Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá modrá stvoření, která žijí šťastně ve své šmoulí vesnici, ohrožuje  nepřítel - čaroděj Gargamel se svým kocourem Azraelem (tato dvojice nápadně připomíná biologa Jaroslava Flegra s jeho Micíkem). Když se snaží čelit jeho útoku, unikne šestice Šmoulů - Taťka Šmoula, Šmoulinka, Mrzout, Nešika, Koumák a Směloun - časoprostorovým portálem a octne se v New Yorku. Tady se po krátkém bloudění dostane do bytu novopečeného viceprezidenta pro marketing kosmetické společnosti Anjelou Patricka a jeho těhotné manželky Grace. Patrick má spoustu starostí se svou zaměstnavatelkou Odile, která neví, co chce, ale požaduje, aby to dostala, ale Grace zaujme k modrým pišišvorům od začátku kladný postoj. Gargamel, který touží získat ze Šmoulů jejich magickou modř, je ovšem pronásleduje i v New Yorku, kde démonicky na nejrůznějších místech vystupuje z kouře, a získá si dokonce přízeň Odile, když nečekaně omladí její matku. Gargamel zajme Taťku Šmoulu a na ostatních Šmoulech je, aby ho osvobodili... (TV Nova)

(více)

Recenze (562)

cachanell 

všechny recenze uživatele

Šmouly mám ráda. Jako celovečerní animák mě však zklamal. Šmoulové měli zůstat doma a ne cestovat do světa lidí. ()

ferda12 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem pohlížel velmi skepticky. Šmoulové byli v mém dětství docela významná televizní pohádka. Proto nepůjdu s hodnocením níže. Na druhou stranu je tenhle film zvládnutý ještě v docela snesitelné formě. Jediný, kdo mi na tomhle filmu vykouzlil úsměv na rtech byl paradoxně Gargamel (Hank Azaria). || „AZRAELI, ŽIJEŠ JEŠTĚ?” ()

Kolemjdouci 

všechny recenze uživatele

Tak shodněme se, že žádný hvězdný film to není...hraná postava Gargamela je prostě strašná a rozhodně milí návrat do dětství se nekoná....jsou to prostě moderní šmoulové ve velkoměstě. Ale na druhou stranu, máme tu docela příjemný animák ve 3D, kde se opravdu i 3D efekty dost povedli a i dospělí člověk se několikrát zasměje. ()

cendacarovny 

všechny recenze uživatele

Pro mě stejně jako " Simpsonovi ve filmu" nechtěný film a rozšíření skvělého úspěšného a zábavného seriálu. Spojení animovaných postav s herci taky vážně nemusím. A slova jako "šmoruvky", "zašmoulej" a další mě vážně vytáčela. ()

Ivousx.y 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi, že mnoho Šmoulů si bohužel neudrželo své původní vlastnosti (hlavně u Koumáka mi to tak přišlo). Navíc mi přišlo zbytečné vytvářet novou postavu typu Směloun. Myslím, že Šmoulové by si zasloužili lepší filmové zpracování než tohle. ()

SNCIS 

všechny recenze uživatele

Šmoulové jsou zpět a chtějí ovládnout celý svět! Kombinace animáku a hraného filmu. Modráskové jsou roztomilí a k popukání, nejvíc bavil mrzout a šmoula vypravěč. Co se týče herců - Neil Patrick Harris dobrá volba! "Zbožňuju, když se dramaticky nořím z kouře." Herecký představitel Gargamela je přesně podle předlohy a Sofía Vergara je taková ta sexy mrcha a skvěle tam zapadá. Modráskové miluji, film bavil a všechno dopadlo naprosto šmoulózně. - 70%. ()

pavelj 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru film pro celou rodinu. Před lety jsem se v kině královsky bavil a teď v televizi jsem u toho chtěl dřímat, ale skvělý Gargamel mi to nedovolil. ()

MrMartinTm 

všechny recenze uživatele

Upřímně, i když pominu všechnu nostalgii, kterou k tomuto filmu mám, Šmoulové jsou prostě strašně super oddechová pohádka, u které jsem se dost příjemně bavil i při nejnovějším zhlédnutí. Jasně, není to samozřejmě žádnej masterpiece, ale je to hrozně fajn. Seriál Šmoulů jsem nikdy moc nemusel, ale tenhle film dost dobře kombinuje tento svět s prostředím New Yorku, do toho přidává tunu vtipů, přičemž některé jsou extrémně trapné, jiné jsou naopak naprosto boží i teď. Gargamel je samozřejmě nejlepší postava z filmu, každou scénu, ve které je si krade pro sebe. Za mě osobně NPH nemá tolik prostoru, kolik by mohl mít a úvodní pasáž ve vesnici společně s finále jsou extrémně urychlené, jinak je to ale extrémní pohodovka pro děcka, která je prostě zábavná, svěží a energetická. 6/10 ()

Související novinky

Kdo namluví nové Šmouly?

Kdo namluví nové Šmouly?

15.06.2015

Celovečerní návrat Šmoulů vydělal před čtyřmi lety přes půl miliardy dolarů. Pokračování ale nedalo ani 350 milionů, takže se v Sony rozhodli celou sérii restartovat. Modří nezbedové se vrátí do kin… (více)

Ježek Soník běží na velké plátno

Ježek Soník běží na velké plátno

11.06.2014

Že neznáte nejrychlejšího ježka na světě? Tak to jste zřejmě nevyrůstali na videohrách od Segy. Sonic the Hedgehog (u nás jako ježek Soník) je legendární protagonista roztodivných hopsaček, především… (více)

Rychlá rota míří do kin

Rychlá rota míří do kin

04.02.2014

Správný... zásah... v tu pravou chvíli mám, když přízrak... temný... svým rejdům šanci dá... na velkém plátně! Ano, čtete správně. Slavný animovaný seriál, na kterém musela vyrůstat většina uživatelů… (více)

Reklama

Reklama