Reklama

Reklama

Méďové II - Povídání pro Aničku

(seriál)
Rodinný
Česko, 2003, 13x10 min

Obsahy(1)

Známí a oblíbení medvědi Kuba, Vojta a Matěj slaví třetí narozeniny, jejich „adoptivní otec“ fotograf Václav je navštěvuje v Berouně s dárky. V tom ošetřovatel upozorňuje, že volá medvědář ze zámku v Českém Krumlově, právě se u nich narodila dvě malá medvíďata, o která nejeví matka zájem. To je výchozí situace v seriálu Méďové II – Povídání pro Aničku, který je volným pokračování úspěšného projektu Méďové.

Sourozenci dostávají jména Eliška a Honzík. Eliška je nejšikovnější medvědí slečna pod sluncem a Honzík zase pěkný vztekloun, ale též neposeda, který nechce být nikdy sám. V jednotlivých příbězích fotografa Václava (v roli vystupuje sám scenárista a režisér seriálu Václav Chaloupek) a jeho milých chlupáčů vyrazíme společně na ta nejkrásnější místa naší přírody. Navštívíme postupně významné národní parky České republiky, zažijeme nezapomenutelnou jízdu ve člunu na řece Berounce, výlet vlakem v epizodě Medvědí expres, ale i dobrodružství v jeskyních Českého Švýcarska. Nejkrásnějším zážitkem budou důstojné Beskydy, kde žijí medvědi ještě ve volné přírodě, a proto tam místní horalé na naše dva nezbedy z Večerníčku reagovali tak skvěle.

Následujme fotografa Václava, medvíďata Honzíka i Elišku a vydejme se s nimi v třináctidílném seriálu České televize v náruč jihočeských rybníků, velebnost Českého středohoří i zamyšlenost brdských a šumavských lesů. Ale pozor! Zároveň nás čeká hodně humoru, zábavy a radosti ze života.

Názvy jednotlivých epizod:  1. Méďové se rodí v lednu
2. Šumavské klouzání
3. Čas kvetoucích strání
4. Výlet do nemocného lesa
5. Brdské toulání
6. Když je horko v kožichu
7. Medvědí občerstvení
8. Pásli ovce Valaši
9. Cestami medvědů
10. V kraji vyhaslých sopek
11. Dobrodružství ve skalách
12. Medvědí expres
13. Okolo Třeboně (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Výborný novodobý Večerníček nejen pro děti. Na to se může koukat opravdu kdokoli. Skvěle zpracováno, velká obliba. Super nápad. ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Nemůžu posoudit, jestli je to slabší než první série Méďů, protože tu jsem neviděla. Dneska jsem náhodou zapla TV před zprávami a tam medvídci. Moc se mi to líbilo a budu koukat na večerníček. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Hramých Večerníčků moc není a tak je každý trochu unikátní. Tento ještě navíc vychází z faktu, že se vlastně nejedná o pohádku. Pochopitelně, že prvné série je úspěšnější, byla první. A vše první je ještě nové a neokoukané. Už si přesně nepamatuju na její děj, ale tento se dětem musí líbit. I mé dceři se líbil. Pozorovat medvědy, jak si hrají, blbnou a ještě se něco dozvědět. I úvodní píseň se opět povedla. Navíc Josef Dvořák to mluví skvěle. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 4/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 4/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

Reklama

Reklama