Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thajský horror typu „gore“ (kruté morbidní scény). Tentokrát to bude příběh Panor, svůdné učitelky z malé vesnice, která se díky své kráse stává touhou mnoha mužů. Po sérií událostí je Panor přinucena zavraždit. Následně je pak posedlá silným démonem... (LIVINGDEAD)

Recenze (15)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Průměrně kvalitní thajskej horor z podžánru zaklínačských flicků, které slavily úspěch (no nevím, ale pár jich v té době vzniklo ...) zejména kolem 80 let v Asii. Tyto filmy se občas vyznačovaly neuvěřitelnou otevřeností k manipulaci, zabíjení a dokonce pojídání nebo zvracení různých malých zvířátek ... Tenhle film je jedním z takových návratů do této zajímavé hororové odnože a drží si oproti předchůdcům standardní kvalitu. Děj je zcela tuctový. Jedna žena, kterou kdysi manžel zabil a vyměnil za mladší, se vrací v těle milenky a brutálm ...ale OPRAVDU BRUTÁLNÍM způsobem likviduje všechny členy rodiny, kteří se na její původní vraždě podíleli ... Jako film průměr, ale to násilí je fakt extrém, za všechno: scéna nechutného a násilného nuceného potratu, manipulace s fetusem, kapání do otevřených očí voskem, naprosté vyvržení mladé dívky krutou magickou silou apod. Takže jen pro otrlé!!! ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Podruhé téměř ta samá krvavá hniloba... Kdo Thajce nemusí, ten z filmu vyskočí z kůže. Kdo nemusí naturalistické mučení a pohled na následky krutých okultních technik, tak ten tuplem. I když tady musím JAna, Paldiniho a spol. varovat, že zase není moc o co stát, neboť než posedlá paní učitelka sáhne po připínáčcích a nůžkách, řeší se 50 minut krkolomně jen rodinné záležitosti a člověk, co si nepamatuje události z předchozího dílu, na děj občas musí čumět jako puk. Zkrátka, už to nudí a obávám se, že ani těch pár makabrózních scén (dá se říct, že Ronin Team ubral) fandy exploitation a japan shocků nijak nevytrhne. Ale nutno aspoň uznat, že postery má thajský snímek hodně podařené. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Není radno snažit se přivést zpět ty, co náš svět opustili. Když se otec nechce smířit s násilným odchodem své dcery, rozhodne se, že s využitím magie ji vyrve ze spárů smrti. A protože je trpělivý, několik let si počká, než vnuk vyroste a pomůže mu s rituálem. Zde se ovšem nejedná o zombie, ale o handlování s dušemi. Vybraná půvabná učitelka, jejíž tělo by měla duše zemřelé dcery obsadit, se zdá jako ideální, jenže....jenže není. Divák se tak dočká roztomilého masomlejnku, kdy tříoký ďábel ukáže svoji temnou tvář. Ještě před tím ale dojde na mučeníčko starce, násilný porod ukončený smrtí, nu a pak už je na řadě rodina, co hrátky s magií nezvládla. Místy poněkud nepřehledné a halucinogenní, v závěru ale vše do sebe zapadne. Gore slušné, i když nikoliv omračující. Osobně se mi asi nejvíce líbil způsob, jak přinutit dědu stále se dívat. Spíše pro fanoušky asijské kinematografie. Na jedno podívání dostačující. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Pokračování Art of the devil jsem dával velkou šanci protože dvojka mě hodně bavila(jednička která ale patří do jiné skupiny mě totálně nebavila)no ale bohužel to opět spadlo do průseru. Líbily se mi ty rituály ale film je tak šíleně divně natočenej a má tak divný scénář že jsem ani nevěděl o co pořádně jde. Ono když to točilo tolik režisérů tak se nejde divit. Gore celkem ujde i když je ho asi z celé trilogie nejméně. Dá se na to koukat ale nebylo to moc pro mě. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nepříliš úspěšná thajská série se dočkala třetího přírůstku do rodiny. Na svědomí ho má stejná parta režisérů jako druhý díl. Tentokrát se však tvůrci rozhodli, že nepůjde o další volné pokračování, nýbrž se bude jednat o prequel. Příběh nás tak zavede do doby před druhým dílem a pokusí se nám objasnit, co se odehrávalo těsně před tím, než se pětice studentů vydala navštívit svého kamaráda Ta a jeho nevlastní matku. Těm kterým se dvojka líbila (já osobně proti ní nic nemám) jistě přijali toto rozhodnutí s otevřenou náručí, ovšem je potřeba říci, že si tvůrci tak trochu nařezali větev na které seděli. Přece jenom všechno nesouhlasí tak, jak nám bylo presentováno minule. Za určitých okolností by se nad tím dalo mávnout rukou, ale přece jenom to vypadá dost podivně (když už to mají na svědomí stejní lidé – měli v tom trochu bordel). Nicméně pokud si chcete tento díl užít co možná nejvíc, moc nad tím nepřemýšlejte. Thajci nepatří mezi nejlepší v distribuci asijských hororů, ale tento film se mi docela líbil. Především pak druhá polovina filmu. Ty správné jatka však nastávají až ve chvíli, kdy se začne proradná učitelka mstít. Pokud vám nevadí béčkové efekty a trocha té gumovitosti, jste tady na správné adrese. Voodoo praktiky i mučení nám nabídnou několik kreativních mučících scén, které zas až tak špatné nebyly. Navíc je doprovází i slušná dávka napětí. My co jsme však zvyklí na všelijaké asijské prasečinky, budeme tuto podívanou brát jen jako klasický standardní průměr, který neurazí – ovšem ani dvakrát nenadchne. 50% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jak Thajským horrorům nemůžu přijít na chuť, tahle série, minimálně poslední dva díly, jsou docela slušné. Příběhově slabší než předchozí dva díly, ale určitě bolestivější a krvavější. Trochu toho syrového mučeníčka s docela dobrými triky. Já jsem se samozřejmě na to díval hlavně jen kvůli Napakpaphě Nakprasitte. Od téhle neskutečné asijské bohyně bych se možná nechal zmučit taky. Jednak při tom skvěle vypadala, ale hlavně to docela dobře zahrála. Pozitivní je, že tu nestraší žádný dlouhovlasý duch a že je tu pár docela hustých scének a záběrů. Negativní pak to, že i přes to to jaksi nevybočuje z jakéhosi standardu. Ale kdybych někomu měl doporučit dobrý thajský horror, klidně řeknu tohle. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Thajská voodoo zabíjačka! O dosť slabšia ako druhý diel, ale stále dobre pozerateľná vďaka krátkej stopáži. Film plynie svižným tempom, jedná sa skôr o "akčnejšie" poňatí film, takže nejaké budovanie atmosféry tu určite nehľadajte, tobôž prekreslenie vzťahov/pocitov/konaní postáv. Scény mučenia sú na menej drastickejšej úrovni ako v dvojke, ale tý ktorý radi mäsiarčinu si prídu na svoje. Tentokrát sa nám film snaží naservírovať aj nejakú tú zápletku (ktorá je však najväčším kameňom úrazu - i keď sa očividne snaží prepojovať druhý diel s tretím všetkými silami, no pôsobí zmätene, postavy sú mi ukradnuté, len čakám s akým mučiacim prostredkov vyrukeje film ďalej .)). Celkovo vzato 3*, PS: ďakujem, ale dúfam, že ďalší diel už režiséri neplánujú. PS2: plagáty musím taktiež pochváliť, tie sú vynikajúce pri všetkých troch dieloch. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nechci říkat, že příběh je nějak skvělý, ale mám pocit, že tady už se tvůrcům celkem dařilo udržet konzistentnost celého děje, navíc přicházejí i se zajímavými prvky. Dokonce jim sedlo i navázání na předchozí film. Pro mě je tohle nejlepší díl série, i když nutno říct, že obecně mezi horory zas tak moc nevybočuje. Určitě jsou zde ale scény, které dokáží znechutit, což je jedno výrazné plus. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Ty Thajce já moc nemsím a to z důvodu špatného hraní. A navíc mě to moc nebavilo. Ke všemu "štěstí" alespoň scény jsem si užil. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Čisté tři hvězdičky to rozhodně nejsou. Spíš bych řekla, že je to přesně tři hvězdičky a půl ... Příběh se mi líbil a přišel mi i daleko líp zpracovaný než předchozí. Sice tam taky byly občas příšerně umělé scény, až to bilo do očí (nejvíc mě pobavilo, jak "tetičce" Pan vylezly střeva), ale celkově mě přišlo, že se z dvojky docela poučili ... Co mě ale na filmu hodně vadilo, byl naprosto nesedící příběh. Trojku jsem viděla hned po dvojce, což asi tvůrci před natočením trojky neudělali ... Nevím, možná jsem to nepochopila, ale mě to prostě vůbec nesedělo. Neměla náhodou ve druhém díle "paní učitelka" dva syny? Nežila náhodou se svým manželem a dvěma syny ještě po tom, co zbytek manželovy rodiny už nežil? Kdy stihla učit tu partu ze dvojky včetně jejího "nevlastního" syna? A proč byl vlastně nevlastní, když se teda jeho matka do učitelky vtělila? Proč by ho nenáviděla? Proč by upřednostňovala toho druhého? ... Já nevím, možná jsem to opravdu nepochopila, asi si to budu muset dát od znova, možná i několikrát, ale momentálně mi to prostě fakt nesedí ... ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Treti diel a zaver trilogie je by som povedal na rovnakej urovni ako dvojka,najprv dlhsia nuda a potom nejake to mucenie,ktore nie je zle,ale chyba tomu nieco,urcite som z toho nepadol na zadok,podpriemerny horor...:-) ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Nejaky zmysluplnejsi dej alebo scenar by sme tu hladali marne avsak 100 percentna povinnost pre fanusika horroru. Urcite nebude sklamany. Gore, krv a vsetky tie veci okolo toho. Doporucujem vsetky 3 diely, ktore ak sa kvalitou lisia tak naozaj iba nepatrne. ()

merlinovic 

všechny recenze uživatele

Děj je orientován, před minulý díl. Více násílí, ale o to nudnější příběh, nicméně film staví na násílí a tortuře a toho je zde dost. ()

Reklama

Reklama