Reklama

Reklama

Otisk

všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdinkou amerického thrilleru režiséra Michaela Linna je právnička indiánského původu Shayla Stonefeatherová (Tonantzin Camelová), která obhajuje mladíka z kmene Lakotů v případu kontroverzní vraždy. Po procesu se vydá za umírajícím otcem do rezervace v Jižní Dakotě, kde deset let nebyla. I když se Shayla zřekla kultury původních obyvatel Ameriky a vyhýbá se spirituálním praktikám svých předků, musí najít vysvětlení pro podivné vize a hlasy duchů, které ji pronásledují. Postupně uvěří tomu, že existuje souvislost mezi jejími vizemi a bratrovým zmizením, k němuž došlo před dvěma lety. Ve snaze dopátrat se kořenů tohoto tajemství Shayla dospěje až k děsivému odhalení, které nemohla tušit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

gumli 

všechny recenze uživatele

Hoci námet filmu bol dobrý,film sa dosť vliekol a nejako má nezaujal.Právnička indiánskeho pôvodu sa vracia po dlhých rokoch domov,do indiánskej rezervácie kmeňa Lakotov,rozlúčiť sa s umierajúcim otcom.Doma ju prenasledujú hlasy,má vidiny,počuje buchot.Niekto jej počarbe auto.Má zlý pocit za mladého indiánskeho chlapca,ktorého aj jej vinou odsudili a na úteku zastrelili.Indiáni ju obviňujú že už nie je na ich strane,že už je vlastne ako biela.Je tam síce aj pár dobrých momentov,ale to nestačí.Pekné tam bolo bizonie stádo,ešte snáď indiánsky pohreb. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nakonec jenom jedna, ale k pěti hvězdičkám nechybělo tolik. Stačilo, aby mi zavolal nějaký kámoš, oznámil, že se svými příbuznými slátal na strýcově chatě během pár víkendů jistý film a chtěl by vědět, co si o něm myslím. Otisk skutečně je rodinným projektem. Michael Linn režíroval, produkoval, stříhal, napsal scénář, složil hudbu a jako zbývající členy štábu angažoval snad i svou mrtvou babičku, jejíž duch straší ve starém domě, víceméně jediném interiéru celého filmu. Rozdíl mezi modelovým rodinným projektem z první věty a Otiskem spočívá v nehorázné drzosti tvůrců druhého, vykopnout jej do kin, chtít od lidí peníze a dokonce „to“ celé bez předchozího varování pustit do televize. Bohudík jen na kabelovku. Zrádně vysoké hodnocení na IMDb (zahlasovala nejspíš celá famílie) může svádět k domněnce, že tento thriller nehodlám docenit z nějakých osobních důvodů, snad kvůli své nenávisti vůči Indiánům. Ne, Otisk mi prostě přišel naprosto strašný. Herectvím zainteresovaných (užívá se při režii často pokyn „nahoď nijaký výraz“?), technickým řešením scén (auto, které jakože jede, ve skutečnosti stojí) i scénářem (všechna ta indiánská moudra by skvěle pasovala do Žhavých výstřelů). Jakákoliv epizoda libovolně stupidní telenovely vás sice nepřekvapí „šokující“ pointou, ale kvalitami bude mít k Otisku velice blízko a hlavně – strávíte u ní čtyřikrát méně času. A teď mě omluvte, musím jít očistit svého ducha od tohoto zločinu. Vlastně počinu. 20% ()

Reklama

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Nesnadno uchopitelný film o vině, pocitu viny, hledání sebe sama a vlastních kořenů. V náznacích, vizích, zvucích. Jediné co stojí za zapamatování: „Jablko, co to znamená?“ „Červené zvenku, bílé uvnitř.“ Když se pere krev a vzdělání. Bylo tam všeho moc – rozpor bílí – indiáni, otec, duchové, mrtví, drogy, křivá svědectví i chybné předpoklady. A po závěrečných titulcích také příliš mnoho Linnů. ()

Nettrass

všechny recenze uživatele

Jestliže právnička obhajuje někoho z kmene Lakotů, musí být dost zoufalá, nebo ducha mdlého. To já si dávám na lakoty dost velký pozor... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama