Reklama

Reklama

Bohové smrti

(seriál)
  • Japonsko Soul Eater (více)
Trailer
Japonsko, (2008–2009), 20 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Acuši Ókubo (komiks)

Hudba:

Taku Iwasaki

Hrají:

Čiaki Omigawa, Akeno Watanabe, Hóko Kuwašima, Džunko Noda, Maaja Sakamoto, Takehito Kojasu, Ken'iči Suzumura, Kendžiró Cuda, Šin'ičiró Miki, Šózó Iizuka (více)
(další profese)

Epizody(51)

Obsahy(1)

Soul Eater pojednává o uživatelích, kteří využívají různé bojové techniky, a jejich zbraních, které mají dvě formy, lidskou formu a formu zbraně. Hlavní postavy, Maka a jeho Soul, Black Star a jeho Tsubaki, Death the Kid a jeho Liz s Paty jsou studenty Šibusenu, který byl založen Šinigamim pro ochranu světa před Kišiny, kteří uvrhují svět do šílenství. Aby se tomu tak nestalo, mají studenti za úkol zničit každého, kdo se živí dušemi nevinných, tedy potencionální Kišiny. (Devillka)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou je pro mě těžší zkousnout začátky. Tenhle byl taky tvrdým oříškem. Na první pohled - viděla jsem slunce, měsíc, bože, co to je? říkala jsem si. To nedám, to je děs. A taky ty jejich šílený nosy... tak taková jsem byla na začátku seriálu. Ale teď? Pohoda, klidně si to dám ještě jednou. Velký klad je, že tady nejsou takové ty dlouhé zdržovací scény, kdy se promítne celá minulost těch, co si čelí, a tím jejich boj trvá několik set dílů. Děj tu hezky plyne, udržuje napětí, dovolí se vám zasmát, předpovídat, pochybovat. Je to krásně zběsilý, BUM BUM rány, ze začátku taky tak trochu ecchi (dá-li se tak říct), ale naštěstí ničí kalhotky vidět nebyly :-D Každá postava má svou malou úchylku, svou jedinečnou osobnost. Třeba Kid je úplně skvělej, vždycky uprostřed boje... no, uvidíte/viděli jste. Jo, všech 51 dílů mě bavilo, jen ty první tři trochu míň, člověk se prostě musí trochu přizpůsobit - nebo aspoň já musim. Safra, málem jsem zapomněla zmínit Excalibra, ten by mě hnal - takže: "Baaka!". Akorát jsem děsně chtěla vidět Maky mamku a ono nic. Asi se vrhnu na mangu a budu mít třeba větší štěstí. To mi připomíná, že se musím zmínit o tom, že podle mé maličkosti, byl první opening prostě dokonalej :-D Prostě mě uchvátil, celej - hudba, ukázky, krásně to ladilo. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Soul Eater je animáciou, vtipnosťou a postavami veľmi zaujímavý počin. Animácia je šialená kde sa aj slnko smeje. Vtipné scénky sú v každom diely spôsobené nie len výzorom daných postáv (Excalibur ; Shinigami), ale aj postavami samotnými. Napriek tomu, že je všetko vtipné, zachováva si vážnu tvár pri boji proti zlu. Dobro reprezentujú Shinigami (bohovia smrti) a zlo sú čarodejnice a Kishin (forma démona). A teraz sa dostávame k tomu zaujímavému. Shinigami aka bohovia smrti majú každý svoje zbrane a tieto zbrane sú tiež dýchajúce bytosti (asi) a sú rovnocennými partnermi. Zbrane dostávajú približne rovnaký priestor a na ich myšlienkach tiež závisí a majú ľudskú a formu zbrane (premení sa na smrtiacu kosu atď). Je to síce umiestnené do školského prostredia, ale toto prostredie nemalo na úroveň žiadny vplyv. Čo ma tiež zaujalo sú hrdinovia ovplyvňovaný pôsobením zla a títo hrdinovia musia zvádzať vnútorný boj. Black Paper Moon je veľmi kvalitný opening a dosť dobrá pesnička (aj prvý opening celkom ujde). Päťdesiat dielov vôbec nevadí a zachováva si kvalitu od začiatku až do konca a hluché miesta vôbec nie sú. SPOILER : Chápem, že veľa ľudí nebavil ten koniec a povedali si čo to má znamenať, ale pre mňa bol takýto koniec dostatočne zaujímavý a lepší ako keby sa vyhralo nejakým super kombom. ()

