Reklama

Reklama

Přání smrti

  • USA Death Wish (více)
Trailer 2

Lékař Paul Kersey (Bruce Willis) má všechno, co si jen člověk může přát – zajímavou práci, krásnou rodinu a nádherný domov. S násilím se setkává pouze na operačním sále pohotovosti, kde pracuje jako chirurg. Jednoho dne se však všechno změní. Po brutálním napadáním v jeho vlastním domě, manželka (Elisabeth Shue) umírá a dcera (Camila Morrone) zůstane v nemocnici ležet v kómatu. Hroutí se mu celý svět a policie jen bezmocně krčí rameny, protože podobných případů řeší desítky denně. Poháněný touhou se pomstít, Paul vezme zákon do vlastních rukou a ozbrojený vyráží do ulic, aby nevinným životy zachraňoval a zločincům je bral. Chicago má nového hrdinu, který věří, že spravedlnost ještě existuje. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (412)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis mi nikdy nevadil a má na svém kontě hodně povedené kousky. Tenhle k nim ale určitě nepatří. Willis má už svoje nejlepší roky za sebou. Možná se ještě najde film v kterým zazáří, ale akční filmy už to asi nebudou. Já jsem mu tu jeho akční odplatu prostě nevěřil. Má to i pár vydařenějších momentů ale jako celek mě to prostě nechytlo. Pokud DEATH WISH tak z roku 1974. Tohle se Roth(ovi) moc nepovedlo. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(75%) Viděno v kině. Po dlouhý době solidní Willisův film. Nepřišlo mi to ani trochu trapné. Vcelku normální příběh o pomstě. Samozřejmě, něco tomu chybělo, ale já byl spokojen. Ty přestřelky byli fakt luxusní. Perfektně ozvučené, vyvraždovačky do detailu vykreslené. Nuda tu rozhodně nenastane. Hudba celkem normální. Herci ok. Willis sice už nezahrál tak přesvědčivě jako kdysi, ale roli zvládl obstojně. Není to sice nic, co bych si pouštěl furt do kola, ale určitě se k tomu ještě někdy vrátím. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Eli Roth se režijně nepřekonal, některé stěžejní a vyhrocené scény mohly být rozhodně intenzivnější, vytáhl však Brusku Willise z osidel primitivních filmů, což je vlastně při jeho současném kariérním propadu velká zásluha. Bruce se mu odvděčil tím, že hraje typického Bruce, kterému jeho chirurga na sále tolik žrát nebudeme, ovšem (pouliční) přestřelky, které z akční složky převažují, jsou jeho tradiční parketa. Přemíra originality z filmu nečiší. Dokonce bych byl i pro nějaký závěrečný zvrat, nic takového nepřijde. A tak sledujeme Bruce, jak zarputile jitří stopu po aktérech přepadení jeho ženy a dcery, po němž manželka už vyspává na hřbitově a dcera se nadějně probouzí z kómatu. Bere spravedlnost do svých rukou a mstivě se plíží chicagskými ulicemi. Jak blízko či daleko má film ke svému původnímu filmu, z něhož vychází, to si netroufám odhadovat. Starou krimi s Bronsonem jsem nikdy neviděl. Nemusel to být špatný film, i tak odhaduji, že rozdíl bude hlavně v uchopení látky. Roth je přístupný hrátkám, které touží mít nad násilím nadhled i přehled, určitě ne vždy se mu to daří. Nejednou je film rutinním moderním thrillerem, který násilných scén má limitované množství, což zvláště u Rotha zamrzí. Vůbec se krvelačně neodvázal. A postupně z filmu vyprchá i napětí. Hlavně v závěru je znát, že už (brutální) nápady došly. Vyloženě se mně nelíbil přístup místních médií. To byly rušivé pasáže. A navíc to není žádná vizuální bomba. Práce s herci je nadmíru kvalitní. Zločinci jsou zahraní zajímavě, rodinka v ohrožení má nestárnoucí Elisabeth Shue, Rothem broušená sympaťanda Kirby