Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rafinovaná komedie o trablech s manželstvím a láskou ve středním věku. Bob a Lucy kvůli společnému románku opustí své polovičky… Na rozdíl od typických rolí, v nichž se Bob Hope a Lucille Ball objevují, představuje tento snímek v podstatě rodinné drama s komickým podtextem. Larry Gilbert (Bob Hope) je ženatý s Mary (Ruth Hussey) a Kitty Weaverová (Lucille Ball) je vdaná za Jacka (Don DeFore). Všichni čtyři jsou staří kamarádi, kteří berou své dlouholeté přátelství téměř jako samozřejmost. Série náhlých událostí ale způsobí, že Larry a Kitty musí strávit na dovolené nějaký čas spolu, bez svých poloviček, a zamilují se do sebe. Po návratu domů se snaží s náhle vzniklým vztahem skoncovat, nedokáží se však jeden druhého vzdát. Přestože jsou jsou bláznivě zamilovaní a připraveni spolu utéct, nakonec si uvědomí, že nevěra v jejich věku přece jen za způsobené problémy nestojí. Film se kvůli právním sporům dlouho nemohl dostat do kin, nakonec však získal takřka kultovní postavení jako jeden z mála snímků Boba Hopa ze 60. let, které se zaměřují na vývoj postav, nikoli jen na bláznivé vtípky. Shlédneme-li jej nyní, téměř 50 let od svého vzniku, ukazuje se, že jde o mnohem vyzrálejší dílo, než se od Boba Hopa či Lucille Ball čekalo. Snímek byl přesto již ve své době považován za velmi originální, což mu zajistilo nominaci na Oscara za nejlepší scénář (z pera dlouholetých Hopových kolegů Normana Panamy a Melvina Franka). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

danecek24

všechny recenze uživatele

18. Zlatý Glóbus za rok 1960 - nominace (3) - Nejlepší film (komedie), Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Lucille Ball, Nejlepší herec (komedie / muzikál) - Bob Hope ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Když běháš jako myš v kolotoči manželského stereotypu a chceš z toho kola ven. I po padesáti letech svěží film o manželské nevěře. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Manzelske etudy su platne i po vyse 60 rokoch - Melvin Frank bol a je neznamy reziser, toto sa mu ale podarilo. Obycajne dialogy prevladaju vo filme, ale i v realnom zivote. Kulisy su na urovni, dialogy.,, tempo - film som hltal bez casteho pozerania sa na hodiny : 80 % ()

zette 

všechny recenze uživatele

Prijemna komedie se sympatickou mileneckou dvojici (Hope a Ball), ktera se snazi utrhnout ze stereotypu vsednich dni. Nektere hlasky jsou skutecne vtipne a je fajn vedet, ze se toho za 50 let moc nezmenilo. ()

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Měla to být asi zábavná slovní přestřelka mezi Hopem a Ballovou, ale vypadly z toho vtipy jak od tzv. bavičů, kteří obráží divadla a sály menších či větších měst. Jako průměrnou americkou romantickou komedii bych to hodnotil 2*, ale párkrát jsem se trochu zasmál, takže 2,5*. ()

Reklama

Reklama