Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá modrá stvoření, která žijí šťastně ve své šmoulí vesnici, ohrožuje  nepřítel - čaroděj Gargamel se svým kocourem Azraelem (tato dvojice nápadně připomíná biologa Jaroslava Flegra s jeho Micíkem). Když se snaží čelit jeho útoku, unikne šestice Šmoulů - Taťka Šmoula, Šmoulinka, Mrzout, Nešika, Koumák a Směloun - časoprostorovým portálem a octne se v New Yorku. Tady se po krátkém bloudění dostane do bytu novopečeného viceprezidenta pro marketing kosmetické společnosti Anjelou Patricka a jeho těhotné manželky Grace. Patrick má spoustu starostí se svou zaměstnavatelkou Odile, která neví, co chce, ale požaduje, aby to dostala, ale Grace zaujme k modrým pišišvorům od začátku kladný postoj. Gargamel, který touží získat ze Šmoulů jejich magickou modř, je ovšem pronásleduje i v New Yorku, kde démonicky na nejrůznějších místech vystupuje z kouře, a získá si dokonce přízeň Odile, když nečekaně omladí její matku. Gargamel zajme Taťku Šmoulu a na ostatních Šmoulech je, aby ho osvobodili... (TV Nova)

(více)

Recenze (562)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Postavičky Šmoulů jsou roztomilé, vtipné (pokud si člověk nestáhne špatně přeložené titulky) a celkově film hezky zapadá do škatulky rodinných animovaných, trochu přiblblých, průměrných filmů. Pozitivum jsou Šmoulové; lidské postavy (s výjimkou skvělého Gargamela) jsou dětinsky trapné. # nezapomenu: Azrael, are you dead? ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Keby som mal deti, tak ich na to určite vezmem (podobne ako komplet celé Humenné - tento rok sa zatiaľ podarilo humenské kino vypredať iba Šmoulom) a určite dám o hviezdičku viac, keďže ale deti nemám a sám už dieťa nie som - a aj keď som bol, nemal som rád ani disneyovky ani šmoulkov, dám len 3 . . . hm, "len"? . . . ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak samotné 3D, kvůli kterému jsem se vůbec odšmoulil film zhlédnout bylo velmi pěkné. Nic jsem si od filmu nešmouloval, protože tu kreslenou pohádku se šmoulím tématem naprosto nešmouluji. Tento šmoulí film však nebyl vůbec špatný. Měl takový pozitivní lehce vtipný nádech, takže jsem se bez větších potíží prošmoulil až na konec. S hereckými výkony, když nepočítám samotné šmoulíky, jsem neměl problém. Dokonce byl obsazen i ten šmoula z toho ošklivého amerického seriálu. A Gargamel byl úžasný. Film si ušmoulil příjemné pomalé tempo a příliš se z něj v průběhu času nevyšmoulovával. Sem tam byl ušmoulen vtipný vtípek, takže on to celkově průser rozhodně nebyl. Jsem velmi mile překvapen. 3* ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Jako u většiny ostatních - překvapivě snesitelné. A vtipné. Hodněkrát jsem se nahlas smál. A mohlo být určitě lépe, kdyby mne ty potvory nevytáčely tím svým otravným zpíváním a neustálým "šmoulni to sem" a "musíme sebou šmoulnout"... 60% ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Snažíl som sa "toto" nekomentovať... no nesúhlasím s kecami, ktoré tu čítam. Znesiteľné, zábavne ba dokonca poučné?! aáa (zdesený výkrik do tmy), môj skromný názor - absolutné zbytočné, chápem nadšenie detského publika, pretože som na tomto taktiež vyrastal (čoš nechapem) no Šmolkovia v 3D filme?! Ozaj? celkový dojem 3/10. V hodnotení prevláda nostalgia a pár úsmevov za výstup Gargamela. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Ach ta nostalgie! Překvapivě velice povedený návrat ke starým, známým, modrým šmoulům. Jak často tato milá stvoření vídáte? Už jen proto si jich musíme vážit. Nedivím se, že jsou z toho ti piškoti i dnes unešení! 70% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Toto nebyla reanimace ale znásilnění, při kterém byla soudnost knoukautována snahou vyždímat prachy ze všeho co producentům přijde pod ruku. Jako comics jsou Šmoulové klasika, jako kreslený seriál legenda, jako film průšvih. Nesmyslné a nedomyšlené zasazení do reálného světa plné kiksů ve vnitřní logice, dějová kostra plná klišé a k tomu 3D animace, která likviduje poslední zbytky šmoulovského kouzla. Zkázu pak dokonají protivné herecké projevy, mizerná interakce mezi herci a animovanými postavami, prázdné, místy až komicky křečovité dialogy. Pobavila snad jen Gargamelova posedlost vynořovat se z mlhy a to je na záchranu filmu poněkud málo. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Tento krát prišla rada na dobre známy animák z môjho detstva o malých, šikovných, modrých postavičiek a zlovestného čarodejníka, ktorý by ich najradšej videl vo svojom kotlíku. Pamätám na Šmoulo mániu, ktorá vtedy prepukla, keď sa predávali nálepky vo forme abecedy a pri každom písmenku bol modrý šmoula. Vdýchnutie života kreslením postavám ma príjemne prekvapilo ako aj dobrodružstvo, ktoré vyšmoulili, ale predsa táto rozprávka je určená a vhodná pre deti predškolského veku a ja k ním už dávno nepatrím takže preto 40%. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Akosi často mám pocit, že píšem k zlým filmom slová - "Guilty pleasure" ale hold, je to tak. Povedzme si teda najprv čo je na tomto filme fakt hrozné. Nekonečné množstvo product placementu a scénky, ktoré tomu nedávajú absolútne nič a len film zdržujú. A nikde to nie je jednoznačnejšie ako pri "Guitar Hero" časti. To je skutočne strašné. Rovnako mám pocit, že je vo filme neskutočné množstvo nezmyslov, ako napríklad to, že o sebe zistia z knihy ne Zemi, kde ich niekto nakreslil, ale Neil Patrick Harris o nich vôbec nič nevie ale musí si ich googliť. Plus animácie tiež nie sú najlepšie. Ale na druhú stranu sa mi páči postava Tatka Šmolka a niektoré rady, ktoré dáva Patrickovi a rovnako sa smejem aj na Gargamelovi.To sú časti, ktoré ma vždy pobavia a je mi jedno, že je to detinské. Mňa to baví. Rovnako musím aj povedať, že vidieť modrý mesiac stálo za to a okrem toho mám rád Jaymu Mays, na ktorú sa vždy rád pozerám. ()