Bliss Blanton se dostaví v celkem netypické úloze. Jen Vincent D´Onofrio v roli bratra hlavního hrdiny vykazoval nadbytečný výskyt. Pokud nutně netoužíte po originálu, tenhle remake kousek by vám mohl přijít vhod. Určitě se jedná o nejlepší film Bruce Willise za hodně drahnou dobu. 7/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Keď najhorší súčasný režisér stretne zombie verziu Brucea Willisa, vznikne film, kde hlavný hrdina nájde na zemi zbraň, potom nájde na zemi telefón a nakoniec ho zachráni uvolnená bowlingová gula. Rip. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Film zajímavý ze dvou hledisek: Jako komentář k současné debatě ohledně legálního držení střelných zbraní (explicitně je zde prezentováno, že v USA si útočnou pušku můžete pořídit v podstatě úplně bez problémů). Druhou "zvláštností" je, že se jedná patrně o první snímek Eliho Rotha, jenž snad v žádném ohledu není nejen lacině okázale šokující a přehnaný (ta trocha zdejší brutality dnes už zaskočí málokoho), ale dokonce ani nijak významně řemeslně pofidérní. Je to vlastně úplně standardní akční revenge movie, který své téma (bohužel) zpracovává bez nějaké výraznější kontroverze (na rozdíl od originálu s Charlesem Bronsonem). Na druhou stranu jsem byl příjemně potěšen, že se Roth neuchýlil k jednomu hloupému dějovému zvratu, jenž jsem většinu stopáže na konci očekával jako "překvapivou" pointu (minimálně dvě konkrétní indicie mě k tomu mohutně nabádaly). 50 % ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jde vidět, že Eli Roth má prostě ve filmech rád krev a ani tady si neodpustil několik dobrých Gore scén a je to právě to, za co přidávám tu 4*. Jsem rád, že z těch starých pardálu je tu stále Willis, který má ještě koule na to, pustit se do něčeho takového (překvapil i ve filmu Tenkrát v Kalifornii). Parádní, dost krvavá jednohubka. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Další zbytečný remake a vlastně úplně další zbytečný film. Stává se mi to málokdy, ale musím souhlasit s kolegou, soudruhem Verbalem, co se týká jeho komentáře i hodnocení. Většinou to dáváme úplně jinak, protože já se považuji za seriózního, filmového kritika, kdežto on je naprosto cynický zmrd, který jen těží ze své schopnosti zkrotit psané slovo trošku lépe a hlavně ftipněji, než většina místní populace a hlavně je vulgární, sprostý jak kanál a často uráží ostatní uživatele, což se mi ale vůbec nelíbí! (Jinak ho stále tajně miluju). Tady nám to ale vyšlo tak nějak stejně, z čehož jsem malinko nesvůj. Doufám, že to je jen jedna vlaštovka, protože představa, že by se z Verbiče stal stejný hodnotitel, jako já, ta mi vážně nahání husí kůži. Daleko víc, než tahle šaráda s děravým scénářem, toporným Willisem a 107 minutami mého (opět) promrhaného času. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

[ČSFD projekce] Další z řady filmů o krvavé odplatě. Tentokrát Willis ztvárnil bezstarostného chirurga, kterému doma banda zlodějíčků oloupe perníček, když zrovna hákuje. Poté, co zjistí, že policie je více či méně bezmocná, ujme se nápravy sám. Nesmělými krůčky se vypořádá s prvními obtížemi, a když mu jako na talíři přistane na příjmu v nemocnici starý známý s jeho hodinkami na zápěstí, je cesta ke srovnání účtů volná. Za sebe musím říci, že nový kousek stárnoucího Bruce má mnoho nedostatků a vad na kráse, které jej skutečně srážejí. Nebudu jmenovat několik naprosto nesmyslných scén, kdy má hlavní hrdina neúnosně "z prdele kliku". To by snad ani v pohádce