Reklama

Reklama

Jejich romanci poznamenala válka. Jedinou naději na společnou budoucnost představují milostné dopisy... Americký spisovatel Nicholas Charles Sparks patří mezi nejúspěšnější autory současnosti, na svém kontě má celou řadu mezinárodně úspěšných bestsellerů. Sparks bývá označován za krále romantiky, podle jeho románových předloh už bylo natočeno jedenáct celovečerních filmů. Mezi ty nejoblíbenější patří Vzkaz v láhvi (1999), Zápisník jedné lásky (2004) nebo Milý Johne (2010). Jak název posledního uvedeného titulu napovídá, ústřední motiv představuje milostná korespondence. Ta se stává jedinou formou komunikace mezi členem speciální jednotky americké armády Johnem Tyreem a jeho dívkou Savannah. Společensky nesourodá dvojice se do sebe bláznivě zamiluje během letních prázdnin v Jižní Karolíně. Po ročním odloučení vyplněném vytrvalým dopisováním ale jejich naději na společnou budoucnost naruší teroristické útoky z 11. září 2001. Loajální John se přesouvá na válečnou misi na druhý konec světa, kvůli nejistému vývoji navíc vnímá jako svou povinnost službu znovu prodloužit. Dobrosrdečné Savannah ale život bez jeho blízkosti nedává smysl, proto se jednoho dne rozhodne udělat nejtěžší krok ve svém životě a odesílá poslední dopis, který má představovat definitivní tečku za jejich osudovou láskou. Ústřední milostný pár ztvárnili hvězdní herci Channing Tatum a Amanda Seyfriedová. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (452)

draggo 

všechny recenze uživatele

Připadalo mi, že tenhle film snad točili dva různí lidi, protože tak propastný rozdíl mezi první a druhou půlkou jsem už dlouho neviděl. Ta první se mi moc líbila. Po dlouhé době konečně opravdu pěkná romantika, která se obešla bez zbytečných komediálních prvků. Channing Tatum i Amanda Seyfried se k sobě výborně hodí, vztah mezi nima vypadá uvěřitelně a oba dva zkrátka ukazují, že hrát umí. Je to celé takové krásně idylické a příjemné, zkrátka takový balzám na duši. A i když se pak jejich cesty rozejdou, tak ve filmu zůstává ten moc příjemný romantický náboj. Hrozně se mi taky líbila hudba a písničky, které to moc hezky dotvářely. Po hodně dlouhé době jsem koukal na romantický film, který nepůsobil trapně, lacině ani hloupě, ale opravdu příjemně a uvěřitelně. Během té první hodinky filmu jsem byl tak někde mezi 4mi a 5ti hvězdičkami. Ale všechno pěkné jednou končí, a tak to bylo i u Milého Johna. Po výborné první hodince jde kvalita a celkový dojem z filmu rapidně dolů. Přichází spousta neskutečně blbě působících zvratů, veškeré kouzlo filmu jde do kytek. Chápu že je to asi problém knižní předlohy, ale i tak by za to scénárista zasloužil facku. Takhle důkladně zničit celý film, to jsem už dlouho neviděl. A co hůř, začalo mě to i nudit. Čas jsem kontroloval snad každých pět minut a ve skrytu duše doufal, že to konec zachrání. A bohužel se tak nestalo. Na závěr sice přijde ono "znovu spolu", ale ta scéna trvá asi dvacet vteřin a nedokáže smýt hořkou pachuť z 40ti minut scénáristického hnoje. Po všem tom, co se v druhé půlce stalo už jejich vztah prostě nepůsobí uvěřitelně. Nezbývá než si smutně povzdechnout nad dalším zmařeným potenciálem. /viděno na PC (BRrip 720p): 55% a 3*/ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Milý John má v mojich očiach jednu veľkú výhodu. Tatum aj Seyfriedová hrajú pomerne uveriteľné postavy a hrajú ich pomerne prirodzene. Takto nejako sa ich vzťah mohol vyvíjať aj v skutočnosti. Lenže sme vo filme a ten potrebuje nejaký zaujímavejší konflikt. Jeho absenciu Hallstrom nahradzuje kvázi puzzle hrou, keďže sa dej odohráva behom niekoľkých rokov a tak môžeme trochu aj skákať v čase. Bohužiaľ to filmu nijako zvlášť nepomáha. Ďalším dôvodom krčenia pliec je samotný Hallstrom, ktorý posledných pár rokov (s výnimkou Hačika) točí na autopilota a akoby ho ani nezaujímalo, akú látku. Jeho filmy tak strácajú jeho ľahko charakterizovateľný rukopis a stal sa z neho remeselník. Dear John je celkom fajn filmík, ale viac mu svedčí televízia ako plátno a neviem si predstaviť, že by som ho mal celý vydržať v kine. 50%. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hallstromovi kýčovité romance s pokusy o přesah, mám docela rád, protože jsou příjemné na pohled, dobře zahrané a chytré. V případě snímku "Milý Johne" však musím většinu zmíněných přídavných jmen odebrat, protože tentokrát se jedná opravdu jen o kýčovitou a ne moc dobře zahranou romanci, která netrpí na režii, ale hlavně na hlavní představitele, kteří nejsou dobrými herci a jejich postavy jim neuvěříte ani na minutu. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

jedno velké a už milionkrát omleté klišé - rozhodně jsem od Lasse Hallströma čekal něco originálnějšího.. celý snímek navíc až moc připomíná Zápisník jedné lásky - napadlo mě to už v kině a to jsem ještě ani nevěděl, že autorem knižních předloh k oběma filmům je stejný spisovatel (Nicholas Sparks).. 3* ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Dear John je snesitelná romantika. A není vůbec tak hloupá, jak jsem čekal. Jistě, mohl bych tomuto filmu vyčítat spoustu věcí (téměř nic vás zde nepřekvapí, některé scény na vás působí, že jste je viděli už milionkrát) nicméně tohle stojí především na hercích a skvělé hudbě, ne na scénáři. Jak jsem si kdysi o Tatumovi myslel, že neumí hrát, tak musím připustit, že není zas takové dřevo… O Amandě už vím, že umí hrát, takže o ni jsem strach neměl. A příjemná hudba jen podtrhovala atmosféru. Dokonce jsem místy uvažoval i o čtyřech hvězdách, jenže tenhle film ve mně nic nezanechal. Opravdu, pět minut po jeho skončení a nemám pocit typu "to bylo fakt dobrý" nebo "to si musím pustit znovu!" A proto tomu musím dát "jen" tři hvězdy. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (13)

  • Hodinky, ktoré nosí John (Channing Tatum) typu Suunto X9i, sú prvýkrát viditeľné v scénach z roku 2001, no začali sa vyrábať až v roku 2006. (Arsenal83)
  • Film je adaptací stejnojmenného románu Nicolase Sparkse, který vyšel ve Spojených státech v roce 2006. (Olík)

Reklama

Reklama