Reklama

Reklama

Jejich romanci poznamenala válka. Jedinou naději na společnou budoucnost představují milostné dopisy... Americký spisovatel Nicholas Charles Sparks patří mezi nejúspěšnější autory současnosti, na svém kontě má celou řadu mezinárodně úspěšných bestsellerů. Sparks bývá označován za krále romantiky, podle jeho románových předloh už bylo natočeno jedenáct celovečerních filmů. Mezi ty nejoblíbenější patří Vzkaz v láhvi (1999), Zápisník jedné lásky (2004) nebo Milý Johne (2010). Jak název posledního uvedeného titulu napovídá, ústřední motiv představuje milostná korespondence. Ta se stává jedinou formou komunikace mezi členem speciální jednotky americké armády Johnem Tyreem a jeho dívkou Savannah. Společensky nesourodá dvojice se do sebe bláznivě zamiluje během letních prázdnin v Jižní Karolíně. Po ročním odloučení vyplněném vytrvalým dopisováním ale jejich naději na společnou budoucnost naruší teroristické útoky z 11. září 2001. Loajální John se přesouvá na válečnou misi na druhý konec světa, kvůli nejistému vývoji navíc vnímá jako svou povinnost službu znovu prodloužit. Dobrosrdečné Savannah ale život bez jeho blízkosti nedává smysl, proto se jednoho dne rozhodne udělat nejtěžší krok ve svém životě a odesílá poslední dopis, který má představovat definitivní tečku za jejich osudovou láskou. Ústřední milostný pár ztvárnili hvězdní herci Channing Tatum a Amanda Seyfriedová. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (451)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Deborah Lurie: 1. Paperweight - Schuyler Fisk/Joshua Radin [3:22] ,2. The Moon - The Swell Season [4:39] ,3. Amber - 311 [3:27] ,4. Excelsior Lady - The Donkeys [3:33] ,5. Things & Time - Wailing Souls [3:21] ,6. Little House - Amanda Seyfried [3:16] ,7. This Is The Thing - Fink [4:25] ,8. Think of Me - Rosi Golan [3:09] ,9. You Take My Troubles Away - Rachael Yamagata/Dan Wilson [3:39] ,10. Dear John Theme - Deborah Lurie [1:52], ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Len tu tak sedíme, jeme a rozprávame, no nič nehovoríme. Aj toutu frázou, vyslovenou vo filme Johnom by sa dal snímok charakterizovať. Nemám problém s Tatumom, nemám problém s Amandou, s Jenkinsom už vôbec a ani náhodou s vojnovou či romantickou tematikou. Celá dejová línia s otcom a mincami bola dokonca skvelá. Tak prečo len 3*? Lebo zbytočné preťahovanie, naťahovanie a rozťahovanie nezaujímavých či zbytočných scén. Lebo slabý a odťažitý citový základ pre romantickú líniu. A nakoniec aj tých momentov z vojny mohlo byť predsa len viac. Navyše je film aj scenár plný dobre viditeľných chýb a prehmatov, ale aj záplavy klišé a trpí neustálym omieľaním sto ráz použitého. Teraz sa vám zasa môže zdať moje hodnotenie prehnané. Ja však verím, že sa pod obalom mučiacim nudou skrýva aspoň trochu dobrý film. Len je ho treba odtiaľ vykopať. Preto aspoň motivačné 3*. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Lasse Hallström se tu teda pořádně vyřádil, sice se to tváří jako obyčejný romantický drama, ale Hallström z toho teda udělal fakt výživnou záležitost a strká divákovi stále víc stupidnější a vykonstruovanější zvraty nebo jestli chcete, zvratky, až ho totálně znechutí. Nemůžu sice říct, že by to bylo horší než německý doktorský lahůdky z hor, ale Hallström by se s tim radši chlubit neměl ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Na mě tahle romanťárna od Lasseho Hallströma zapůsobila víc, než jsem čekala (a rozhodně víc, než Zápisník jedné lásky, který mě vyloženě nudil). Ústřední dvojka byla dobře vybraná a chemie mezi nimi rozhodně fungovala, tatínek a Amandin zpěv byl milým oživením. Co mi trochu pokazilo dojem, byl závěr, takže ta 4* je slabší. Tu závěrečnou scénu bych prostě smazala, kazí celý film. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem si říkal, proč je tu tak kritické hodnocení a při sledování filmu mi to ke konci pomalu začínalo docházet. Je to všechno tak kýčovité a vy už víte druhou půlku filmu, co se bude dít. Tím se sami ochudíte váháte, zda má cenu tedy dál koukat nebo ne. Co když to přeci jen dopadne jinak? Nedopadne. Tenhle případ to není. Pár krásných dopisů bylo, ale v té hromadě se vytratily. A proto se mi z pěti hvězd ztratila trojice. The end. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (13)

  • Postava Alana (R. Braeden Reed) je inšpirovaná synom autora predlohy Nicholasa Sparksa, ktorý trpí Aspergerovým syndrómom, formou autizmu. (Arsenal83)
  • Keď John (Channing Tatum) pozve Savannah (Amanda Seyfried), aby sa stretla s jeho otcom, dá si na ľavú ruku rukavicu, aby si prezrela mince. V ďalšom zábere (keď sa pár rozpráva) má Savannah rukavicu na pravej ruke. (Arsenal83)

Reklama

Reklama