neprošlo. Nemluvě o product placement reklamě na zbraně, které jsou v Americe právě tak ožehavé téma. Na druhou stranu musím vyzdvihnout několik šťavnatých scén a veselých situací, kdy se náš doktůrek vypořádává se zlými hochy dost nevybíravě. Celkově je to sice takové nemastné neslané, plné věcí, které vám kazí dojem, ale přesto svižné, přímočaré a uběhne to docela rychle. Dost tomu také přidává fakt, že filmaři někde v šuplíku našli koule a napálili tomu celkem vysoký rating. Do kina bych na to za peníze nejspíše nešel, ale pro fanoušky akčních snímků s Willisem naprostá povinnost. 70% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Viacero kritikov poslalo "Death Wish" do priepasti zlých filmov. Ja osobne sa tam asi nezaradím. Nemám síce pocit, že by išlo o super silný film a rozhodne sa dali niektoré veci lepšie spracovať, ale mám pocit, že som s výsledkom celkom spokojný. Dilemma, ktorú musí Paul riešiť je podľa mňa dobre spracovaná. Nemá v pláne zobrať veci do vlastných rúk okamžite. Snaží sa veriť tomu, že niekto za smrť jeho ženy a zranenie dcéry zaplatí. Lenže nakoľko legálny postup zlyháva, je na čase zobrať veci do vlastných rúk a postarať sa o to, na čo je zákon a polícia krátka. Páči sa mi, že sa to rozvíja celé postupne, že neideme hneď do akcie, ale film sa snaží dať do toho dramatické momentky, ktoré ho chcú robiť vážnejším. Možno by bolo lepšie, keby to bolo v jednom tóne, no na druhú stranu mi to ako divákovi moc neprekážalo. Lebo som mal pocit, že som ho pochopil. Vraj tu nie je zapamätateľná akčná scénka. Sčasti súhlasím, lebo sú na môj vkus príliš krátke a neposúvajú sa dokopy nikam. Ideme od jednej akcie do druhej, film nemá jasného zloducha a proste len sledujeme, ako Bruce Willis likviduje obyčajných gangstrov. Ale na druhú stranu sú tu zločinci, ktorí zaútočili na jeho rodinu. Technicky vzato ich líder je hlavným padouchom. Je vo filme veľmi krátko, ale dá sa technicky považovať za hlavného zloducha. A musím povedať, že jeho smrť si budem pamätať ešte dlho a je funkčná. Takže ako celok je to trošku mix. Nie je to super zaujímavé, nemá to žiadnu hlbokú pointu, je to len veľmi jednoduchý film o pomste. Ale to je vlastne všetko čo som čakal a dostal. Plus s tým, že prvá polka je viac dramatická a vidíme ako situácia na Paula zaútočila. Mne to na spokojnosť stačí, ale rozhodne nie ako niečo, čo by som ohodnotil ako super. Hodnotenie: B- ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Je tedy hrozně fajn, že Bruce Willis, opustil tu pohodlnou židličku, na které v posledních filmech sedával a vydal se nejen do kina, ale i do samotné akce. Je to opravdu, hrozně fajn, ale tohle je všechno........jako nic víc, nic víc, film nenabídne ? Jako jo, je tedy dost násilí, je to i dobře nahláškované, ale celý tenhle film a i ty charaktery, na mně působí dost přežvýkané a to co je přežvýkané, neni prostě dobré. Navíc, aby toho nebylo málo, tak Vincent D'Onofrio na mně působil mnohem lépe, byl zábavnější, zajímavější a navíc má vousy a vlasy, takže by mi víc sedl, do hlavní role. Hlavní záporák, sice vzhledově působí dost drsně, ale je to docela chcípáček a moc toho nepředvede. Nemluvě o dvojici detektivů, kteří nejsou schopni dopadnou žádného zločince, tak hned ví, kdo zabijí zločince a sou mu na stopě. Je to škoda, jak tenhle film dopadl, vypadalo to nadějně, ale těch problémů má film dost a neni tady nic co by výrazně stálo za zmínku. I Death Sentence, s Baconem, dnes stále působí o mnoho líp a výrazněji a to nejen po charakterové stránce, ale i po té akční, nemluvě o tom že příběh, je prostě víc komplexnější. