Reklama

Reklama

Jejich romanci poznamenala válka. Jedinou naději na společnou budoucnost představují milostné dopisy... Americký spisovatel Nicholas Charles Sparks patří mezi nejúspěšnější autory současnosti, na svém kontě má celou řadu mezinárodně úspěšných bestsellerů. Sparks bývá označován za krále romantiky, podle jeho románových předloh už bylo natočeno jedenáct celovečerních filmů. Mezi ty nejoblíbenější patří Vzkaz v láhvi (1999), Zápisník jedné lásky (2004) nebo Milý Johne (2010). Jak název posledního uvedeného titulu napovídá, ústřední motiv představuje milostná korespondence. Ta se stává jedinou formou komunikace mezi členem speciální jednotky americké armády Johnem Tyreem a jeho dívkou Savannah. Společensky nesourodá dvojice se do sebe bláznivě zamiluje během letních prázdnin v Jižní Karolíně. Po ročním odloučení vyplněném vytrvalým dopisováním ale jejich naději na společnou budoucnost naruší teroristické útoky z 11. září 2001. Loajální John se přesouvá na válečnou misi na druhý konec světa, kvůli nejistému vývoji navíc vnímá jako svou povinnost službu znovu prodloužit. Dobrosrdečné Savannah ale život bez jeho blízkosti nedává smysl, proto se jednoho dne rozhodne udělat nejtěžší krok ve svém životě a odesílá poslední dopis, který má představovat definitivní tečku za jejich osudovou láskou. Ústřední milostný pár ztvárnili hvězdní herci Channing Tatum a Amanda Seyfriedová. (Česká televize)

(více)

Recenze (451)

Mr.Roman 

všechny recenze uživatele

Osobne mám slabosť pre filmovú romantiku, Channing Tatum pokladám za sympaťáka a Amanda Seyfried je pekná, no tentoraz riadne nevzrušivá (tak nejak mi prišlo, že odohrala celý film s tromi výrazmi tváre). Čo však film degraduje v prvom rade je hlavne absencia iskry medzi hlavnými predstaviteľmi a nulová záverečná pointa. Jednoducho to celé akosi prejde, divák sa u filmu nenudí a keď skončí, niekto chvíľu porozmýšľa o čom to vlastne celé malo byť (nedostane sa však s tou úvahou ďalej) a iný minútu po skončení, už nebude vedieť že niečo také pozeral. Čas s ním utiekol celkom príjemne, no s odstupom to divákovi príde ako strata času. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

romantický film jak vyšitý, jedna velká láska, která je pak jen ve vzpomínkách a v dopisech, naděje, že se jednou znovu uvidí, válka a osudová láska, která by mohla změnit vše, ale hrdost k vlasti to nedovolí a tak vznikne jen střípky té velké lásky, není to ale trochu málo? přesto takto hodnotím, protože tento film měl něco do sebe, a něčím mě to zaujalo, prostě to mělo dobrý děj, ale jednoduchý, ale to nevadí ()

Bonniesgun 

všechny recenze uživatele

Filmové adaptace Sparksových knih mě opravdu baví! A dojímají! Pokud bych měla žebříček největších filmových dojáků, Notebook a Dear John by měly místo hned za Medisonskými mosty (Ráda brečím u filmů! No a co! Suďte mě!). Dear John je romantika jako vyšitá - milencům háže "osud" pod nohy klacky. A to dost velké! Válku, smrt, nemoc... Zní to jako jednoduchý útok na divákovi city. A taky je! Ale funguje to! Amanda nepřekvapila - je to prostě nastupující hvězda "prožívám osudovou lásku" rolí, zato Channing (dokonale podivné jméno pro showbussines) válí! Naposled jsem viděla jeho "prkenný" výkon (netýká se fyzičky) v taneční sáze ale tady... hm... I když nemluvný a naoko plochý voják vypadá jako role šitá mu na míru, budete překvapeni, kolik dalších vrstev má. Nebo ne. Ale každopádně si na konci pobrečíte! ()

Bigwave 

všechny recenze uživatele

Další z důkazů toho, že Channing Tatum je herecké dřevo. Celý děj a rádoby milostné scény, jsou tak křečovité a nepřesvědčivě studené, že divák se začne spíše nudit, než prožívat děj s hlavními hrdiny. ()

KateW 

všechny recenze uživatele

Je to milý a příjemný romantický film. Nehraje si na prince a princeznu, ale představuje se jako první letní láska, která se protáhla. Konec mi přišel trochu sesmolený, ale jinak 3* ()