Reklama

Kicune 

všechny recenze uživatele

Soul Eater představuje vymyšlený svět, kde se ti hodní věčně bojují s těmi zlými. Ti hodní jsou lidé se schopností se přeměnit ve zbraň a jejich tzv. uživatelé většinou přebývající ve škole Shibusen pod vedením samotné smrtky, a ti zlí jsou čarodějnice a lidé postihnuté šílenstvím aneb tzv. kishinové. Námět v podstatě nic nového nepřináší, stojí na bojích a zároveň i vnitřním růstu postav. Přesto mě Soul Eater mile překvapil. Krapet infantilní začátek představující postavy, u kterých si člověk klepe na čelo a kroutí hlavou, je nutné prostě přežit. Následně se ukáže něco i z děje a dokonce se nastíní i jeden z předních nepřítelů Shibusenu. A najednou je tu zvrat, který druhou půlku seriálu přemění v temnotu, postavám začnete reálně fandit a závěrečnou bitku dlouze se rozkládající ve více jak 10 dílech zkouknete víceméně vkuse. Postavy hlavních tří uživatelů a jejich zbraní jsou po diskutabilním začátku propracovány a stejně jako v jakékoliv RPG se vyvíjejí ve svých schopnostech i po psychické stránce. Neustále boje jsou proto nejenom s fyzickým protivníkem, ale i se svým vnitřním světem, s vlastními démony, pocity a emocemi. Charaktery jednotlivých postav stejně tak vnášejí do seriálu humor a odlehčenost dokonce i ve velice dramatických scénách, přitom trapností to ani trochu nezavání. Hudba mě také začala zajímat až někde od poloviny série, a to nejenom temně podkresová jako z Temného rytíře, ale i ta pro openingy a endingy. Lze zde objevit odkazy a inspirace Hollywoodem a co musím obzvlášť podtrhnout je skvělá narážka na Twin Peaks (Soul a jeho vnitřní démon). Celkově zhruba za 85 % a jedno z lepších anime za poslední dobu. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

První tři díly prokazují seriálu medvědí službu, protože extrémně uječená a infantilní groteska je něco úplně jiného, než čeho se dočkáme v dalších epizodách. Ale vizuální styl, dynamická kamera a nebývale kvalitní animace mě přesvědčily dívat se dál a dobře jsem udělal. Vtipy se totiž umírnily, rozjela se zápletka s pořádnými souboji a hlavně se začali vyvíjet hlavní hrdinové, jejich vztahy a schopnosti. Už dlouho se mi nestalo, že bych si nějaké postavy tak oblíbil a těšil se na jejich další akce, jako to dokázali Maka, Soul, Black Star, Tsubaki, Kid, sestry Thompsonovy a mnoho dalších, neméně zajímavých a zábavných. Možná jich bylo až příliš, protože pak dostávaly strašně málo prostoru. ;-( Proto i škoda dost unáhleného konce, ale celkově jsem nadšen. ()

mae-geri 

všechny recenze uživatele

Soul Eater ve mne na zacatku nevyvolal uplne nejlepsi dojem. Serial se mi zdal zmateny a zbytecne ukriceny. Ale rikal jsem si, ze par dilu jeste vydrzim a uvidim, jestli se to nekam pohne. Zatim to vypada, ze se to pohlo dobrym smerem :-) Ukricene je to sice stale, ale uz jsem se chytil nejake linie pribehu, poznal postavy a jsem zvedavy, co bude dal... ()

Galerie (1 882)

Zajímavosti (7)

  • Hlavní hrdinové jsou v 26. epizodě posláni na misi do vesnice Loew, která se má nacházet v České republice. Tuto vesnici, která se zabývá výrobou golemů, pojmenovali tvůrci právě podle české legendy o Rabbi Löwovi, která jim byla inspirací. (Kenoth)
  • Jméno Mizune je slovní hříčkou vzniklou přehozením písmen v japonském slově "nezumi", neboli "myš". (Hromino)
  • Přibližně uprostřed patnácté epizody si můžeme ve vzpomínkové scéně Liz a Patty všimnout, že mají na poznávací značce auta napsáno: I ♥ BONEZ. Je to samozřejmě narážka na studio Bones, které seriál vytvořilo. (Hromino)

Reklama

Reklama