Reklama

Reklama

Bohové smrti

(seriál)
  • Japonsko Soul Eater (více)
Trailer
Japonsko, (2008–2009), 20 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Acuši Ókubo (komiks)

Hudba:

Taku Iwasaki

Hrají:

Čiaki Omigawa, Akeno Watanabe, Hóko Kuwašima, Džunko Noda, Maaja Sakamoto, Takehito Kojasu, Ken'iči Suzumura, Kendžiró Cuda, Šin'ičiró Miki, Šózó Iizuka (více)
(další profese)

Epizody(51)

Obsahy(1)

Soul Eater pojednává o uživatelích, kteří využívají různé bojové techniky, a jejich zbraních, které mají dvě formy, lidskou formu a formu zbraně. Hlavní postavy, Maka a jeho Soul, Black Star a jeho Tsubaki, Death the Kid a jeho Liz s Paty jsou studenty Šibusenu, který byl založen Šinigamim pro ochranu světa před Kišiny, kteří uvrhují svět do šílenství. Aby se tomu tak nestalo, mají studenti za úkol zničit každého, kdo se živí dušemi nevinných, tedy potencionální Kišiny. (Devillka)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen pár dílů a 4* zatim dám z nostalgických důvodů. S příchodem pořádného děje se ale kvalita může o dost zvýšit... Edit: Po shlédnutí hodnocení nezměním, i když je Soul Eater v mnoha směrech dost vyjímečný. Předně určitě zaujme animace a její kvalita - imho lepší i než v Seirei no Moribito. Škoda, že ten styl nakreslení hlavně u postav cíleně vynechává detaily a celkově není můj nejoblíbenější. Soul Eater je ale přesto určitě anime, které se vyplatí mít (a vidět!) v HD. Zajímavý je také svět Soul Eatera, který s velkou lehkostí kombinuje (a někdy až překombinuje) reálný svět s vymyšleným. To dovoluje hlavním postavám, žijícím někde ve vymyšleném Death City, vyjet na výlet třeba do Česka, haha. Příběh už tak vyjímečný není, pořád ale patří k shonenovskému lepšímu průměru. Navíc to má celkem spád a konec je imho až překotný. Taky je to víc jak napůl komedie, takže nějak úplně vyšperkovaný děj jsem ani nečekal. Něco tomu ale chybí, možná víc Excalibura? Hmm myslim, že ne. ()

mae-geri 

všechny recenze uživatele

Soul Eater ve mne na zacatku nevyvolal uplne nejlepsi dojem. Serial se mi zdal zmateny a zbytecne ukriceny. Ale rikal jsem si, ze par dilu jeste vydrzim a uvidim, jestli se to nekam pohne. Zatim to vypada, ze se to pohlo dobrym smerem :-) Ukricene je to sice stale, ale uz jsem se chytil nejake linie pribehu, poznal postavy a jsem zvedavy, co bude dal... ()

Reklama

prome 

všechny recenze uživatele

Začátek nebyl moc povedený, pak se to naštěstí celkem rozjelo a upoutalo, ale na stylizaci seriálu jsem si musel chvíli zvykat. Naštěstí jsem to celé přetrpěl a začal se bavit. Bohužel konec se mi nelíbil a naprosto vyšuměl do ztracena. Proto jsem slabší 4*, ale nemělo to daleko ke třem. Mangu číst zatím nehodlám. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Soul Eater na první pohled upoutá oko divákovo především stylovým vzhledem, který zdařile kombinuje bizarní perspektivu (nepřirozené úhly, extrémní perspektiva), kresbu Tengen Toppa Gurren Lagann a (mnohdy roztomile) halloweensky pojaté prostředí Death City. Spatřit lze vlivy "skejťácké kultury", ale i Lynche a s trochou nadsázky i Tarkovského (prostředí Zóny, funkce BREW). V jednom díle se dokonce (byť lehce) zrcadlí Černobylská havárie. Volba stylu není úplně náhodná - není to pouhé "ať je to co nejvíc cool" - halloweenská stylizace koresponduje pěkně s často nevážným děním ve světě Smrťáků, "skejťáctví" s přebujelou (shounenovskou) sebedůvěrou a bezstarostností mnohých postav, které jsou, nepřekvapivě, též skvěle výtvarně vymyšleny. Celý tenhle sympatický slepenec se navíc nádherně pohybuje. Výtvarně se Soul Eater tedy povedl - zvukově a hudebně též - je to opravdová AV lahůdka mezi seriálovou tvorbou - lahůdka atmosférická, napínavá. Nadšení se ovšem přesto nekoná, protože i když se někde za polovinou série zdá, že zápletka je opravdu slušně zapletena, minimálně z tří vláken zuzlována, tak na konci - a bacha, bude to velmi lehký SPOILER - udělá se šmik, šmik, šmik a zápletení je šmytec. Temná minulost nebyla dost zajímavá, závěrečné filozofování dosti moudré, vítězství se dosáhlo silou dobrého srdce a správňáckého odhodlání a konec se přiblíží, jak říká Genryuusai, skutečně překotně a, jak říkám já, lehce se přitom překotne. KONEC SPOILERU. Své jistě nepřidá, že mnoho ze SoulEaterového dění lze popsat slovy Modelová Anime Situace, ba ještě spíše Shounenovská modelová situace (ale třebas i postava). Silné ***, ba skorem **** (váhal jsem). ()

KiritoSenpai 

všechny recenze uživatele

Pokud by někdo se chtěl podívat na dobré anime, určitě by neměl minout anime Soul Eater. Čím si podle mě Soul Eater zaslouží místo ve vaší kartotéce anime je příběh, zpracování postav i zapojení některých epických postav (Excalibur, Frankenstein). Pokud by vás ani to nepřesvědčilo, určitě oceníte ty úžasné bitky. Ostatně, když se jeden uživatel ohání druhým člověkem, tedy zbraní, potěší vás pohled na to kolik různých komb může Maka a Soul udělat (spoiler: Souznění duší, proti-démonní frekvence či Hon na Kishiny). Vtip je zde samozřejmostí (první tři 'prologové' díly jsou toho ostatně důkazem). Trochu mě osobně zamrzel konec který, jak si myslím, je moc uspěchaný. Ale i přes všechny tyto nedostatky vás to stejně bude bavit protože jsou zde zvolený výborné, opravdu výborné openingy a endingy. (P.S. - dlouho jsem neviděl tak dobré anime) ()

Galerie (1 882)

Zajímavosti (7)

  • Přibližně uprostřed patnácté epizody si můžeme ve vzpomínkové scéně Liz a Patty všimnout, že mají na poznávací značce auta napsáno: I ♥ BONEZ. Je to samozřejmě narážka na studio Bones, které seriál vytvořilo. (Hromino)
  • Hlavní hrdinové jsou v 26. epizodě posláni na misi do vesnice Loew, která se má nacházet v České republice. Tuto vesnici, která se zabývá výrobou golemů, pojmenovali tvůrci právě podle české legendy o Rabbi Löwovi, která jim byla inspirací. (Kenoth)
  • V seriálu vystupuje postava Mifune, což je odkaz na herce Toshira Mifuna. (ČSFD)

Reklama

Reklama