Reklama

Reklama

Jejich romanci poznamenala válka. Jedinou naději na společnou budoucnost představují milostné dopisy... Americký spisovatel Nicholas Charles Sparks patří mezi nejúspěšnější autory současnosti, na svém kontě má celou řadu mezinárodně úspěšných bestsellerů. Sparks bývá označován za krále romantiky, podle jeho románových předloh už bylo natočeno jedenáct celovečerních filmů. Mezi ty nejoblíbenější patří Vzkaz v láhvi (1999), Zápisník jedné lásky (2004) nebo Milý Johne (2010). Jak název posledního uvedeného titulu napovídá, ústřední motiv představuje milostná korespondence. Ta se stává jedinou formou komunikace mezi členem speciální jednotky americké armády Johnem Tyreem a jeho dívkou Savannah. Společensky nesourodá dvojice se do sebe bláznivě zamiluje během letních prázdnin v Jižní Karolíně. Po ročním odloučení vyplněném vytrvalým dopisováním ale jejich naději na společnou budoucnost naruší teroristické útoky z 11. září 2001. Loajální John se přesouvá na válečnou misi na druhý konec světa, kvůli nejistému vývoji navíc vnímá jako svou povinnost službu znovu prodloužit. Dobrosrdečné Savannah ale život bez jeho blízkosti nedává smysl, proto se jednoho dne rozhodne udělat nejtěžší krok ve svém životě a odesílá poslední dopis, který má představovat definitivní tečku za jejich osudovou láskou. Ústřední milostný pár ztvárnili hvězdní herci Channing Tatum a Amanda Seyfriedová. (Česká televize)

(více)

Recenze (451)

m.zales 

všechny recenze uživatele

Začátek neuvěřitelně nudný...nakonec jsem vydržela až do konce a musím uznat, že druhá část filmu byla o trochu lepší...určitě bych ale tenhle film nemusela vidět znovu... ()

GoldenGecko 

všechny recenze uživatele

Dokonalý John a dokonalá Savannah se za neskutečně romantických událostí seznamují a k překvapení všech se do sebe zamilují. Oba jsou nesmírně citliví, oba mají tragické a dojemné problémy - u Johna je to jeho otec autista, Savannah se zase trápí problémy všech svých bližních, kterým neúnavně pomáhá. Nečekaným a naprosto nepředvidatelným a velice svižným tempem se pak film ubírá ke konci. Konec - ten završuje tu trapnou slaďárnu šílenými kombinacemi osudů všech postav, které se ve filmu vyskytly. Samozřejmě, že jediné emoce které cítíte, by se daly shrnout do slov: "Konečně to mám za sebou!" Radím vám dobře, nepouštějte si to, budou vás z tý přeslazenosti bolet zuby. ()

sirrgulo 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem během jednoho z dalších pokusů o pokračování v rozepsané povídce narazil na část, kde se hlavní hrdina chystal rozdělat oheň. Využil křesadla. Asi není dobré, že právě scéna kdy Johny v rychlosti ocílkou uvrhne několik chomáčů suché trávy do změti plamenů je to hlavní co si po pár hodinách vybavím první. Jenže je to vážně tak. Jak Channing tak Amanda vypadají dobře. Amanda je vážně krásná. Jenže zatím co první hodina je tradiční romatika, po několika letech dopisování mezi ústředním párem přijde dějový zvrat, který mi moc neseděl. Náhlá snaha všechno dramatizovat a dělat z filmu jeden velký smutný příběh se mi prostě nelíbila. K dosažení mi prostě chyběly scény, které by se mnou opravdu hnuly. Film sice nezanechá úplně chladným a hezky se na něj dívá, ale ničím moc nepřekvapí a ani si ho moc člověk nezapamatuje. ()

kenny79 

všechny recenze uživatele

Príběh začíná zachráněnou kabelkou a nevinným seznámením - pozváním na rodinnou párty. Prožívají spolu krásných 14 dní, po kterých ona odjíždí na školu a on se vrací do armády. Ze začátku vztah funguje pomocí dopisů, ale po nějaké té době ona zrácí trpělivost a vdává se. ... ()

Nikkki 

všechny recenze uživatele

Channing Tatum je zde opravdu excelentní, ale to je asi tak všechno. Jako uslzená slaďárna to občas působí a v dojemnějších scénách možná zamáčknete slzu. Na začátku sem měla pocit, že snad nějaká jiskra mezi hlavními představiteli přeskočila, ale brzy sem si to zase rozmyslela. Chemie žádná, romantika pokulhává a závěrečná scéna mě též nenadchla. ()

lastshadowv 

všechny recenze uživatele

Ani nevim, co jsem od tohohle filmu cekala, ale jedno vim jiste - od Hallstroma jsem prece jen cekala neco lepsiho (pokud vezmu v potaz skvela Pravidla mostarny). Pribeh je sice dobry, ale jeho konstrukce ve filmu je chaba a nekolikrat jsem se pristihla, ze uz ani nevnimam, co se tam odehrava... Ale ono to bylo stejne jedno, protoze vyroky typu "ja ho miluju", "ja te miluju", "budem spolu na veky" jsou uz takova otrepana klise, ze si muzu pustit Muzikal ze stredni a aspon se u toho nasmeju. Navic, kdyz uz se jedna o love-story, mezi protagonisty by mela zapusobit trocha te chemie...! Podle meho vyber Channinga Tatuma do role romantickeho chlapce od vedle, byl jednodusse nestastny... ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Slabý příběh, slabé herci, rádoby romantika a dobrodružství. Nemohu si pomoci, ale ten film se nepovedl moc scénářem ani herecky. Hodnocení: 45 % ()

