Reklama

Reklama

Jejich romanci poznamenala válka. Jedinou naději na společnou budoucnost představují milostné dopisy... Americký spisovatel Nicholas Charles Sparks patří mezi nejúspěšnější autory současnosti, na svém kontě má celou řadu mezinárodně úspěšných bestsellerů. Sparks bývá označován za krále romantiky, podle jeho románových předloh už bylo natočeno jedenáct celovečerních filmů. Mezi ty nejoblíbenější patří Vzkaz v láhvi (1999), Zápisník jedné lásky (2004) nebo Milý Johne (2010). Jak název posledního uvedeného titulu napovídá, ústřední motiv představuje milostná korespondence. Ta se stává jedinou formou komunikace mezi členem speciální jednotky americké armády Johnem Tyreem a jeho dívkou Savannah. Společensky nesourodá dvojice se do sebe bláznivě zamiluje během letních prázdnin v Jižní Karolíně. Po ročním odloučení vyplněném vytrvalým dopisováním ale jejich naději na společnou budoucnost naruší teroristické útoky z 11. září 2001. Loajální John se přesouvá na válečnou misi na druhý konec světa, kvůli nejistému vývoji navíc vnímá jako svou povinnost službu znovu prodloužit. Dobrosrdečné Savannah ale život bez jeho blízkosti nedává smysl, proto se jednoho dne rozhodne udělat nejtěžší krok ve svém životě a odesílá poslední dopis, který má představovat definitivní tečku za jejich osudovou láskou. Ústřední milostný pár ztvárnili hvězdní herci Channing Tatum a Amanda Seyfriedová. (Česká televize)

(více)

Recenze (452)

Mikarda 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl film tak dobrý jako kniha, tak sem bez sebemenšího zaváhání střelím 5*, protože ta byla naprosto dokonalá, no bohužel scénáristi něco ošidili, konec totálně pobabrali, tak to bude jenom za 3*. Vyloženě špatné to nebylo, moc se mi líbil Channing a to myslím i tím, jak hrál, ne jenom tělem :-), ale pokud ještě někdy Dear John, tak jedině knižní podobu. Z filmového konce se mi vždy přitíží... ()

Reesam 

všechny recenze uživatele

Mám Channinga ráda a o Amandě se ani nezmiňuji, ta je skvělá všude. Sparks je výborný spisovatel, jeho příběhy miluju. A všechny jeho zfilmované příběhy (Poslední píseň, Talisman..) jsou skvělé. Tohle je jedna z mých oblíbených. Samozřejmě mě štve, že se scénárista nedrží předlohy a některých faktů, ale jinak je to velmi zdařilé. Amandin zpěv, Channingovo charisma, dojemný příběh. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Po prečítaní knihy som ostal v šoku. Toľko pocitov naraz, emócie boli ako na váhach a všetko o nedosiahnutej láske, ktorá dokáže zlomiť aj bytosť zo železa. Ešte dlho som sa spamätával, až pokiaľ do kín neprivýtala sfilmovaná verzia knihy. A tá, žiaľ Bohu nedisponovala takou kvalitou. Môžem dodať, že sa jednalo o zlátaninu a romantický gýč, ktorý vynechával veľa z pôvodného námetu. Narýchlo natočený rozmar pre laikov romantických blbosti. Škoda, ďalšia kniha, ktorú si už v živote neprečítam. Vďaka filmu, ktorý stál za...50% ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Tak proč ne, Amanda je zajímavá, pořád čekám, čeho se od ní ještě dočkám. Jinak je to ale bohužel takový souhrn scén, které vás, nebo alespoň mne, ničím nezaujmou. Rozhodně bych si skoro troufla trvdit, že rok 2010 je němý na pořádnou lovestory, čehož je tenhle další počin důkazem. ()

lioncel

všechny recenze uživatele

Prvních cca sto minut pro mě další filmová "love story" nádhera .. něco tak krásného jako : Zápisník jedné lásky .. až se tají dech dojetím a krásou (hlavně nad : Amanda Seyfried .. samozřejmě) tady ale dojde ke zlomu a celý příběh jde okamžitě do kopru .. to když pošle Savannah Curtis/Amanda Seyfried dopis a oznámí nic netušícímu John Tyree/Channing Tatum, že je mezi nimi konec … nikdy nepochopím tohle myšlení podobných dívčích/ženských hrdinek .. nepochopím to ve filmu, ani v opravdovém životě … možná proto jsem a zůstanu už asi sám - přesto a navždy, notorický beznadějný romantik … takže summary : začátek paráda - u mě určitě na pět * .. potom co hrdinka, než aby počkala na svou životní lásku, ulehne na lůžko jako manželka úplně jiného muže - prudký pád na dvě * ... ()

Taninaca 

všechny recenze uživatele

Takový schizofrenní snímek, který se nemůže dlouho rozhodnout, jestli bude víc drama nebo romantický, nakonec samozřejmě vítězí romantika. ()

kackulka 

všechny recenze uživatele

Zápisníku jedné lásky nesahá ani po kotníky a s filmy Hallstroma podle mě nemá mnoho společného. Romantická linie mě ničím nezaujala, ale kladně hodnotím rozpracování Johnova vztahu s otcem, tady byly momenty, které mě dojaly. Naštěstí netrval film ani dvě hodiny, to by bylo příliš, místy už nudil. Ale nemyslím, že by bylo na vině herecké obsazení. Channing Tatum překvapil a když neměl neměl svůj naštvaný výraz, tak i hrál. Amanda Seyfried je okouzlující a taky hrála dobře. Ale jak už jsem napsala není to Zápisník, tam byl pořádný příběh a mohu ho vidět pořád. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Tak po nějaký době opět romanťák a okamžitě mě uzemnil. Narozdíl od ostatních, já celkem Tatuma uznávám jako herce a tahle role mu slušně padla, Amanda tu pro mě byla překvapením, ačkoli sem jí znal třeba z IN TIME, ale přece jenom nepatří mezi ty Top Famous, takže rozhodně skvěla dvojka. Příběhů by se dalo souvislejch najít, ale vždycky to je o celkovým dojmu, a ten se tady měl neskutečnej, už kvůli těm slabejm chvilkám tam. Na tohle sem slabej...nemůžu jinak hodnotit :) ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Tohle není na první pohled zrovna můj oblíbený druh filmu. Nešťastná/ šťastná romantika s dojímavou zápletkou, nebo dvěma. Ale teď se musím přiznat, že zrovna tenhle film mě nějak zasáhl. Nevím čím to je, že se liší od těch ostatních s podobnými náměty, ale nějaké drobnosti zapříčinily to, že jsem měla párkrát vážně na krajíčku. Už jenom samotná postava Johna ztvárněná Channingem Tatumem by mohla být samotným příběhem. Možná je to právě jeho osobnost, co mě k filmu tolik připoutalo. (A možná jsem nebyla úplně nestranná, ale postavě Savannah jsem nikdy neodpustila.) Herci se povedli- to se musí nechat a hudba je taky dobrá. Nakonec jen to, že mě tenhle film opravdu hodně mile překvapil. Vážně jsem nečekala, že téměř po celou dobu budu v napětí čekat, co se stane dál. A upřímně, u tohohle typu filmu se mi to snad ještě nikdy nestalo. (Vím, že to může znít trochu podivně, ale vážně :)) Uvažovala jsem i o tom, že dám čtyři hvězdičky, ale to by nebylo úplně objektivní - takže za mě 3,5 - a ke čtyřem nemám daleko...----“When you're struggling with something, look at all the people around you and realize that every single person you see is struggling with something, and to them, it's just as hard as what you're going through.” ---- ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Tak tento príbeh obsahoval snáď všetky možné presladené klišé a situácie postavené tak, aby to vyvolalo stav, kedy sa naše pohlavie zháňa po vreckovkách. Osobne sa mi téma vážnejšej choroby, ktorá nepríjemne zasiahne lásku, nepáči - veď, čo môže byť pri pozeraní dojemnejšie? A presne toto sa mi nepáčilo ani pri Walk to Remeber, tá cieľenosť. A nielen to, bohužiaľ, i dej bol predvídateľný, čiže akákoľvek snaha o prekvapivý záver autorovi u mňa nevyšla..Paradoxne, najkrajšími scénami boli pasáže s otcom, najmä za ne dávam 2+. P.S: Chápem, že pre romantické duše, obľubujúce ťažkú romantiku, je toto to pravé, a v tomto duchu toto dielo asi aj pochopím, no videla som už aj dojemnejšie dojáky,kde emocie so mňou cloumali ako mali.A mala som tým pádom čo robiť,aby mi neupadla nejaká tá slzička.No toto ma nepresvedčilo.. ()

zdenotvor 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale na mňa to zapôsobilo. Totálne som sa vžil do hlavných postáv a prežíval všetky ťažké aj pekné chvíle s nimi. Tatum svoju úlohu zvládol perfektne a Amanda bola nielen pohľadná, ale aj veľmi presvedčivá. Občas dopre padne aj romantika a takúto celkom môžem. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Solidní filmeček s perfektním hereckým obsazením.Občas k zamyšlení,občas smutný,a občas vás bude štvát chování postav.A velký plus je i to,že to neni přeslazený a má to dobrej,neutrální konec.60%. ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Dokud mi někdo nevysvětlí, proč si hlavní hrdinka vzala toho chlápka s rakovinou a proč mu hlavní hrdina na konci pošle prachy (omlouvám se za možný spoiler), tak nemůžu své hodnocení zvýšit. A to jako romantika bez prvku komedie tak nějak funguje, hlavně tedy díky Amandy Seyfried (prkennost Tatuma je často do nebe volající). ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Měl jsem chuť na něco romanticko-dramatického a Dear John bylo to jediné, co bylo po ruce. Channing Tatum a Amanda Seyfried se k sobě hodí a hrajou takový pěkný průměr. Námět byl relativně dobrý, leč klišovitý, a celkově v celém filmu není zcela nic, co by vás vyloženě nadchlo. Herci si hrajou svůj průměr, děj utíká celkem v pohodě, scénář je hodně slabý a nějakých silnější emocionálních scén se zkrátka nedočkáte. Prostě po všech stran tuctový průměr. ()

Reklama

Reklama