Reklama

Reklama

Jejich romanci poznamenala válka. Jedinou naději na společnou budoucnost představují milostné dopisy... Americký spisovatel Nicholas Charles Sparks patří mezi nejúspěšnější autory současnosti, na svém kontě má celou řadu mezinárodně úspěšných bestsellerů. Sparks bývá označován za krále romantiky, podle jeho románových předloh už bylo natočeno jedenáct celovečerních filmů. Mezi ty nejoblíbenější patří Vzkaz v láhvi (1999), Zápisník jedné lásky (2004) nebo Milý Johne (2010). Jak název posledního uvedeného titulu napovídá, ústřední motiv představuje milostná korespondence. Ta se stává jedinou formou komunikace mezi členem speciální jednotky americké armády Johnem Tyreem a jeho dívkou Savannah. Společensky nesourodá dvojice se do sebe bláznivě zamiluje během letních prázdnin v Jižní Karolíně. Po ročním odloučení vyplněném vytrvalým dopisováním ale jejich naději na společnou budoucnost naruší teroristické útoky z 11. září 2001. Loajální John se přesouvá na válečnou misi na druhý konec světa, kvůli nejistému vývoji navíc vnímá jako svou povinnost službu znovu prodloužit. Dobrosrdečné Savannah ale život bez jeho blízkosti nedává smysl, proto se jednoho dne rozhodne udělat nejtěžší krok ve svém životě a odesílá poslední dopis, který má představovat definitivní tečku za jejich osudovou láskou. Ústřední milostný pár ztvárnili hvězdní herci Channing Tatum a Amanda Seyfriedová. (Česká televize)

(více)

Recenze (452)

eva.sa 

všechny recenze uživatele

Další příklad nepovedeného filmového zpracování úžasné knižní předlohy. To, čím Nicholas Sparks svou knihu doslava nabil, tady zcela chybí. Vyjímečnost obou postav, jejich křehké pouto a nesobeckost lásky. Film, jednak dějově lehce předělaný od předlohy, včetně vycucaného konce, je neosobní, nepřesvědčivý a místy nudí. ()

Unn 

všechny recenze uživatele

Příjemný romantický film se sympatickými herci. Líbila se mi větší propracovanost postav a zajímavé vedlejší role. Zvláště pak vztah Johna se svým autistickým otcem ()

Bajucha 

všechny recenze uživatele

Klidný, oddychový filmek...kde se mi zvlášt líbilo vyobrazení autismu...no co dodat...snad jen, je jedno, kde jsme a přece můžeme být spolu ;-) i když jsme na míle vzdálení ;-) no prostě romantika...poslední dobou na ní trochu ujíždim ;-) ()

lykan99 

všechny recenze uživatele

Dve hviezdy za metaforu s poškodenými mincami. V skutočnosti môžu byť tie najcennejšie. Zbytok filmu nepresvedčivý, nudný, predvídateľný, neromantický, nelogický v motiváciách postáv... no slaďák z mlynčeka. Sotva na jedno pozretie. ()

RoryWhite 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě hodně zklamal... je plný zbytečně protahovaných scén a dějovost v podstatě žádná... vše je až moc "idealistické", nereálné a myslím, že v některých místech i "hloupoučké"... zatím nemám v plánu se na něj v budoucnu podívat znova. ()

nauru 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky jen proto, že ostatní filmy od Hallströma se mi vždy líbily. Romantika, která není přeslazená. Ale tenhle film fakt hrůza. Jediné, co jsem ocenil protože mě to nachytalo, ale v důsledku jen podtrhlo nakonec onu přeslazenost, že si Savannah vzala Tima a ne toho mladého kamaráda či spolužáka nebo kdo to byl. ()

Stingray odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad! a to ho dávám máločemu! A to všechno za ten PŘÍŠERNEJ konec!! Tedy né za poslední scénu nýbrž za celou část od jeho návratu. ()

tamarkaaa 

všechny recenze uživatele

Bohužel přesně vím, o čem ten film je.. mít manžela / přítele na misi je neskutečně těžké a o to víc jsem očekávala, že mě to strašně dostane. Nakonec mě dojala pouze scéna s umirajicim.. Ale i tak..pozitivum a romantiků vidím v tom, že se vrátil relativně v pořádku domů.. ()

