Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá modrá stvoření, která žijí šťastně ve své šmoulí vesnici, ohrožuje  nepřítel - čaroděj Gargamel se svým kocourem Azraelem (tato dvojice nápadně připomíná biologa Jaroslava Flegra s jeho Micíkem). Když se snaží čelit jeho útoku, unikne šestice Šmoulů - Taťka Šmoula, Šmoulinka, Mrzout, Nešika, Koumák a Směloun - časoprostorovým portálem a octne se v New Yorku. Tady se po krátkém bloudění dostane do bytu novopečeného viceprezidenta pro marketing kosmetické společnosti Anjelou Patricka a jeho těhotné manželky Grace. Patrick má spoustu starostí se svou zaměstnavatelkou Odile, která neví, co chce, ale požaduje, aby to dostala, ale Grace zaujme k modrým pišišvorům od začátku kladný postoj. Gargamel, který touží získat ze Šmoulů jejich magickou modř, je ovšem pronásleduje i v New Yorku, kde démonicky na nejrůznějších místech vystupuje z kouře, a získá si dokonce přízeň Odile, když nečekaně omladí její matku. Gargamel zajme Taťku Šmoulu a na ostatních Šmoulech je, aby ho osvobodili... (TV Nova)

(více)

Recenze (562)

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Sice příběh občas drhne, ale není to vůbec špatný. Jenže zároveň příběh nepřináší nic nového. Je to stále to zajeté schéma, které se snaží pobavit i poučit a zároveň několikrát zahrát na city. Co se však tvůrcům povedlo, tak to je obsazení v hlavních rolích. Hank Azaria, Neil Patrick Harris a Jayma Mays byli ve svých rolích bezvadní. A dále bych pochválil tvůrce za to, jak skvěle roztomilé šmouly dokázali vymodelovat. Nic světoborného se neobjevilo, ale jde o docela dobrou oddychovku. ()

LojZza 

všechny recenze uživatele

Ani zdaleka tak velky pruser jako jsem cekal. Jasne, ten film je porad jeste mirenej na detske publikum, ale i dospely si tam najde par svetlych chvilek. Prekvapila mne povedena uvodni scena ve Smouli vesnici. Smoulove sami o sobe nevypadali spatne, problem nastal az pri interakci s zivymi herci. To potom slo videt jak moc nedotazene to vypada. Jsou to slabsi 4*, ale dam 4* protoze jsem si po prvnich trailerech myslel, ze to bude kardinalni blbost. ()

darkreider 

všechny recenze uživatele

Pán Raja to stále nevie rozbehnúť a asi to nikdy vedieť nebude. Je to škoda, Hank Azaria má obrovský potenciál a zbytok hercov tiež nie sú žiadny lúzri. No ale kde nič nie je ani NPH nebere a aj keď je tu veľa pokusov o vtip a odkazov na všetko možné, nemá to dostatočný dopad. Tie tri sú moc, ale za Azraelov (pre mňa najlepší) vtip úplne na konci dám tri hviezdy aj keď mohutne roztrasené. Aspoň som si zaspomínal. ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Výborně…sice už mi není 7 let, ale chvilkama jsem si tak připadal. Šmoulové jsou ve svém, žánru naprosto super. Oproti G-force, Hop a jim podobným s odpuštěním píčovinám jsou Šmoulové tou správnou rodinou zábavou. Azaria alá Gargamel je špička. Samozřejmě, najdeme zde množství ponaučení, asi tak kvadrilión reklam a spousty patosu v podobě hraní na city ale taky jsou zde především sympatičtí Šmoulové sršící vtipem, který ocení i dospělý. I ve 3D film vypadal docela obstojně. U mě ¾ ale dám za 4 bavil jsem se :-)… ()

Johny M. 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem infantilní blbost... tu jsem taky dostal, ale nebyla to zase taková tragédie. 2,5* Znova už to ale vidět nechci... ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

