Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá modrá stvoření, která žijí šťastně ve své šmoulí vesnici, ohrožuje  nepřítel - čaroděj Gargamel se svým kocourem Azraelem (tato dvojice nápadně připomíná biologa Jaroslava Flegra s jeho Micíkem). Když se snaží čelit jeho útoku, unikne šestice Šmoulů - Taťka Šmoula, Šmoulinka, Mrzout, Nešika, Koumák a Směloun - časoprostorovým portálem a octne se v New Yorku. Tady se po krátkém bloudění dostane do bytu novopečeného viceprezidenta pro marketing kosmetické společnosti Anjelou Patricka a jeho těhotné manželky Grace. Patrick má spoustu starostí se svou zaměstnavatelkou Odile, která neví, co chce, ale požaduje, aby to dostala, ale Grace zaujme k modrým pišišvorům od začátku kladný postoj. Gargamel, který touží získat ze Šmoulů jejich magickou modř, je ovšem pronásleduje i v New Yorku, kde démonicky na nejrůznějších místech vystupuje z kouře, a získá si dokonce přízeň Odile, když nečekaně omladí její matku. Gargamel zajme Taťku Šmoulu a na ostatních Šmoulech je, aby ho osvobodili... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (562)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Převážně pro nejmenší, ve filmu je mnoho scén, u kterých mi bylo jasné, že se mladší publikum musí tetelit blahem a být mi o dvacet míň tetelím se nejspíš taky. Naštěstí se mi ale vyloženě neprotáčely panenky nad trapnem a i těch 100 minut se dalo vydržet, kór když se člověku nechce moc přemýšlet a chce se třeba jen bavit nad 3D: **** které se zase jednou nadprůměrně vyvedlo. Především v počátečním průletu lesem a, podobně jako u Avengers, v akčním závěru lahodí oku a baví, skoro se mi po taťkovi šmoulovi chtělo natáhnout ruku, aby mi to neschytal v obýváku o zeď. Hraní šmoulové se celkem dají a to mě ti animovaní v dětství výrazněji nezaujali. 50% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Ale jo, proč ne. Čekal jsem o dost větší průšvih. Na jednu stranu jsou všechny postavy a postavičky dost ploché (ehm, nesprávný výraz - spíše by se dalo říci nevyužité) a povinné rodinné moralizování neskutečně vlezlé, na tu druhou jsou ale Šmoulové docela zábavní a VTIPNĚ nesnesitelní, což podtrhuje titulní šmoulí popěvek. Králové mejdanu jsou jednoznačně Gargamel s kocourem Azraelem. Asi by mi nevadilo, kdyby vzniklo pokračování, které by se odehrávalo pouze ve šmoulím světě. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ak mám opravdu povedať, čakal som niečo ešte horšie, ale celkom sa to dalo pozerať aj keď som niekedy pri tom krútil hlavou. Animácia šmolkov je celkom fajn, taktiež aj ich mená, či spôsob vyjadrovania. Dalo by sa povedať, že šmolkovia sú vlastne dosť cool a nuda s nimi moc nie. Ľudské postavy tiež nie sú najhoršie a ani moc neprekážajú. Najviac čo ma sklamalo je Gargamel. Jeho prínos do filmu je fakt nulový, jeho postava trápna ako dialógy, no jedným slovom katastrofa. Chápem, že je to pre deti, ale toto bolo na mňa až príliš. Išiel som do toho s tým že je to pre deti a podla toho samozrejme bude aj moje hodnotenie, ale Gargamel sa fakt tak kreténsky správať nemusel. Škoda, mohlo to byť celkom fajn. 50% - 2* ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Čo povedať, len to že detičky budú nadšené a v tom prípade sa ich rodičia, či tí skôr narodení budú vo väčšine prípadoch nudiť, alebo v tom horšom prípade budú mať pri sledovaní veľkého množstva trápnych, morálne vysoko poučných resp. sladulinko načačkaných scénach čudný vnútorný pocit. Vizuálna stránka je však vynikajúca. Tradičný priemer hollywoodskej tvorby pre najmenších. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Průměrná záležitost, která potěší hlavně rodiče s malými dětmi. Já šmouly úplně nesnášim a na animovanej celovečerák bych se nikdy nepodíval. Jenže tady hraje NPH. I přes veškerou skepsi musím uznat, že to nakonec celkem šlo. Hlavně musím pochválit CGI efekty, který si u Soňáků pohlídali...50% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

  • Azraela si ve filmu zahráli dohromady čtyři skuteční kocouři. V nebezpečných scénách se pak tvůrci rozhodli použít počítačovou animaci. (Holusacek)
  • Tvorca Šmolkov Pierre "Peyo" Culliford si po skončení školy v Bruseli hľadal cez inzeráty v novinách zamestnanie a zrak mu padol na dva z nich. Prvá bola práca asistenta u zubára a druhá post ilustrátora. Peyo sa rozhodol pre asistenta u zubára a hneď tam aj vyrazil. Lekár mu však oznámil, že pred 15 minútami už niekoho prijal, a tak sa stal Peyo ilustrátorom, vďaka čomu vznikli legendárne modré postavičky. (pista_baci7)
  • Jde o druhý film Rajy Gosnella, který je hranou adaptací animováného seriálu Williama Hanna-Josepha Barbary. První byl Scooby-Doo (2002). (EbiGuetta)

Související novinky

Kdo namluví nové Šmouly?

Kdo namluví nové Šmouly?

15.06.2015

Celovečerní návrat Šmoulů vydělal před čtyřmi lety přes půl miliardy dolarů. Pokračování ale nedalo ani 350 milionů, takže se v Sony rozhodli celou sérii restartovat. Modří nezbedové se vrátí do kin… (více)

Ježek Soník běží na velké plátno

Ježek Soník běží na velké plátno

11.06.2014

Že neznáte nejrychlejšího ježka na světě? Tak to jste zřejmě nevyrůstali na videohrách od Segy. Sonic the Hedgehog (u nás jako ježek Soník) je legendární protagonista roztodivných hopsaček, především… (více)

Rychlá rota míří do kin

Rychlá rota míří do kin

04.02.2014

Správný... zásah... v tu pravou chvíli mám, když přízrak... temný... svým rejdům šanci dá... na velkém plátně! Ano, čtete správně. Slavný animovaný seriál, na kterém musela vyrůstat většina uživatelů… (více)

Reklama

Reklama