Reklama

Reklama

Jejich romanci poznamenala válka. Jedinou naději na společnou budoucnost představují milostné dopisy... Americký spisovatel Nicholas Charles Sparks patří mezi nejúspěšnější autory současnosti, na svém kontě má celou řadu mezinárodně úspěšných bestsellerů. Sparks bývá označován za krále romantiky, podle jeho románových předloh už bylo natočeno jedenáct celovečerních filmů. Mezi ty nejoblíbenější patří Vzkaz v láhvi (1999), Zápisník jedné lásky (2004) nebo Milý Johne (2010). Jak název posledního uvedeného titulu napovídá, ústřední motiv představuje milostná korespondence. Ta se stává jedinou formou komunikace mezi členem speciální jednotky americké armády Johnem Tyreem a jeho dívkou Savannah. Společensky nesourodá dvojice se do sebe bláznivě zamiluje během letních prázdnin v Jižní Karolíně. Po ročním odloučení vyplněném vytrvalým dopisováním ale jejich naději na společnou budoucnost naruší teroristické útoky z 11. září 2001. Loajální John se přesouvá na válečnou misi na druhý konec světa, kvůli nejistému vývoji navíc vnímá jako svou povinnost službu znovu prodloužit. Dobrosrdečné Savannah ale život bez jeho blízkosti nedává smysl, proto se jednoho dne rozhodne udělat nejtěžší krok ve svém životě a odesílá poslední dopis, který má představovat definitivní tečku za jejich osudovou láskou. Ústřední milostný pár ztvárnili hvězdní herci Channing Tatum a Amanda Seyfriedová. (Česká televize)

(více)