V podstatě máte dvě možnosti, jak k filmu přistupovat. Buď vám může všechno to šmoulovatění lézt na nervy a nebo přistoupíte na hru a výrazy jako "Já tě šmouluju" přijmete jako součást tohoto pohádkového světa. Jako dítě jsem byl zasažen šmolománií docela dost a vcelku mě překvapilo, že dnes už se na stejná animovaná dobrodružství nedokážu dívat se stejným zaujetím, ba naopak. Prostě, jsou to příběhy pro děti. Tenhle film byl ale překvapivě stravitelný a místy jsem se i zasmál, i když toho morálního poučování bylo chvilkama až příliš. Obzvlášť scénky s Azraelem byly povedené. Přesto ale nic, co by dospělého diváka donutilo si tuto komedii pustit znovu. Nicméně, dvojku asi, doma u televize, nevynechám ;o). Celkově 50 % ()

kersten 

všechny recenze uživatele

Príjemná rozprávka, nenudila, rozosmiala, neuspala..... celé to bolo také milé pozeranie. Pred deti aj dospelých. Neľutujem tých 99 minút strávených v modrej spoločnosti. ()

cerbygerby 

všechny recenze uživatele

Povedený animák s tradičním zpracováním kde je spojení lidských a animovaných postav. Ko by si nepamatoval šmouly a Gargamela... zde jde opět o to jak se ubránit Gargamelovi a jeho nástrahám, ale vše se odehrává v New Yorku, kde jsou do toho všeho zapleteny ještě lidské problémy, takže mě to celé bavilo a hodnotím 4* - 60% ()

Plechpetr 

všechny recenze uživatele

Modrá barva zůstává i na CSFD, to je dobře, protože The Smurfs 2011 jsou zahnány do lidského světa, a zrovna do NY. Nic extra to nebylo, nepříjemný Gargamel se mě opravdu nelíbil, zato Harris jako by našel další roli do který pasuje jak patrona do brokovnice. Šmouly mám rád, ale tohle 3Dčko mě nebralo. ()

IPajule 

všechny recenze uživatele

Podle očekávání a názorů ostatních jsem se na to poprvé vykašlala a vypnula to po 10-ti minutách, ale podruhé jsem to dokoukala až do konce a docela se i bavila. Líbil se mi Azrael, který byl spíše jako "zhulený kocour". Hodně jsem se nasmála, ale ten konec byl trochu suchý a pro mě ničím zajímavý. Hvězdu navíc dávám za natočení v překrásném prostředí New Yorku. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Nečakal som to, ale hraný Šmolkovia ma veľmi príjemne prekvapili. Výborný úvod v ich dedine síce už nič potom neprekoná, ale film si stále udržiava slušný štandard rodinnej zábavy. Bál som sa ďalších upišťaných Čipmankov, ale v tomto prípade si tvorcovia uvedomili otravnosť tých modrých pišišvorov a dokázali z nej vyťažiť celkom príjemný humor. S ohľadom na cieľového diváka je to, že mi pri filme čas príjemne utiekol veľmi slušný výsledok. 5+/10 ()