packa 

všechny recenze uživatele

Přehrávající Azaria se s přimhouřením oka snést dal, manželé Winslowovi byli hrozní, ale suverénně nejstrašnější byli ti modří trpaslíci. Chyba bude nejspíš v předloze, něco takového snese televizní obrazovka v kreslené dvacetiminutové epizodě, ale jako hraný celovečerní film pro velké plátno námět neobstojí. Nebo že by byla chyba ve mně? ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Pred 30-timi rokmi nakreslili Belgičania vtipný seriál zo šmolkovského sveta, kde čarodejník Gargamel neustále bojuje proti sympatickým modrým postavičkám. Američania tiež trochu zašmolkovali a pre zvýšenie atraktivity skombinovali šmolkovský svet s newyorskou realitou - vznikol tak animovano - hraný príbeh, ktorý sa bude deťom určite páčiť a dospelých neurazí. Vedel by som si predstaviť originálnejšiu zápletku, celkový dojem tak mohol byť lepší. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Kam jinam poslat oblíbené dětské postavičky pro zvýšení sledovanosti než do fenoménu zvaného Nuúúú Jork!! ☺ Dovolím si zhodnotit film očima a ústy dětského osmiletého diváka: "Bylo to to nejlepší, co jsem v životě viděl!" P.S. Modrásci jsou fakt roztomilí a ta jejich vesnička, vodní tunel, modrý měsíc, vtipné hlášky! Povinně viděno už 3x a jistě ne naposledy. No co už. "Vy zíráte na co?" ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Možná už jsem na tohle starej, ale takhle teda né, to bylo celý špatně, Amíci nám znásilnili ubohé šmoulíky (už jsem jen čekal, kdy Koumák vytáhne I-Pad...). Šmoulinka mluví hlasem profláklé Katy Perry, jejíž hlas je tak nesnesitelně protivný, Gargamel aspiruje na cenu "Trapák roku" (jen těsně následovaný Azraelem) a takhle bych mohl pokračovat dál. Přiznám se, že jsem neměl sílu tuhle slátaninu dokoukat celou. Asi jsem holt nebyl cílová skupina, ale probůh, kdo jí je?!? Ta jedna hvězdička je za "Barneyho", jen doufám, že si tímhle neposere dobře rozjetou kariéru... Modrá prostě není dobrá (viz. Avatar). ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla pecka vtipném proudu já mám rád modrou zábavu a když přišlo tohle tak jenom dobře sice hodně podobné Alvin a Chipmunkové ale přesto suprové kopec srandy neuvěřitelné hlášky :-D prostě zábava rodina jak má byt a co se tyče kocoura přestřel nejvíc, jediné co se mi nelíbilo byl Garfield mohl byt lepší škoda jen to hodnocení. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Snesitelnější, než jsem čekal. Šmoulové jsou roztomilí, hlavní herecká dvojice fajn (vzhledem k seriálové popularitě), ale záporák Gargamel, kterého si viditelně užil Hank Azaria, je pro mě paradoxně nejlepší postavou filmu. Animovaná dětská klasika se tak dočkala slušného digitálně-hraného zpracování, které nejvíc ocení především ta nejmladší generace a ta o něco málo starší si nostalgicky připomene hodiny ztrávené nad komiksy nebo u televizní obrazovky. ()

Související novinky

Kdo namluví nové Šmouly?

Kdo namluví nové Šmouly?

15.06.2015

Celovečerní návrat Šmoulů vydělal před čtyřmi lety přes půl miliardy dolarů. Pokračování ale nedalo ani 350 milionů, takže se v Sony rozhodli celou sérii restartovat. Modří nezbedové se vrátí do kin… (více)

Ježek Soník běží na velké plátno

Ježek Soník běží na velké plátno

11.06.2014

Že neznáte nejrychlejšího ježka na světě? Tak to jste zřejmě nevyrůstali na videohrách od Segy. Sonic the Hedgehog (u nás jako ježek Soník) je legendární protagonista roztodivných hopsaček, především… (více)

Rychlá rota míří do kin

Rychlá rota míří do kin

04.02.2014

Správný... zásah... v tu pravou chvíli mám, když přízrak... temný... svým rejdům šanci dá... na velkém plátně! Ano, čtete správně. Slavný animovaný seriál, na kterém musela vyrůstat většina uživatelů… (více)

Reklama

Reklama