Recenze (451)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Vše v tomto filmu je takové umělé a chtěné, takže vás hrdinové a jejich láska nijak neosloví. A dopředu víte, že ať už se ve filmu budou odehrávat sebedojemnější scény, žádná z nich s vámi nepohne. Pokud chcete vidět film podobného ražení, podívejte se raději na Zápisník jedné lásky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na pomezí faktu, že chlapy většinou nevědí, co chtějí a skutečnosti, že když se jednou dostanou do války, špatně se z ní pak dostávaj, se odehrává tenhle romantickej příběh, kterej nezasahuje do jednoho léta, ale prakticky do celého života dvou lidí. Milý Johne je po romantické stránce pěkný film. Vezme to všecko hezky globálně. Ale co se týče romantiky, nic zajímavýho nepřinese. Taková Hollywoodská jistotka. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $80,014,842Tržby Celosvetovo $114,977,104Tržby za predaj DVD v USA $27,698,544 //počet predaných kusov 1,755,461║ Sentimentálna báchorka, ktorú zachraňuje pôvab Amandy Seyfried, na ňu sa dá pozerať za každých okolností, nafúknutý Channing Tatum sa mi tam absolútne nehodil. /40%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Deborah Lurie: 1. Paperweight - Schuyler Fisk/Joshua Radin [3:22] ,2. The Moon - The Swell Season [4:39] ,3. Amber - 311 [3:27] ,4. Excelsior Lady - The Donkeys [3:33] ,5. Things & Time - Wailing Souls [3:21] ,6. Little House - Amanda Seyfried [3:16] ,7. This Is The Thing - Fink [4:25] ,8. Think of Me - Rosi Golan [3:09] ,9. You Take My Troubles Away - Rachael Yamagata/Dan Wilson [3:39] ,10. Dear John Theme - Deborah Lurie [1:52], ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Kráva, dylina, idiot, pipka, blbec, úchyl – ano, tak to jsem všechno já! Můžete mi, prosím, někdo konečně vlepit facku (zájemci nechť mi píšou do pošty), abych se probrala z toho hrozného světa, ve kterém stále jenom brečím? Dear John je prostá romantika, která nejen příběhem, ale i prostředím připomíná Zápisník jedné lásky (můj oblíbený). Tak proč mi vůbec nevadilo, že už jsem to jednou (obrazně řečeno) viděla? Odpověď je jednoduchá. Vždyť jsem přes ty slzy téměř nic neviděla :o) Ale přejdeme k tomu hlavnímu, John - Tatum je krásný mladík, který jako herec začíná rozkvétat, Savannah - Seyfried je nádherná dívka, která již jako herečka rozkvetla. Tito dva se do sebe zamilují a rozehrají příběh s poštou, který citlivky (bohužel mě) rozpláče a zbytek publika…ehm… co je mi do nich?... no nejspíše neurazí. Další z řady romanťáren, u které si obyčejný divák odpočine :o) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nicholas Sparks umí o lásce, co hory přenáší, psát skvěle. A i když film kvalit odzbrojující předlohy nedosahuje, funguje příběh na menším prostoru stále dostatečně osudově. Channing Tatum sice takhle dobrý výkon už nikdy potom nepodal a Amanda Seyfried ještě v dramatickém žánru nebyla dostatečně kovaná, ale ani to nijak zvlášť nevadí. Co ale s odstupem několika let vadí, to je oproti knize pozměněný konec, který celé auře duševního růstu dělá snad i trochu ostudu a z celého Dear John dělá mnohem více sladký romanťák než co jiného. Pořád těm dvěma rozumím, ale to už je teď i trochu málo. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Na mě tahle romanťárna od Lasseho Hallströma zapůsobila víc, než jsem čekala (a rozhodně víc, než Zápisník jedné lásky, který mě vyloženě nudil). Ústřední dvojka byla dobře vybraná a chemie mezi nimi rozhodně fungovala, tatínek a Amandin zpěv byl milým oživením. Co mi trochu pokazilo dojem, byl závěr, takže ta 4* je slabší. Tu závěrečnou scénu bych prostě smazala, kazí celý film. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Romantika? Drama? Válečný? Nějak jsem to asi zapomněla zaznamenat. S tátou bylo celkem fajn, ta jediná linie tak nějak stála za to, aby se na to člověk podíval, ale zbytek? Prázdné kecy, divné dopisy, vyumělkovaný vztah, falešné pocity… nestálo to ani za zlámanou grešli. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Lasse Hallström se tu teda pořádně vyřádil, sice se to tváří jako obyčejný romantický drama, ale Hallström z toho teda udělal fakt výživnou záležitost a strká divákovi stále víc stupidnější a vykonstruovanější zvraty nebo jestli chcete, zvratky, až ho totálně znechutí. Nemůžu sice říct, že by to bylo horší než německý doktorský lahůdky z hor, ale Hallström by se s tim radši chlubit neměl ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V posledním vydání Torquemadova bulletinu „Autodafé a jiné katolické slavnosti“, v článku zabývajícím se nejnovější kategorizací tortury, je mezi palečnicí a natahováním na skřipec uvedeno sledování romantických filmů s čuníkem Tatumem a mně nezbývá nic jiného, než tohle zařazení potvrdit. Zaplať pánbůh za numismatickou linku s Richardem Jenkinsem, ale i tak jsem se rozhodl, že panu režisérovi napíši pár řádků: „Milý Lasse, rád bych ti poděkoval za nádherný romantický zážitek, ale to by mě střídavě fackovali vkus a hanba. Vlastně jsem ti chtěl do obálky vložit dvacku, abys přestal točit tyhle uměle působící srdceryvy, ale byla už bohužel zalepená. P.S.: Nikdy ti neodpustím, že si ten krásný pár na konci nevzal Hačika z útulku.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Amandu Seyfried moc nemusím, z jejího kukuče mám noční můry. A tak jsem se zaměřil spíše na Channinga Tatuma a musím říci, že ten kluk se lepší s každým filmem. V Dear John předvádí zatím to nejlepší, co je od něj možno vidět. To však nic nemění na tom, že se k Amandě nehodí a chemii mezi hlavní dvojicí jsem po celých sto a osm minut hledal marně. Film nefunguje ani jako válečný, ani jako romantický. Drama je to obstojné, zejména když se do záběru dostane Richard Jenkins či Henry Thomas, těch je pro podobné filmy škoda (snad si jen zvedají sebevědomí s vědomím, že všechny hravě strčí do kapsy). Navíc se nedá čekat ani žádný velký zvrat, už samotný název vyzrazuje příliš mnoho (Dear John letter). Na rande je film nejspíš jako stvořený, jinak ale nevidím žádný jiný důvod si ho znovu pouštět. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem si říkal, proč je tu tak kritické hodnocení a při sledování filmu mi to ke konci pomalu začínalo docházet. Je to všechno tak kýčovité a vy už víte druhou půlku filmu, co se bude dít. Tím se sami ochudíte váháte, zda má cenu tedy dál koukat nebo ne. Co když to přeci jen dopadne jinak? Nedopadne. Tenhle případ to není. Pár krásných dopisů bylo, ale v té hromadě se vytratily. A proto se mi z pěti hvězd ztratila trojice. The end. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Amandu Seyfried miluju a Channinga Tatuma opravdu v lásce nemám, ten jeho toporný ksicht mi prostě není sympatický:) Každopádně, v tomto filmu jsem se na něj vydržela dívat a tak nějak mi nevadil. Amanda je zde opět nádherná jako panenka. Milý Johne možná patří mezi romantický kýč obrovských rozměrů, ale mně se tento kýč líbil a velmi ráda jsem se nechala po tu dobu, kdy jsem jej sledovala, unášet vkusně zpracovanou americkou romantikou a pohledem na Amandu. Snímek je příjemný, nenásilný a nakonec i ten Tatum se pokusil o nějaký ten herecký výkon. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Nepovažujem sa za milovníčku filmov pre ,,násťročných", no celkový pozitívny dojem z tejto romanťárny mi prekazilo akurát typicky debilné správanie hlavnej hrdinky v závere, ktorá jednala úplne irelevantne, sentimentálne a nezmyselne k predchádzajúcemu deju, no to v takýchto ždímačoch asi patrí k tomu. Dala som až 4*, takže aby som len nekritizovala, v podstate ide o krásnu čistokrvnú romantiku, na ktorej si najviac cením to, že sa nesnaží byť ničím viac než je - ako o dve triedy slabší film podobného kalibru, "Nezapomeň na mně", ktorý chce toho riešiť akosi príliš veľa a pôsobí roztrieštene a neucelene. Dear John je obyčajným, známym príbehom lásky dvoch ľudí, ktorý všetci poznáme, no pri ktorom sa dá pri šálke teplej čokolády dokonale rozventilovať myseľ a ponoriť sa do príjemnej dramaticko-romantickej atmosféry. Zatiaľ čo v "Nezapomeň na mne" mi ústredná dvojka vadila, medzi Channing Tatum a Amandou to chemicky nádherne iskrí a dokázali ma vtiahnuť do deja. Takže, hoci vás v tomto filme nič neprekvapí, na moju náladu to padlo vhod a je určite omnoho úprimnejším dielkom než ten vyššie spomínaný. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší romantický film,co jsem za poslední dobu shlédla.Kam se hrabe nějaké Remember Me..Navíc mi tu Amanda dokázala,že má vážně talent. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nicholas Sparks je král kýčařů mezi ženskými romány a přesně takové jsou i jeho adaptace. Tuto alespoň trochu pozvedává vcelku schopná Amanda Seyfried, ale Channing Tatum zřejmě nedokáže pracovat s mimickými svaly ve svém obličeji a chodí celý film jako panák. Na papíře to může být asi méně otřesné, ačkoli ani tomu příliš nevěřím. Nevěrohodná přepálená historka s tolika slzopudnými vějičkami... ()

Reklama

Reklama