dadinka 

všechny recenze uživatele

On je krásný, odvážný, hodný a miluje ji. Ona je krásná, odvážná, hodná a miluje ho. A film je to pěkný, ale když se tam kromě autismu, koní, války, střelby a teroristů objeví ještě rakovina ve čtvrtém stadiu, už mi to přijde jako trochu snaha o dojemnost. (Která na mě ale (jako v téměř každém filmu) zaúčinkovala.) ()

klichem 

všechny recenze uživatele

Zase jeden silno umely romanticky film od ktoreho vela necakate ale dostanete omnoho menej. trapne az detinske sceny dvoch zamilovanych dusiciek a utrapy ktore musia v zivote prezit aby mohli byt spolu su tak nerealne zobrazene az si hovorite ako toto mohol niekto natocit (to myslia vazne?)... okrem toho je toto obohatene o lasku k vlastni a vojensku sluzbu - tak to uz ako bonus. dve hviezdy vsak davam za vynikajuceho Richarda Jenkinsa ()

Odpocivadlo 

všechny recenze uživatele

Film ma od prvej sekundy vtiahol do deja a nechcem ma pustiť, toto je premňa jeden z tych filmov pri ktorých Vám je popcorn a cola nanič pretože som sa nemohol od sledovania deja odpútať. Keď bola scéna ako listy putujú lietadlom, cez triedenie pošty a tak ďalej tak som len tŕpol nech sa ten list nestratí. Ale chybička sa našla slabo prepracované bojové scény aj keď je to romanticky film než vojnový ale tak lepšia akcia by tomu dodala trocha dôverihodnosti. No nič to nemení na tom že je to skutočne skvelý film, možno som blázon ale po romantickej stránke ma zaujal viac než Titanic. 95% ()

Bau.Baushka 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší na tomto filmu byla hudba, té se přímo nemůžu nabažit. Děj byl bohužel lehce předvídatelný, chyběly neočekávané zvraty. Ale na příjemný večer pro osamělou slečnu jednoznačně dostačující. Je tu láska, zklamání, smrt, odpuštění, vážná nemoc i usmíření. ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Len to kopíruje úspešný Zápisník jednej lásky. Proti Channingovi nič nemám a naopak Amandu mám veľmi rád ale takto to nepôjde dámy a pani ;) ()

VaSpek odpad!

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se nasral, dost na to abych napal komentář. Tenhle film předčil má veškerá očekávání, jako Chaning svůj výkon vytáhl do topu a glum si také nevedl špatně, ale těžkou práci herců znásilňuje a przní "pan režisér". Dialogy se tedy k filmu hodí, poněvadš je psal AUTISTICKÝ šimpanz. Jediné co film vytahává ze dna je linka z otcem, která kdyby si s ní režisér vyhrál a třeba jí dal do popředí (protože se tak nestalo, nedal jsem ani jednu hvězdičku) a nepřeplnil kliše mohla sloužit jako důstojný pilíř, ale celková kompozice, která vznikla, dělá z filmu nekoukatelnou, nechutnou, kapitální sračku. ()

maestrotatum 

všechny recenze uživatele

Pán Hallström samozrejme vie točiť emocionalitou preplnené filmy. Ale točí ich inak ako ostatné slaďárni tohto typu. Milí John je snímka, ktorá patrí do zoznanu Best Of Channingovej filmografie. Ukazuje lásku dvoch ludí na pozadí tažkých životných osudov ich rodiny alebo teda rodinných príslušnikov. Vojna a vzdialenosť, ktorá skúša odolnosť ich vztahu. Pre mňa je velmi velkým plusom a prekvapením príbeh/ motív mincí použitý vo filme. Milí John má svoje špecifikum ukryté v láske, pretože tá vo filme neexistuje len medzi zalúbeným párom ale je tam krásne vyobrazenie lásky otca a syna a lásky čo vznikla z kamarátstva. Neviazaný počin oblúbeného Halströma s výbornou réžiou a scenárom. Za mňa teda [80%] ()

deizolator 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina John je mi tak nesympatický, že se do té romantiky nedokážu dostat. Spíš jsem mu celou dobu záviděl holku a byl na něj naštvaný, že nedokázal projevit empatii ke svému otci. Když pak procitl, už si to u mě nevyžehlil. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Klasický romantický slaďáček, který se pokouší zviditelnit skrze tragické pozářijové události. K podtržení všeho se neváhá obout ani do autismu, rakoviny. Prvoplánový příběh ale nechá diváka chladným. Není to vyloženě špatný film, ale ani ničím nevybočuje z šedého průměru. Když ho neuvidíte, o nic nepřijdete. ()

Reklama

Reklama