jejich cestu za slávou (občas úspěšně, ale vcelku nic moc). Kevin nezvládá diktovat tempo, takže se občas dost nudíte a na rozdíl od Parkerova kousku, se tohodle filmu za 30 let nedočkáme ani na Primě ve všední den dopoledne:-( Mladí a talentovaní se vrhají na strmou cestu ke slávě, podruhé po 30 letech ve velmi vlažném provedení... 30% ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Otrocký, zbytečný a parazitující remake...Tvůrci prostě jen vzali Fame z roku 1980 a vsadili ho do roku 2009, ale nevystihli duši původního muzikálu. Na režisérské stoličce chyběla kapacita typu Alana Parkera a nesmrtelná titulní píseň... ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Možná kdyby mi bylo 12-15 let a byl holka, tak bych dal o jednu dvě hvězdy více, ale takto si zaslouží jen jednu za dobrou hudbu a některé vystoupení. Jinak film o ničem..v podstatě nic neřeší, skáče se z jednoho ´hrdiny´ na druhého až se v tom postupně přestanete orientovat a navíc mluvit zde o hereckých výkonech nemá ani smysl...nejsou tam... ()

NeosinneR 

všechny recenze uživatele

Pôvodný Fame som nevidel, preto to budem hodnotiť len ako bežný divák. Na rozdiel od Step Up tu nielen tancujú, ale aj spievajú, rapujú, hrajú na rôzne nástroje a ... celkom im to aj ide. Vidíme už typickú nepodporu zo strany rodičov, ktorí sú nakoniec prekvapení, čo to ich rebelovia dokážu. Nebolo to zlé, ale bolo to až moc predvídateľné. Tým, ktorým je novodobá Sláva určená, sa bude určite páčiť. *** EDIT *** : po pozretí pôvodneho filmu hodnotenie nechám na 3*, nebudem ich ani porovnávať, aj keď je to remake, pre mňa sú to 2 rozdielne filmy (30 rokov je vo filmovom priemysle veľa), ktoré sú "zhodou okolností" spoločné po dejovej stránke ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Představte si, že přijdete do střižny jakéhokoliv pořadu jako je Superstar, vezmete nepoužité záběry a dáte je do dvouhodinového celku. Tak přesně takhle Fame na mě působi. Absolutně mě nezajímalo, co se s hlavníma postavama stane, vůbec mě ani nezajímalo jestli umí zpívat, tancovat nebo hrát a co se týče herců, tak kdybych je viděl teď na fotkách, tak je už ani nepoznám (film jsem viděl včera). Toto jenom za trest, se seriózním filmem to nemá nic společného. ()

Reklama

Reklama