Bobšule 

všechny recenze uživatele

Šmoulové se mi nelíbili už jako odrůstajícímu dítěti. Jejich comeback v poslední době mě proto zaskočil. Můj vztah k nim se po těch letech nezměnil. Ovšem protože od té doby, co mě jimi ubíjely spolužačky na základce, uplynulo už příliš mnoho vody a oni se mezitím stihli nějak nepozorovaně vloudit do života našeho staršího syna, vyrazila jsem s ním dnes na filmovou verzi. Stále nic. Nemohu si pomoci, ale mě ta modrá havěť opravdu nijak nebere. Čiliže jediné, co mě celkem pobavilo, byl velmi dobrý Gargamel a občas velmi kočkovitý Azrael. Modrý měsíc a šťastná nastávající rodinka mě ale nijak nezaujaly. Sorry. Á, přece jen se mi vybavilo ještě něco - šmoulí socha svobody v titulcích. Veselé. Ovšem trochu málo na tak dlouhý film. No a teď trochu konkrétněji: Netuším, jak je to ve všech rodinách, ale co já sleduji, mají tu modrou chátru v lásce hlavně školkové děti. Drtivá část filmu se ovšem točí okolo naprostého blábolu o reklamní kampani na nějaké pičifuky. I reakce mého syna mi potvrdila, že roubovat šmouly na reálný lidský svět byla totální hloupost. Nejenže děti nemají narosto šanci pochopit, o čem to tam ti dospělí lidé pořád mluví, ale především je to ani nezajímá. Oni chtějí příběh šmoulů, kteří jsou ovšem v mnoha chvílích úplně na okraji!!! Čiliže, vlastní děj je zcela nesmyslný a zbytečný, nijak nekorespondující s tím, co děti znají z večerníčků a co nepochybně chtěly vidět. Což je svět šmoulů. Jejich vesničku, jejich les JEJICH příběh... Pokud by se zbytek filmu odehrával v perspektivě šmoulů a v jejich vlastním prostředí, tak jako byl ten hezký začátek příletu na ptácích do vesničky, bylo by to ještě stravitelné, ale ve chvíli, kdy "modrý výsadek" dorazil do New Yorku, začala čiročirá hovadina určená kdoví komu a sloužící kdoví čemu. Rozhodně ne ale jako zábava malým dětem milujícím kreslený seriál. ()

haroska 

všechny recenze uživatele

Šmoulové roztomilý,avšak velmi přehnaným gegům se zasmějou asi opravdu jen malé děti.Na pár vtipných momentů mě to moc nenadchlo.Plné klišé a ponaučení...Mě nadchla nejvíc asi Gargamelova kočka ()

bianca19 

všechny recenze uživatele

Pěkná pohádka pro děti, já jsem se bavila a malý taky - takže proč ne - je to přece pro děti. Bylo to pojaté jinak než jsem očekávala, děj nás přenesl do světa lidí - zajímavý nápad a dobře zpracovaný. Postavičky byly milé a lidské postavy byly zahrané dobře. Párkrát v kině zazněl dětský smích, což je nejlepší známka dobré a zábavné pohádky. ()

Black-star 

všechny recenze uživatele

OMG, to fakt nebylo ani snesitelné, vždyť ani ty děti to v tom kině nebavilo. Bylo to smutné dívat se jak film v průběhu potápí sám sebe. Přehnaně a zbytečně dlouhé, nezáživné, nevtipné a nepovedené. :-( Je mi to líto ale opravdu nejsou žádné klady které zmínit. Možná snad za snahu ta jedna hvězda za povedeného Gargamela( (co se hereckého výkonu týče). ()

Luckyman 

všechny recenze uživatele

Tak na tento film som sa veľmi tešil a som rád, že ma nesklamal. S priateľkou sme sa na tom skvele zabávali a už vieme, prečo je Šmolinka jediná žena medzi šmolkami :-) Skvelý a zábavný film na nenásilnú hodinku a pol. "Len to hodím do Google." A šmolkovia: "Uuuuuuuuuh, gooooooooooooogle." :-D ()

Související novinky

Kdo namluví nové Šmouly?

Kdo namluví nové Šmouly?

15.06.2015

Celovečerní návrat Šmoulů vydělal před čtyřmi lety přes půl miliardy dolarů. Pokračování ale nedalo ani 350 milionů, takže se v Sony rozhodli celou sérii restartovat. Modří nezbedové se vrátí do kin… (více)

Ježek Soník běží na velké plátno

Ježek Soník běží na velké plátno

11.06.2014

Že neznáte nejrychlejšího ježka na světě? Tak to jste zřejmě nevyrůstali na videohrách od Segy. Sonic the Hedgehog (u nás jako ježek Soník) je legendární protagonista roztodivných hopsaček, především… (více)

Rychlá rota míří do kin

Rychlá rota míří do kin

04.02.2014

Správný... zásah... v tu pravou chvíli mám, když přízrak... temný... svým rejdům šanci dá... na velkém plátně! Ano, čtete správně. Slavný animovaný seriál, na kterém musela vyrůstat většina uživatelů… (více)

Reklama

Reklama