Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Američan Robert Leslie Hunter (Bob Hope) cestuje na dovolenku do Paríža, no dúfa, že jeho cesta bude úspešná aj po obchodnej stránke. Má totiž nezvyčajný rukopis novej francúzskej hry a veľmi rád by k nej získal práva od americkej vlády. Robert si nanešťastie neuvedomuje, že práca obsahuje reálne vykorisťovateľské výzvy zamerané na zničenie francúzskej ekonomiky. Čoskoro sa naňho preto zavesí skupina mužov, ktorí chcú vzácne stránky získať pre seba. Na čele tejto skupiny stojí žena, ktorá Robertovi ihneď padla do oka - záhadná Zara (Anita Ekberg), priateľka blonďavej diplomatky Ann McCallovej (Martha Hyer). Na túto dovolenku Robert len tak nezabudne... (TV Markíza)

(více)

Recenze (2)

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Mám jen jedno jméno. Rodiče byli chudí." Je to vůbec první komedie Boba Hopea, kterou jsem viděl, tak z ní nechci vyvozovat nějaké obecné soudy. Ale opravdu mě zaráží, že tento komediální idol Woodyho Allena působí tak narcisticky. Hraje vlastní alter-ego, autorsky se na filmu podílel a zajistil si, aby mu všichni ostatní (včetně druhé hvězdy Fernandela) jen odevzdaně nahrávali na smeče a v pravidelných intervalech se klaněli jeho nekonečnému šarmu a duchaplnosti. Konkrétně Fernandel (jako francouzský komik Fernydel) vlastně plní funkci, jakou obvykle zastávají psi, děti a jiná zvířata - roztomilá "němá tvář", která všelijak panáčkuje a aportuje vše, po čem hlavní hrdina touží. A má nás zřejmě dojímat a rozesmívat, že se chová skoro úplně jako člověk, ha ha. Hopeovy uštěpačné bonmoty jsou opravdu vtipné, ale všechno ostatní otravuje. 40% ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Nudná komedie natočená hlavně kvůli tehdejší popularitě Boba Hopea. Dalo by se říct až ztřeštěná komedie, protože dost často jsou eskapády opravdu bláznivé, jenže nejsou humorné. Vyjímečně se tu jedná i o slovní humor, ale ani ten moc často nefunguje. Hope hraje svou vlastní inkarnaci Boba Huntera a Fernandel zmateného hňupa policejního inspektora Fernydela, zajímavá "shoda" obou jmen. Příběh se tak nějak táhne, no moc zajímavé to není, spíš trapné, i když se občas nějaký ten dobrý fórek urodí (třeba jízda v taxíku nebo když ambasador vypočítává, komu může věřit). Ale jinak naprosto zapomenutelný a taky zapomenutý šlágr. ()

Reklama

Reklama