Reklama

Reklama

Méďové II - Povídání pro Aničku

(seriál)
Rodinný
Česko, 2003, 13x10 min

Obsahy(1)

Známí a oblíbení medvědi Kuba, Vojta a Matěj slaví třetí narozeniny, jejich „adoptivní otec“ fotograf Václav je navštěvuje v Berouně s dárky. V tom ošetřovatel upozorňuje, že volá medvědář ze zámku v Českém Krumlově, právě se u nich narodila dvě malá medvíďata, o která nejeví matka zájem. To je výchozí situace v seriálu Méďové II – Povídání pro Aničku, který je volným pokračování úspěšného projektu Méďové.

Sourozenci dostávají jména Eliška a Honzík. Eliška je nejšikovnější medvědí slečna pod sluncem a Honzík zase pěkný vztekloun, ale též neposeda, který nechce být nikdy sám. V jednotlivých příbězích fotografa Václava (v roli vystupuje sám scenárista a režisér seriálu Václav Chaloupek) a jeho milých chlupáčů vyrazíme společně na ta nejkrásnější místa naší přírody. Navštívíme postupně významné národní parky České republiky, zažijeme nezapomenutelnou jízdu ve člunu na řece Berounce, výlet vlakem v epizodě Medvědí expres, ale i dobrodružství v jeskyních Českého Švýcarska. Nejkrásnějším zážitkem budou důstojné Beskydy, kde žijí medvědi ještě ve volné přírodě, a proto tam místní horalé na naše dva nezbedy z Večerníčku reagovali tak skvěle.

Následujme fotografa Václava, medvíďata Honzíka i Elišku a vydejme se s nimi v třináctidílném seriálu České televize v náruč jihočeských rybníků, velebnost Českého středohoří i zamyšlenost brdských a šumavských lesů. Ale pozor! Zároveň nás čeká hodně humoru, zábavy a radosti ze života.

Názvy jednotlivých epizod:  1. Méďové se rodí v lednu
2. Šumavské klouzání
3. Čas kvetoucích strání
4. Výlet do nemocného lesa
5. Brdské toulání
6. Když je horko v kožichu
7. Medvědí občerstvení
8. Pásli ovce Valaši
9. Cestami medvědů
10. V kraji vyhaslých sopek
11. Dobrodružství ve skalách
12. Medvědí expres
13. Okolo Třeboně (oficiální text distributora)

(více)

Galerie (24)

Reklama

Reklama