Michelle270 

všechny recenze uživatele

Tento film se mi líbil i přes fakt, že jsem velkou část filmu dokázala uhodnout dopředu, bojím se, že je hlavně hercem v hlavní roli - koneckonců jsem jen dívka. Nicméně se mi film líbil a dokonce mi ukápla i slza. ()

behunka 

všechny recenze uživatele

4 hvězdy a nestydím se za ně. Celý film jsem pro slzy neviděla, ale ten suchý (sušší) zbytek byl fajn. Proč nemít aspoň ve filmu lásku co hory přenáší?? Když si řeknu AMERICKÝ VOJÁK a zavřu oči vybaví se mi přesně Channing a Amanda je ta krásná uvědomělá kočička co na něj čeká doma. ()

Lucasoff 

všechny recenze uživatele

Někdo zmiňoval, že ve filmu je vše umělé. Možná ano. Ale tak nějak fajně. Channing i Amanda prostě vypadají dobře, dobře se na ně kouká a na celý film se tak nějak dobře kouká. Na rovinu, kdo by nechtěl mít doma protějšek se vzhledem a charakterem hlavních představitelů tohoto romanťáku? I ten příběh by nebylo špatné zažít. Jejda, jsem já to ale melancholický filuta. I když jsem to nečekal, tak za mě 75%. ()

TTjohn 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl s přítelkyní takže na mě asi zapůsobil o něco lépe než kdybych koukal sám. Jelikož jsem četl válečný tak jsem se těšil alespoň na nějakou slušnou válečnou scénu a ta zmizela během minuty, na válečný film dost málo. Dost dlouho bylo jasné co se stane, a stalo se, žádné překvapení. Ke konci filmu jsem už jen koukal a čekal kdy to konečně skončí. Chaninng Tatum je každým dnem lepší. Jinak celkem průměrný film. ()

feszani.cz 

všechny recenze uživatele

Opět poukazuji na omezenost a stupiditu zdejší recenzentské elity (Verbal a spol.) Film je naprosto v pohodě, příběh fajn, super herci, a mraky romantiky, kterou jak vidno většina pisálků chytrolínů prostě nedokáže skousnout.. Jakmile je něco romantický je to odpad bez ohledu na filmový kvality. Takže milovníkům všeho, co se na filmovym plátně hejbe zdar, dementním kecálistům recenzentům Verbalistům ZMAR!!! ()

Als.D 

všechny recenze uživatele

Zromantizovaný osud asi stovek amerických vojáků. Tak bych zkráceně popsal tento film. Lidi s romantismem v sobě ocení jak příběh, tak i konec. Pro mě do té doby absolutně neznámá Amanda Seyfried mě dá se říct docela zaujala a byl jsem pak zvědav i na další její snímky. Channing Tatum v roli drsného, ale zklidněného amerického vojáka ve speciální jednotce mě taky překvapil. Svou roli uměl zahrát velice dobře. Příběh mě chvílemi i dojal a líbilo se mi, že nemá úplně typický průběh romantického filmu. ()

rebelllka 

všechny recenze uživatele

Film se mi líbil ,cítila jsem takové to chtění a lásku k oboum dvoum. Jinak doporučovala bych knížku je velice pěkná . ()

fw.nina 

všechny recenze uživatele

Tento film by mal pôsobiť veľmi romanticky, mal by vás chytiť za srdce, mali by ste pri sledovaní pohnutých osudov hlavných hrdinov uroniť slzu ALE .... pravdepodobne sa nič z toho nestane. ()

CZmaggieCZ 

všechny recenze uživatele

Více než milostný příběh Amandy a Johna mě dojímaly scény s Johnovým otcem. Moc se mi líbilo přirovnání armády k továrně na mince. ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Romantická klasika,až zbytečně překombinovaná.Čekal jsem jiný konec,děj mě nepřekvapil.možná se až příliš podobá jiným citovkám,že už se dá těžko někde brát. ()

Reklama

Reklama