Reklama

Reklama

Kdybyste měli tu možnost, změnili byste svůj život? Třicátník Mike O'Donnell v jediném magickém okamžiku takovou šanci dostane... Když bylo Mikeovi O'Donnellovi sedmnáct, byl školní hvězdou se skvělými vyhlídkami na sportovní stipendium některé prestižní univerzity. O dvacet let později je z něj životní ztroskotanec, se kterým se manželka Scarlet rozvádí, děti Alex a Maggie se s ním nebaví a v práci místo něj povyšují mladší kolegyně. Zklamaný svým životem věří, že vše zavinilo jeho rozhodnutí v sedmnácti letech, kdy dal před basketbalem přednost své těhotné přítelkyni Scarlett a místo vysoké školy se s ní oženil. Když se ho při návštěvě školy starý školník zeptá, zda by chtěl znovu prožít školní léta, věří Mike, že kdyby se tehdy rozhodl jinak, změnilo by to celý jeho život. Když pak jede večer v bouřce domů, spatří školníka, jak se chystá skočit z mostu, a pokusí se ho zadržet. Sám však přitom spadne do řeky a poté, co špinavý a mokrý dorazí ke svému nejlepšímu příteli Nedovi, je v šoku, když při pohledu do zrcadla zjistí, že vypadá znovu na sedmnáct. Rozhodne se vrátit na střední školu, získat stipendium a zařídit si život, po jakém vždycky toužil. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (576)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Četla jsem na tento film vícero recenzí, všude bylo víceméně to samé: Průměrná komedie, neoriginální téma a Zac Efron (to mluví samo za sebe). Přesto jsem se nenechala odradit a jelikož jsem už od premiéry tohoto filmu u nás měla z nějakého důvodu nutkání na něj jít, konečně jsem si udělala čas a do kina jsem zašla. A splnil se můj předpoklad - skutečně mě to pobavilo, protože takové typy komedií mám ráda, třeběže nemají úžasné herecké výkony ani nijak zvláštní originalitu. Téma se podobalo filmu "Mezi námi děvčaty" (Freaky Friday), i když je pravda, že "Mezi námi děvčaty" je komedie mnohem lepší (popravdě je to má oblíbená komedie). Přesto to nebylo tak špatné a za pobavení, které jsem tak potřebovala, dávám 4 hvězdičky. Co se týče Efrona, byl to první film, který jsem s ním viděla a byla jsem celkem mile překvapena. Sice to není žádná hvězda, ale po článcích, kde se o něm psalo jako o "rychlokvašce" bych čekala, že bude mnohem horší. Kupodivu bych dokonce řekla, že by se jeho herecký výkon mohl v budoucnu zlepšit. Přecejen, je to herec a ne nějaká bohatá slavná hvězdička typu Paris Hilton nebo snad sestry Olsenovy, které hrát neumí ani za mák, ale pořád se cpou do filmu. ~(4,3)~ ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Priznám na rovinu, býval som jedným z tých, ktorí si mysleli, že Zac Efron je nap*ču herec, najmä teda kvôli asociácii so sériou High School Musical, taktiež som býval jedným z tých, ktorí si mysleli, že Robert Pattinson je úplne nap*ču herec, najmä teda kvôli asociácii s Twilight ságou. A vďaka filmovým bohom, že si to už nemyslím. Pattinsona vykúpil jednak Tenet, ale aj Dobré časy bratov Safdieových. Efron bol super už aj v Reportérovi, ale hlavne minulý rok ako Ted Bundy. No ako som tak dopozeral tento filmík a dívam sa na ten rok vzniku – 2009 – tak s "vykúpením" začal už aj o dekádu skôr, lebo tu bol (ešte keď vezmem v ohľad, že to je len rok po poslednom filme HSM série) fakt fantastický a dopozeranie ma len namotivovalo hlbšie prekutrať jeho filmografiu. Znova 17 neskutočne bavilo, hoci je pravda, že prvých 30 minút som uvažoval nad odpadom, scéna zo súdnej siene pevne zafixovala premrštené štyri hviezdy. A tie flashbacky v závere, no hotový som... "I was kicked off the cheerleading squad for being too flexible." --- (x / x / x) (1.2.2021) (6.6.2022) (1.5.2023) ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

