Reklama

Reklama

Přání smrti

  • USA Death Wish (více)
Trailer 2

Lékař Paul Kersey (Bruce Willis) má všechno, co si jen člověk může přát – zajímavou práci, krásnou rodinu a nádherný domov. S násilím se setkává pouze na operačním sále pohotovosti, kde pracuje jako chirurg. Jednoho dne se však všechno změní. Po brutálním napadáním v jeho vlastním domě, manželka (Elisabeth Shue) umírá a dcera (Camila Morrone) zůstane v nemocnici ležet v kómatu. Hroutí se mu celý svět a policie jen bezmocně krčí rameny, protože podobných případů řeší desítky denně. Poháněný touhou se pomstít, Paul vezme zákon do vlastních rukou a ozbrojený vyráží do ulic, aby nevinným životy zachraňoval a zločincům je bral. Chicago má nového hrdinu, který věří, že spravedlnost ještě existuje. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (412)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Paul Kersey tentokrát ne jako architekt ale doktor. Což není na škodu. Bruce Wllis místo Charlese Bronsona je důstojnou náhradou - následovníkem. I když jde o remake, tak o remake zdařilý, přizpůsobený dnešku. Člověk si říká, že v USA je těžko zvolit rovnováhu mezi právem na použití zbraně a regulaci zbraní. Původní přání smrti jsem viděl, ale na hodnocení bych potřeboval reprízu. ČSFD Projekce, která mne překvapila lokací místo Cinestaru Cinema City. Ještě, že ty kina nejsou daleko od sebe. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Serii s Bronsonem nakoukanou nemam, Rozsudek smrti s Baconem se mi ale líbil. Od tohohle jsem nic moc necekal, precejen Willis uz ma svoje nejlepsi leta davno za sebou a Roth nikdy zadnej velkej lumen nebyl. Takze me to nakonec docela mile prekvapilo. Jasne, je to jen takovy krimi becko s nejakou tou akci a tezce prumernym scenarem, ale Rothovi se podarilo dostat ze vseho maximum. Willis samozrejme herecky nestiha, takze nejaky oplakavani zeny mu clovek moc neveri, ale nastesti mu veri toho osamelyho "Smrtaka". Ostatni herci jsou pak minimalne sympataci. Film i pres mozna krapet zbytecnou delku, kde hlavne v prvni pulce se toho zas tak moc nedeje, si udrzuje slusny tempo i napeti, Willisovo akce jsou radne drsny a proste me to bavilo. Slabsi 4*. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Death Wish je remake rovnomenného filmu z roku 1974. V ňom si zahral hlavnú úlohu Charles Bronson. Táto verzia je v tomto jemnejšia, už preto, že Eli Roth do svojho filmu pridal veľkú porciu nadhľadu a čierneho humoru, viac ako štyridsať rokov starý (a mimochodom veľmi dobrý) snímok je temnejší a drsnejší. Zato Bruce Willis je v mikine s kapucňou charizmatický podobne ako Bronson a zbraň vyťahuje rovnako bez zaváhania. Prianie smrti ukazuje pohľad na Ameriku z viacerých strán. Okrem iného predvádza, ako veľmi ľahké je dostať sa k zbraniam, že Chicago je skutočne mesto s najvyššou kriminalitou v Amerike a aký podiel na tom majú negerské gangy. Prianie smrti je výborná starosvetská zábava s množstvom krvi, pár nechutnosťami, obrovskou porciou nadhľadu, čierneho humoru a režisérovým až detsky rozpustilým hraním s najrôznejšími klišé - predovšetkým vo vedľajších postavách dvojica policajtov. V rámci žánru (čo je dôležitá poznámka, ktorá sa týka aj hodnotenia) sa jedná o rozhodne nadpriemernú prehliadku a skvelú béčkovú zábavu, čo si na nič nehrá. Je totiž hravá sama o sebe. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

To takhle ukecáte ke společnému čtení Bible na první pohled dravou, děsně lascivní a dokonale vysostruženou velekundu a nemůžete se dočkat, až už konečně nahá klekne na čtyři a odveze vás do ledničky pro lahváče. Načež ji při unyle funivém noření se do evangelií nedostanete z katolických zad ani heverem a při pokusu o jakoukoliv nekřesťanskou praktiku se zaštiťuje krucifixem a ústy sjíždí leda tak Otcenašeho. Přesně něco takového odborná terminologie definuje jako promrdaný potenciál. A naprosto stejné to máte s tímhle Detvišem. První půlka nomen omen a vy si úpěnlivě přejete být mrtvý, když sledujete nezáživné trampoty katalogové rodinky prkenného Wiliše. Ta druhá sice začne neznatelně přirážet, avšak počet mrtvých negrů, portorikánců a bílých socek, jakož i způsob jejich deratizace, by snad neukojil ani nehonivého řeholníka. K tomu všemu neštěstí zvládne Eliáš Hníth tak tak natočit akorát kečupovité amatérské snafporno, tudíž dramatizace a vedení herců na úrovni ochotnického spolku kvadruplegických mimů a kromě Deonofriovic Vincka jsou všichni koženější než galantérie. I ten ultratoporný Karlík Bronson to před čtyřiačtyřiceti lety kosil daleko přesvědčivěji, špinavěji, záživněji a s grácií. No škoda, kdyby se toho nechytla banda mantáků, mohla to být vcelku nekompromisní Smrtonosná smrt. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Film zajímavý ze dvou hledisek: Jako komentář k současné debatě ohledně legálního držení střelných zbraní (explicitně je zde prezentováno, že v USA si útočnou pušku můžete pořídit v podstatě úplně bez problémů). Druhou "zvláštností" je, že se jedná patrně o první snímek Eliho Rotha, jenž snad v žádném ohledu není nejen lacině okázale šokující a přehnaný (ta trocha zdejší brutality dnes už zaskočí málokoho), ale dokonce ani nijak významně řemeslně pofidérní. Je to vlastně úplně standardní akční revenge movie, který své téma (bohužel) zpracovává bez nějaké výraznější kontroverze (na rozdíl od originálu s Charlesem Bronsonem). Na druhou stranu jsem byl příjemně potěšen, že se Roth neuchýlil k jednomu hloupému dějovému zvratu, jenž jsem většinu stopáže na konci očekával jako "překvapivou" pointu (minimálně dvě konkrétní indicie mě k tomu mohutně nabádaly). 50 % ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Po ôsmich rokoch sa jedná o prvú snímku distribuovanú spoločnosťou Metro-Goldwyn-Mayer. Ich predošlým filmom bol To bol zajtra žúr (2010). (m.a.t.o.)
  • V roce 2017, kdy se film natáčel, bylo ve městě Chicago, kde se snímek odehrává, spácháno 650 vražd. Objasněno bylo 17,5 %. Pro srovnání, v ČR bylo ve stejném roce 146 vražd a jejich objasněnost je 97 %. (sator)

Reklama

Reklama