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Takový to klasický béčko jen v moderním hávu. Musel jsem místy přetáčet, což není dobré. Vše mi to přišlo takové tisíc krát viděné. Amatéra v oblasti zbraní zvládl mnohem lépe Kevin Bacon v Rozsudku smrti, ale Bruce také nebyl k zahození. Příjemné ho znovu vidět a dokonce i hrát. Za mě celkem průměr, myslim, že zítra si na to nevzpomenu, zato na původní adaptaci vzpomínám s láskou ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Film dozajista připomene film The Brave One. Akorát emocionální rovina a empatie diváka se zde nedostává na tu úroveň. Možná je to tím, že hrdina je muž, ale na druhou stranu je to Bruce Willis, takže chyba spíš bude ve scénáři / režii. Pomsta muže, jemuž zabijí manželku, je kvalitní téma, které má silný potenciál, ale takto rozpracované to ve výsledku je ploché a příliš naivně lineární. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Béčkovej film co měl to štěstí a dostal se do kina.. docela udiv na to, jak zas obyčejný to bylo.. trocha krve, Willis předvadí zase takovej ten svuj stereotyp.. ale jak už tu někdo psal..nenadchne ani neurazí. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Remake oproti originálu s vynikajícím Charlese Bronsonem z roku 1974 nepřináší nic nového. Pusťte si spíše originál. Hororové metody se zlověstnou hudbou a dlouze připravovanými situacemi. Politická korektnost - ti zlejší jsou bílé rasy. Jsou zde stopy humoru jako když si ničema hledá na internetu jak zacházet se zbraní. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Při první Kerseyho akci mi běhal mráz po zádech. Zase ten starý dobrý revenge thriller, kdy divák hlavnímu hrdinovi bezmezně fandí, aby všechny ty zlý hajzly vystřílel do jednoho. Willis to zahrál perfektně a po letech byla radost sledovat jeho herectví tak, jak sme ho měly všichni rádi. Prolog je sice zbytečně delší a samozřejmě nemá děj takovou sílu jako dřív. Na atmosféru se moc nehraje, vyšetřovatelé prakticky nehrají ve filmu žádnou roli a po Kerseym prakticky nejdou, což je veliká škoda. Celé je to trochu zjednodušené, ale to je bohužel Eli Roth, kdyby to režíroval Carnahan, mohli jsme být ještě úplně někde jinde. Ale i tak jsem se královsky bavil a ta finální řežba v baráku nemá absolutně chybu. Určitě nadhodnotím 4. hvězdičkou, ale Willis si to za tu upřímnou radost při zabíjení zlých hochů zaslouží. Jednoduchý béčko, pohoda na večer.69%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film má několik závažných vad a jedno z těch největších je jeho samotný název a obsazení Bruce Willise. Dá se Willisovi věřit doktor, který se mstí za smrt ženy a cvičí si střelbu a rozbor zbraně dle youtube? A hlavně, v původním filmu, zůstala hlavní postava pořád normálním chlapem, který se mstí za smrt své ženy. Zde dojde ke klasickému převodu v "Ramba" a to v tak nevýrazné podobě, že to ani není zábavné. A nějaký ten občasný krvavý kousek už to nijak nezachrání, ba právě naopak ukáže, jaký je Roth amatér. Není to pocta původnímu filmu, ani zábavný akčňák. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Objektivně je to možná na 3, ale trapná neoriginalita mě subjektivně donutí jít ještě níž. Tomuhle filmu se povedlo jen několik detailů: Obsazení Bruce, začátek a pár drsnějších scén. Osobně jsem totiž nepochopil, o co tomuto filmu jde. Nejdřív se tváří vážně, navznazuje iluzi o kritice snadné dostupnosti držení zbraní v USA, aby poté nemístně prokládal vážný podtón mizerným humorem, glorifikoval zbojníky, kteří berou právo do svých rukou, čepoval nám stupiditu, naivitu chování mnohých postav a náhodičky, hloupě bránil Bruce před smrtí (bowlingová koule) a pak to neskutečně předvídavě a patosácky uzavřel. Jasný, kdyby si to hrálo na béčko, tak toho spoustu opomenu a odpustím, ale to by tam nesměly být dojímavé scény z nemocnice, pohřby a jiné. Nerozumím tomu, nerozumím, ale když si vzpomenu, že jsem se xkrát plácl přes čelo a pobavil jen nad poslední smrtí, tak to něco dokládá. Holt již stokrát omletá revenge story, která nemá v sobě ani špetku novoty. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis po delší době zase v pořádným filmu, který potěší každého, kdo by si přál bezpečný svět bez grázlů, drogových dealerů, únosců a vrahů. Samozřejmě v tomto duchu existuje vícero filmů i lepší kvality, ale já to mám prostě rád. Navíc v dnešní době, kdy v USA lidé rabují, demonstrují proti policejní "brutalitě" a na počest George Floyda. I v tomto ohledu to má zajímavý podtext. Máme chránit lidskou důstojnost a ke všem být miloučký, i když se jedná o grázly a nebo je pokosit jako Bruce, aby byl klid? 80% ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se bál, když jsem viděl v kolonce režie jméno Eliho Rotha, co natočil jen všehovšudy dva zajímavý filmy (Cabin Fever a první Hostel). Výsledek proto moje očekávaní vysoce předčil. Pořádná béčková popcornová zábava jako za starých časů, která se nebojí obhajovat násilí. S tím souzním. A na rozdíl od ostatních komentujících mi ani trochu nevadily Rothovy hrátky s všemožnými klišé nebo ta slušná porce černýho humoru. Naopak, bylo to fajn odlehčení, bez nějž by šlo o obyčejný revenge thriller. Jasně, dá se tu polemizovat s nezbytností některých scén, například na začátku hádka na fotbalovém zápase nebo podivně nedořečená a hlavně nevyužitá postava hrdinova bratra (zvlášť když ho hraje někdo tak zábavný, jako je D´Onofrio). Paradoxně mám taky potíž s Brucem Willisem, ale to je čistě osobní dojem - podobně jako třeba Jack Nicholson, ani Willis nějak není schopný zahrát submisivnějšího kliďase (jak se právě ze scény na fotbalovém hřišti mohlo zdát), jakkoli je to třeba, aby potom vynikla ta proměna. A tohle nějak neumí - nebo jo, ale já už to po všech jeho filmech nejsem schopen vnímat. Ale to je jedno, po většinu filmu jde o starého dobrého Bruce, co se s nikým nesere, bez řečí odpráskne pár zloduchů a sem tam prohodí cynickou hlášku. A to se mi líbí. Plus skvělá hudba - hned dvakrát napálit do filmu Back in Black od AC/DC, to je paráda, chrochtal jsem blahem. Takže suma sumárum, v rámci žánru rozhodně nadprůměrná podívaná a skvělá béčková zábava, co si na nic nehraje. Je totiž hravá sama o sobě. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Táto téma síce nie je originálna ( nehľadiac na sériu filmov s Charlesom Bronsonom podľa ktorých je tento film natočený ), ale divácky veľmi vďačná. Stačí dobrý scenár a akčná hviezda a úspech je zaručený. Režisér Eli Roth síce nie je žiadny borec, ale slušný scenár s angažovaním Brucea Willisa určite pomohlo tomuto remake. Willis je v podobných filmoch ako doma a určite je aj tu presvedčivejší v akčných scénach než v komorných, ale oceňujem jeho snahu. Nový Death Wish má svoju dynamiku, dobré scény a určite reflektuje aj na súčasný stav v Amerike, čo sa týka nosenia zbraní. ()

Reklama

Reklama