U Zaca Efrona to mám podobné jako u Chrise Evanse. Neviděl jsem (a ani nemám v úmyslu) žádný z dílů Muzikálu ze střední (v případě Evanse Fantastické čtyřky) a tak s nimi v jiných filmech problém nemám (u Efrona Znovu 17 a Hairspray, u Evanse Sunshine a Street Kings). Nebudu se tedy motat kolem hereckého výkonu / nevýkonu hlavního představitele a zda-li se oprostil škatulky hvězdičky studia Disney. U Znovu 17 jsem se bavil tak akorát. Již nespočetněkrát obehraná zápletka zde funguje napůl. Dá se na to koukat, ale originalitu aby člověk pohledal. Na komedii je zde až příliš hluchých míst (což částečně zachraňuje Thomas Lennon, a to jen v pár případech) a film nemá téměř nic, čím by se odlišil od ostatních "time travelling / body changing" komedií. Musím říci, že podobně laděné filmy příliš nevyhledávám, ale když se ke mně dostane alespoň takhle průměrné dílko, jsem spokojen. Na víc jak tříhvězdičkové hodnocení se však Znovu 17 nedotáhne. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Takhle nějak si představuji ideální rodinnou komedii prodchnutou teenagerovským prostředím. Tenhle film je opravdu bezchybný a dokonalý, nemám mu co vytknout a musím říct, že jsem si to maximálně užil od začátku až do konce, dokonce jsem ani nesledoval čas, na hodiny jsem kouknul až když uběhla zhruba první hodina filmu, tak úžasně rychle mi ten film utíkal a byl jsem zklamán, když přišel konec filmu, protože tenhle příběh bych vydržel sledovat hodiny. Bylo to perfektní, bylo to skvělé, bylo to úžasné a já se nebojím říci, že tohle je jedna z nejlepších rodinných komedií, kterou jsem měl možnost vidět. Kupodivu mi zde nevadil ani Zac Efron, naopak jsem zjistil, jaký je to sympaťák a troufám si říct, že je to právě on, díky komu je tahle komedie tak dokonalá a zajímavá. Mé nadšení v tomto případě nezná hranic, a to nejsem ani teenager, ani fanoušek Zaca Efrona, ale když se mi nějaký film líbí, tak to dokážu ocenit, a tohle je rozhodně ten případ. Kromě Zaca Efrona nesmím ale zapomenout vyzdvihnout také Thomase Lennona, který je v roli volnomyšlenkářského tatíka naprosto dokonalý a jeho pokusy sbalit ředitelku školy jsou neskutečně vtipné. Já jsem si tenhle film užil a nezdráhám se říct, že tenhle film je naprosto dokonalý a jako takový si rozhodně zaslouží pět hvězd, které mu tímto uděluji. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Není to žádné veledílo, ale jako oddechovka na odpočinutí se Znovu 17 dá použít celkem dobře. Zac Efron mi nijak nevadil a bylo fajn vidět ve "velkém" filmu zase jednou i "Chandlera". Musím přiznat, že jsem tedy celkově čekal přeci jen trochu větší porci komedie, než romantiky, ale co už. Postava kamaráda, kterou ztvárnil Thomas Lennon byla poměrně otravná, ale zase na druhou stranu jsme díky ní viděli plno geekovských hraček. Suma sumárum, pokud si chcete odpočinout a vyčistit si hlavu a z nějakého důvodu to nechcete udělat u nějakého akčního výplachu, tak vám Znovu 17 nijak neuškodí. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (12)

  • Do kin byl film přepravován pod krycím jménem "Rewind". (duklak2)
  • Facky, ktoré Zac Efron (Mike O'Donnell) vo filme dostal, boli skutočné. (ČSFD)
  • V severoamerických kinech film utržil 64,2 milionu amerických dolarů, v celosvětových 136,4 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama