Reklama

Reklama

Jejich romanci poznamenala válka. Jedinou naději na společnou budoucnost představují milostné dopisy... Americký spisovatel Nicholas Charles Sparks patří mezi nejúspěšnější autory současnosti, na svém kontě má celou řadu mezinárodně úspěšných bestsellerů. Sparks bývá označován za krále romantiky, podle jeho románových předloh už bylo natočeno jedenáct celovečerních filmů. Mezi ty nejoblíbenější patří Vzkaz v láhvi (1999), Zápisník jedné lásky (2004) nebo Milý Johne (2010). Jak název posledního uvedeného titulu napovídá, ústřední motiv představuje milostná korespondence. Ta se stává jedinou formou komunikace mezi členem speciální jednotky americké armády Johnem Tyreem a jeho dívkou Savannah. Společensky nesourodá dvojice se do sebe bláznivě zamiluje během letních prázdnin v Jižní Karolíně. Po ročním odloučení vyplněném vytrvalým dopisováním ale jejich naději na společnou budoucnost naruší teroristické útoky z 11. září 2001. Loajální John se přesouvá na válečnou misi na druhý konec světa, kvůli nejistému vývoji navíc vnímá jako svou povinnost službu znovu prodloužit. Dobrosrdečné Savannah ale život bez jeho blízkosti nedává smysl, proto se jednoho dne rozhodne udělat nejtěžší krok ve svém životě a odesílá poslední dopis, který má představovat definitivní tečku za jejich osudovou láskou. Ústřední milostný pár ztvárnili hvězdní herci Channing Tatum a Amanda Seyfriedová. (Česká televize)

(více)

Recenze (452)

Darth Vader 

všechny recenze uživatele

Další film financován americkou armádou. Tetokrát se jedná o romantický film o napraveném hrdinovi, který v lásce nezná sobectví. K tématu: Já sem si zapamatoval jednu větu, která mi byla jednou řečena-- Opravdová láska nesmí být zkažená dobrým koncem! -- Ikdyž jsem to zprvu nebral jako reálné a romantické, teď jsem s postupem času změnil názor. Uměle vytvoření příběh za něčím co se tváří jako věčnost vřelých citů mě nikterak neuchvátil. Nejvíce mě překvapila situace kdy "milý John" tázavě hledí na svou věčnou lásku a chce po ní odpověd proč mu vlastně nedala šanci, když se k ní choval tak hezky?! Šlechetný hrdina ukázal svou "lidskost", ale v zápětí jej odčinil svým chrabrým gestem! V lásce není místo na chyby? Nevím co k tomu filmu říct... byl mi asi až protivný a neskutečně přesladký. Chabých 40% (pokud uživatelé stojí o pravou lásku samu o sobě bez sladkých klišé, doporučuji Pýchu a předsudek nebo Pokání) ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Jo já jsem romantik a věřím v dobro! Ovšem ani tak linka Johna a Savannah mne samozřejmě bavila, ale linka otec a John to bylo to pravé a vyprávění o minci! ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Slabiny vidím především dvě. Mizerný scénář. Podle informace v popisu filmu to má předlohu, takže pokud je kniha dobrá, přinejmenším jako námět určitě ano, pak zní tak 80 % věcí vypadlo. Zůstala pozitivní zvolání, jsi skvělý, jsi super, aniž by bylo patrné proč. Zásadní zvraty se tím pak stávají nepochopitelnými a divák zůstává ošizen. Druhou slabinou je kamera. Záběr střídá záběr, než se stihne herecky rozehrát emoce, ve tváří projevit vnitřní hnutí, přijde pohledu z boku, pak zezadu a pak shora. To buď maskuje nevyzrálé herce, pak je to ale na úkor kvality vyprávění, které na citech a pocitech v tomto případě stojí, nebo hercům nedává prostor, a je to opět na úkor diváka a filmu. ()

NGP 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, nuda. Nic vzrušujícího, nic nového. Moc nepravděpodobný, moc jednoduchý film. Všechno bylo moc předvídatelné. Přitom by to mohlo být o něco lepší. Přeci námět tak ubohý není. Výběr mezi ženou a vlastí. Vztah mezi synem a otcem. Tolik toho se zdá být zajímavým. Ale film nic nového nepřinese. Ani pocit smutku či nějakého dramatu ve mě nezůstal. Seyfried mohla se víc předvést. Zkrátka ztráta času, radši si půjčit knížku, když už chci brečet. ()

optimus0s 

všechny recenze uživatele

Předvídatelné. Hodně předvídatelné. Ale zase když se Amanda Seyfried usměje tak odpustíte všechno všem. A dojemný jak ukazuje trailer to zas až tolik neni. ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Váhala jsem mezi dvěma a třemi hvězdami, ale po zapátrání v paměti jsem se přiklonila k nižšímu hodnocení. Ano, přiznávám, brečela jsem u tohohle filmu jako želva, ale ono v podstatě není až tak těžké mě dojmout :-) Celý film na mě působil tak nějak uměle, takové klouzání po povrchu a ten závěr mě fakt naštval. Navíc mi hudba vůbec neseděla - spíš bych ji čekala u nějakého jižanského filmíčku z 19. či první poloviny 20. století. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Me se tahle rozvlekla, staromodni love story libila navzdory mnoha prikrym komentarum zde. Opravdu to neni nic svetoborneho a ono mincovni prirovnani americky hodne trha usi, ale me to sedlo. ()

lu-cinka 

všechny recenze uživatele

Channinga jsem neměla nikdy ráda. Po shlédnuti Milý Johne mě přesvědčil o opaku. Amandin zpěv mě opět nezklamal. U filmu jsem si opět pobrečela, jsem přecitlivělá. Ale co, mě se to prostě líbilo se vším všudy. Tedy až na ten happy end... ()

Vakomlok 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu sledování jsem měl z filmu čtyřhvězdičkový pocit, ovšem po skončení projekce tenhle dojem rychle vyprchal a snižuji na tři, jelikož ze mě za hodinu a půl nevydoloval silnější emoci a vztah ústřední dvojice mi byl tak nějak jedno. Třetí hvězdičku filmu svým výkonem vybojoval Richard Jenkins jako autistický otec. ()

cielle 

všechny recenze uživatele

Teda musim se přiznat, že tomu hodně přidal zatraceně sexy Channing Tatum :) Co se dá dělat, sem normální holka :) Ale když to tedy budu hodnotit s trochou nadhledu, tak je pravda, že děj není příliš nápaditý, tak nějak se to do toho očekávaného konce dovleče a šup, je konec.. Nicméně, i tak to bylo celkem příjemný pokoukání :) ()

Rokle 

všechny recenze uživatele

Amanda není tak cute jako Rachel, Channing nedosahuje kvalit Ryana a hlavně Sparks recykluje už jednou viděný a mnohem lepší The Notebook. Ta chemie mezi ústřední dvojicí oproti Zápisníku moc nefunguje. Slabší průměr. ()

Adm.Nelson 

všechny recenze uživatele

Drahý John, v porovnaní s týmto prehrávaš na plnej čiare. Zápisník považujem za jeden z najlepších romantických filmov, čo je dané hlavne tým, že predloha od Sparksa je veľmi dobre napísaná a herecká dvojica bola výborne vybraná, takže samotný režisér sa už ani nemusel veľmi snažiť a vzniklo pre mňa veľmi príjemné dielo, ktoré na poli romantiky má svoje čestné miesto. Tu sa však asi spojili všetci zlí filmoví duchovia, ktorí dobrému romantickému filmu neprajú, a to, čo sa podarilo v Zápisníku, sa tu práve naopak, neskutočne dobabralo. Začnem hercami: medzi oboma hlavnými postavami nefunguje žiadna chémia, Tatum sa síce snaží ale nejde mu to, a Amanda je síce stvorená pre takéto filmy, ale tu mi prišla strašne fádna. Celkovo si tej romantiky v deji veľmi neužijeme, príde ťuťu muťu, po ktorom sa dlho píšu listy, po ktorých príde menšie ťuťu muťu, po ktorých sa zase dlho škrabe po papieri, po ktorom už ťuťu muťu nepríde a začnú sa riešiť veci, ktoré už neskutočne nudia. Romantik síce som, ale musím sa smiať na tom, že po dvoch týždňoch chodenia spolu vedia obaja bez seba vydržať dlhé odlúčenie, po ktorého predlžovaní ten naivka ešte čaká, že jeho "životná láska" to vydrží ďalších pár rokov. Vadilo mi tiež, že vojaci sa tu správajú až nereálne dobrácky a uhladene, skrátka taká slušňácka politicky korektná gay armáda. Od režiséra Gilberta Grapea som čakal minimálne štvorhviezdičkovú vec, dočkal som sa absurdného príbehu s nereálne konajúcimi postavami bez dobrých hercov a s minimálnymi náznakmi romantiky. Ešte aj frajerka sa nudila. Jediný, kto zaujal, bol výborný R.Jenkins, ktorého je ale škoda do takého filmu. 2/10 ()

Mahoney. 

všechny recenze uživatele

Romantika, krásny film. Aj som si poplakala. Krásny film, z krásnou pointou. Mám veľmi rada film z vojenskou tématikou. Takže tento splnil moje očakávanie. ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Již dlouho jsem čekal na film podobného rázu. Channing Tatum, co tak o něm říct. Dle mého názoru jsou to moc pěkně vypadající "romantické svaly". Jasně, je to trochu vazba. Je. Jenže té romantiky kolem. Konečně se někdo chytil toho, aby stvořil film, kde funguje něco, čemu se říká láska. No a já si to užil. John Tyree je dle mého vzorem toho, jak by měl kluk vypadat a jak by se měl chovat ke svému protějšku. Jasně. V životě přicházejí překážky a tady to bylo vidět taky. Život není jednoduchý. A mezilidské vztahy už vůbec ne. Ono je to těžké. A ještě k tomu, když má někdo za svou prioritu pomáhat druhým a ne jen hrabat na svou kupičku. John Tyree zde vše málem pohřbil právě takovouhle touhou - pomáhat druhým. Jen tak dál, Johne.....a dívkám nezkřivit ani vlásek...jen tak dál!! PS: Komu zůstanou oči během filmu suché, ten je necita. ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Nemám rád tento primitívny americký patriotizmus... Každý normálny mladý chalan pochopí, že keď pôjde bojovať (za prachy) do armády, tak pravdepodobne príde k úrazu; minimálne ! No aj tak sa tam s vidinou zarobených žoldnierskych peňazí, medailí, uznania a frajerstva serú. A hľa, ďalší zo zaslepených idiotov John Tyree (netalentovaný Channing Tatum) sa hrnie, a za každú cenu sa snaží zostať dlhšie a dlhšie, a umelo si tak naťahovať svoju nikým nepotrebovanú "povinnosť" bojovať za matičku zem. A navyše, na ďiaľku sa snaží udržať si vzťah s celkom slušne vyzerajúcou babou len za pomoci poštových dopisov, ktoré ho vždy nájdu presne tam kde je, aj keď on "jej nemôže prezradiť kde sa práve nachádza" !!! I mean, wtf ???!!! Klišé jak sviňa... PS: Úplne ma zabilo, keď John sám a spôsobom ako Terminátor vojde do starej schátranej budovy, kde s najväčšou pravdepodobnosťou budú schovaní nepriatelia... Aj tak sa dá pokaziť zážitok z filmu. Chcel som dať 2**, ale ako to tak píšem, tak som si spomenul ako ma tá heroická scéna nasrala ! Takže 1*, za skvelého Richarda Jenkinsa ! 15,143% ()

Warlukyn 

všechny recenze uživatele

nemůžu si pomoc, ale Channing Tatum má dialogy jako kretén, nevim jestli je to scénářem, ale on se i tváří furt jak kakabus....za boha sem jim nic nevěřil sem tam to mělo náboj, ale na to jakej to je příběh to má zpracování fakt mizerný.. ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Do postřelení jsem jásal. Snímek je kouzelný, divák pozoruje mladou vášnivou lásku, přesně takovou jakou by chtěl taktéž zažít, jenže pak se tempo ztratí, film přejde do vzduchoprázdna a veškerý jeho předcházející efekt se vytratí. Slaďárna jako bejk. Pro holky okolo šestnácti je to pecka, jenže prostě styl týhle skupiny je jinde. Channing Tatum je chytře zvolený do své role, ale jinak je nemastný, neslaný, oproti němu Amanda Seyfried je trošku více do předu, což není na škodu. Určité jiskření je patrné od začátku, jenže jak jsem již řekl, své kouzlo film ke konci shazuje na dno propasti a jen chabě emocionálně doznívá. To je hold život. - 5/10 - ()

Reklama

Reklama