Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Netradiční dokumentární drama, kde se nejen vědci a spisovatelé vyjadřují k propojení kvantové mechaniky, neurobiologie, lidského (pod)vědomí a každodenní reality. Film nabízí alternativní pohled na svět a je rozšířenou verzí dokumentu WHAT THE #$*! DO WE (K)NOW!? (serpencia)

Recenze (14)

lesumir

všechny recenze uživatele

Souhlasím, že tohle jde už docela daleko, některé věci jsou vážně spíš jen pro pobavení, ale to není sekta ani rádoby něco vědeckého. Jsou tam lidé, kteří vyučují na univerzitách, vzdělaní lidé a často uznávaní. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

V podstatě tento dokument je tvořen dílem minulým, ke kterému je pouze přidáno několik myšlenek ohledně the Rabbit Hole, jak se jí ve vědeckých kruzích říká. Tudíž se bude moje hodnocení od minulého dílu výrazně lišit. Tento dokument zkrátka nesděluje nic moc nového. Vesměs opakuje svoje moudra z minulého dílu, ke kterým toho trošku přidává. Dokument aplikuje kvantovou mechaniku na objekty, na které se aplikovat nedá. Zní to potom sice moc zajímavě a nevěřitelně, ale to asi proto, že to neuvěřitelné skutečně je. 2* hlavně za tu část o lidském mozku, protože ta je dobrá i při druhém zhlédnutí. ()

Stanley 

všechny recenze uživatele

Jde v podstatě rozšířenou verzi filmu What the Bleep Do We Know! i jeho pokračování zároveň. Otevírá současně další nová témata a i když jsou zde nabídnuté náhledy různých vysvětlení značně kontroverzní, k některým otázkám se prostě nelze ignorantsky stavět zády jen proto, že můžou být vzhledem k dosavadnímu naučenému stavu chápání a poznání "nepohodlné". ()

sator 

všechny recenze uživatele

Vše co se nám děje, jsme se vytvořili-šílené ? Vždyť hra na oběť je tak pohodlná...vždy máme na koho ukázat, kdo může za náš osud..přijmout novou vizi je jen pro statečné... ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Hustý, hustý, hustý! Jako jeden z největších cyniků a skeptiků, co znám, musím říct, že přes to zpracování - které především, IMO, samo o sobě lidi od tohodle dvouapůlhodinového filmu odrazuje - je to fantasticky PRAVDIVÝ dokument. Protože co nám říká především je, že ať věříme čemukoliv, vždycky máme pravdu! :D A za to jsem ochotná jim tolerovat i jejich animovaného dědka! A další věc - vím, že spoustu toho, o čem mluví, jsem už zažila na vlastní kůži... spoustu toho, co říkají, už dávno vím, jen jsem proto neměla tu správnou formulaci. ()

bednyo odpad!

všechny recenze uživatele

Manipulatívny, rádoby vedecký, sektársky odpad. Aj tých zopár zaujímavých názorov sa topí v desivej forme s pobehujúcimi translucentnými gumkáčmi, alebo šialeným zmáhaním Marlee Matlin. Posledných 15 minút vizuálneho teroru len pre silné žalúdky! ()

serpencia 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavý dokument a pohled na svět kolem nás i na nás samotné. Další slovo, kterým bych ho popsal je kontroverzní - pro někoho bude určitě nepřijatelnou snůškou zcestných názorů a myšlenek a pro někoho (včetně mě) velmi zajímavým alternativním pohledem na vše kolem nás. Každý ať si udělá názor, ale za sebe tenhle dokument můžu k zamyšlení jen doporučit, má něco do sebe. (75%) 11/2010 ()

hikemartin 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to pro mě není dokument, spíše motivační film, který má podporovat osobnostní růst. Je udělaný zábavně, aby přitáhl většinovou společnost a dává do souvislosti poznatky z kvantové fyziky a to, jak funguje lidská osobnost. 4,5 hvězdy za to, že dneska ještě nejsou všichni vědci technokrati a materialisté, a za to, že film dodává optimismus :-) ()

jamescosa 

všechny recenze uživatele

Kdykoliv narazíte na dokument jehož hodnocení je natolik kontroverzní, že osciluje od odpadu! až po pětihvězdu máte jistotu, že se jedná o něco svým způsobem jedinečného. Ta jedinečnost spočívá především v novosti informací, které jsou vám předkládány. Pokud jste alespoň trochu připraveni přijímat tyto informace nezkresleně t.j. bez předsudků je možné, že se nad nimi i zamyslíte, a to je přesně ten důvod, který vedl tvůrce ke vzniku těchto dílek. Nenechte se tedy ovlivnit těmi, kteří toho z důvodů sice pochopitelných, leč pro ně samotné prozatím nezměnitelných schopni nejsou. ()

Aeon Craft 

všechny recenze uživatele

Hodnotil by som to možno aj lepšie, keby sa to tvárilo ako skutočný dokument o dĺžke tomu odpovedajúcej. Bez tých otrasných animácii, bez tých hercov. Iba s tými ľudmi, čo sa tvária ako vedci (nakoľko ich nepoznám a každý sa mi hľadať nechce) Myšlienky sú tam zaujímavé, no tá forma je pre mňa ako nie konzumného človeka, príliš afektovaná. Dosť mi to pripomínalo tajomstvo, čo považujem za úplný odpad. ()

Freakyy 

všechny recenze uživatele

Jasně že je to pravda, to stejný to Tajemství. Vždycky tu budou lidi, kteří čemu nerozumí, to budou odmítat a nadávat na to. Fakt se nemá cenu s nima hádat, musí si na to přijít sami a pokuď ne, tak ať si klidně umřou ve svým "dokonalým" světě, nám, co něco víme to bude totiž úplně jedno... ()

Reklama

Reklama