Týnidlo 

všechny recenze uživatele

Tenhle film pro mne byl docela utrpením.. Jak už tady mnoho lidí psalo, film byl takový nucený a umělý. Ch. Tatum je mi tak nesympatický, že to snad ani není možné. A kdyby film skončil u scény s nemocnicí a jeho otcem, tak by byl hned o pár schůdků výš! Nemluvě o tom, že v tomto filmu bylo hodně zmatečný informací, nebo spíš informace nijak zvláštně doplňující film.. Jako např. týpek v restauraci, jak je vyhazoval - měli to buď víc rozvést, že třeba šel za rvačku do vězení, a pak mu byla nabídnuta armáda, atp... otec co by autista.. ??!? jako proč? že si se synem nerozuměl? to polovina obyvatel téhle planety, ale hned to nemusejí být autisté.. Ten konec mě ale dostal ze všeho nejvíc... ()

dragosta 

všechny recenze uživatele

Úplný průměr. V podstatě nevím, proč by se na to měl člověk koukat. Nic vás totiž nepřekvapí, má to stokrát ohraný děj. Jen je zasazený do současného politického dění. Doporučit ho snad můžu jen těm, kteří chtějí na chvíli vypnout mozek nebo je těší pohled na urostlého Chaninnga Tatuma..;o) ()

Sagisia 

všechny recenze uživatele

V rámci prokrastinace a jakožto největší prokrasto-uživatel čsfd si sem tam záměrně vybírám filmy v modrých barvách, abych měla u čeho prokrasto-obědvat, ale abych na druhou stranu měla i vůli film třeba v polovině vypnout, když už mám doobědváno...no znáte to. Mohlo mě ale napadnout, že když se jedná o film Lasseho Hallstroma, že zas o takový béčko nepůjde. Na začátku filmu se rozehrála taková pěkná partička, která vás vtáhne a pak už se odehrává přesně to, co chcete, ale i nechcete, nebudu prozrazovat. A není žádná náhoda, že se jméno Channing rýmuje se slovem charming...mohla bych na něj totiž hledět klidně i jen tak, ani by se nemusel snažit hrát. Prostě: Film naprosto nedoporučují všechny vysoké školy a zkušební komise, zejména dívkám. A nemůžu nereagovat na srovnávání se Zápisníkem jedné lásky - já to vidím přesně naopak - Zápisník je hrozná konina, která mě iritovala už od prvních vět (jsem racek, kecy kecy kecy...) a ve finále jen vydírala. U Dear John mi nevadilo vlastně vůbec nic. ()

DaleCoper 

všechny recenze uživatele

Romantická limonáda okořeněná na můj vkus až příliš přehnaným americkým patriotismem. Lasse Hallstrom už měl lepší chvilky (Cider House Rules, Chocolat) ale zase tak hrozné to není a Amanda Seyfried je docela roztomilá. Psané dopisy v časech internetu :-)? ()

george82 

všechny recenze uživatele

To je tak sladký až z toho bolí žaludek. Oba sní jako kdyby jim bylo 15 let a neupouští od toho. Poslední půlhodinu jsem počítal každou minutu do konce. Na to jak mám Tatuma rád, tak tady mi nějak nesedl a přišel mi takovej umělej. ()

Petule3 

všechny recenze uživatele

Po tomto filmu jsem byla ještě asi 2 hodiny plná pocitů, které museli cítit dva hlavní hrdinové příběhu. Mělo to hloubku. Jsem ráda, že po dlouhé době někdo natočil film, ve kterém hned od začátku není jasné, jak dopadne. Jsem spokojená a stojím se za tím, že Amanda i Channing podali super výkon! ()

Aintcha 

všechny recenze uživatele

Jak já jsem se na tento film těšila!! A teď když už jsem ho viděla vím, že bych o nic nepřišla kdyby tomu bylo naopak. Přemýšlím kam bych film zařadila, ale on se nedá zařadit ani mezi dobré válečné filmy, ani mezi dramata a pořádnou romantikou bych ho taky nenazvala. Možná mezi bláboly? Čekala jsem mnohem víc. ()

Kvapec 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě film nějak zvlášť nezaujal..ale po úvodní půlhodině se vše změnilo...má to hloubku i životní příběh. Můj tip: ti co filmu dali dvě a hůře hvězdiček hodnotili film, který neviděli celý.... Moju jen doporučit. ()

Jana8458 

všechny recenze uživatele

Mě osobně se film líbil. Dojemné chvíle, romantika a podobně. Jen mě opravdu velice překvapilo, že si našla někoho jinýho. No, sice se to pak celkem vysvětlilo, ale i konec byl nejasný. Vrátili se k sobě? Byli jen přáteli? Myslím, že mohl být lépe vypracovaný závěr. ()

l.enik.c 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem neměla pochopení pro vojáky, resp. ještě mě nikdy nikdo nepřesvědčil, takže toto prostě na mě nemohlo fungovat. A po 14 denní známosti? Ok, můžu čekat ten rok, ale tři? Co si jako mysleli? A v závěru vlastně láska na celý život? Bohužel jsem tomu nemohla uvěřit. Navíc Channing Tatum mi je spíše nesympatický, takže všechno špatně. Ty 2* dávám asi jen za to, že to nebyla až taková blbost a byla jsem zvědavá, jak to dopadne. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Tuctová romantika, ktorá má vôbec nechytila za srdce a prenudila som sa do konca. A ten koniec co? Dali sa zase dokopy? Ale mince boli pekné. ()

Reklama

Reklama