Reklama

Reklama

Prokletí Midasovy skříňky

  • Velká Británie The Adventurer: The Curse of the Midas Box (více)
Trailer

Rodiče a bratr sedmnáctiletého Mariaha Mundiho (Aneurin Barnard) byli uneseni neznámým zlosynem a jemu nezbývá jiná možnost, než se spojit s tajemným Willem Charitem (Michael Sheen). Oba se spolu vydávají po stopách ztracené Mariahovy rodiny a ty je zavedou až do tajemného honosného hotelu Princ Regent. Nejenže se tento hotel nachází na malém odlehlém ostrovu, je navíc velmi podivný a plný záhad. Mariah s Willovou pomocí musí rozluštit tajemství ostrova, nejen proto, aby zjistil pravdu o zmizení své rodiny, ale také musí zabránit tomu, aby zlověstná mystická Midasova skříňka nepadla do nesprávných rukou. (CinemArt)

(více)

Recenze (60)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mě tenhle film vůbec nevadil. A to i přesto, že jsem na něj koukal s bolestí celýho těla z nějaký bláznivý vzduchový chřipky, co na mě vlítla ráz na ráz. Není to nic velkýho a je to fakt spíš hodně dětský, ale ta atmosféra toho ostrova s těmi cyberpunkovými prvky mě fakt docela bavila. Jo a Sam Neill je tady fakt drsnej. Tak drsnej, že i jeho chůze je dostatečně drsná a nedokáže jeho charisma drsnosti za žádných okolností urazit. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hlavní amorfní hrdina je něco mezi Střihorukým Edwardem, sajícím Edwardem a Frodem v péči Oduly, nicméně leccos zachraňují rozverný Michael Sheen či zralý padouch Sam Neill (když kráčí ve zpomaleném záběru s Midasovým kvérem v ruce, má to své parodické kouzlo). Pokud však dobrodružná fantasy vykazuje absenci dobrodružství i fantazie, končívá to obyčejně průserem. Náznak možného pokračování tam tvůrci dali asi proto, že naděje umírá poslední.. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Film je spíš pro děti. Děj sám o sobě je plný předvídatelných momentů a všechno už tu stokrát bylo. Mně spíše zaujalo vstkutku velkorysé ztvárnění konce devatenáctého století kam ovšem tvůrci jasi nepatřičně zakomponovali i secesi... Také jsem smutně vzdychnul nad neodvratným během času při pohledu na sice stále krásnou ale už značně zmakeupovanou Lenu... Dám za tři, ale je to tedy opravdu s odřeným talismanem. * * * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom obyčajné, rodinné fantasy, nič nepokazí ani neoslní. Niečo podobné ako je napr. séria filmov o Flynnovi Carsenovi, len to nie je také zábavné a ani chytľavo dobrodružné. Problém vidím aj v hercoch, vymenil by som hlavne predstaviteľa Mariaha Mundiho, ktorý bol vrcholne nesympatický s podpriemerným hereckým prejavom. Šťastie, že tam hral aspoň Sam Neill, nie je to síce žiaden lumen, ale oproti ostatným mi pripadal ako z inej planéty. Tiež je na škodu, že Lena Headey nedostala viac priestoru, mrchy jej idú veľmi dobre. Na druhú stranu potešili kostýmy a výprava. Vidím to a slabučký priemer, film ako stvorený na upršané nedeľné dopoludnie, deti to trocha zabaví a dospelým poslúži ako kulisa pri domácich prácach a varení. 50/100 ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Filmy s podobnou tématikou mám velice rád, tady se hlavní záporák snaží získat magickou Midasovu skříňku a mladý Mariaha mu v tom má zabránit. Bylo to celkem slušně natočeno, scénář také ušel, ale byl to spíš takový průměr. Nebylo to špatné, ale ani to nebylo vynikajicí. Režisér a scénáristi se snažili ve filmu o několik překvapivých momentů, to jim ale nevyšlo, já jsem vždy věděl co bude následovat. Překvapení se jim povedlo až v závěrečné scéně po titulcích. Jinak Lena Headey v princeznovských šatičkách mi tam vůbec nesedla, ona je prostě akční hrdinka a né aby na sobě nosila takové šaty. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zcela chápu, proč nevznikl druhý díl chystané série. Zcela nudný sled scének bez jakéhokoliv napětí, předpokládaného vtipu (to u toho britského agenta), kde mladí pohodlně pronikají na různá přísně střežená místa, do tajných místností, vysoce choulostivých prostor, a nikdo je nevidí, neslyší, vše jde vlastně jako po másle. A to nemluvím o těch náhodách, jak někdo někoho najde, neví sice koho hledal, ale dá to hned na první dobrou. Navíc je většina scén ve tmě, takže je prd vidět. A pokud jde o tu mytologii, objeví se z ní v závěru jen náznak, ukázka, a konec, šmytec. Zlé postav♂ se zde chovají jak padlé na hlavu. Navíc je to utahané, jak letní odpoledne v neděli. Chudák Sam Neill, do čeho to vlezl? ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kombinácia ,,jonesoviek,, a ,,verneoviek,,. Príťažlivé skupenstvo, ktoré ale zabíja nudný dej a málo strhujúcej akcie. Fanúšikovia vyššie zmienených žánrov si túto dobrodružnú fantasy môžu napísať do svojho menu do kolonky ,,predkrm,, či ,,dezert,,. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Pominu-li, že hlavní postava je fakt nesympaťák, že nebýtSheena a Neilla, tak není na koho ani koukat, že je to děsný nesmysl, vlastně je vám až trapné na to koukat a ke konci by mě ani nepřekvapilo, kdyby se na scénu přenesl nějaký Goa'uld, tak... ani tak to za nic nestálo, vyhozené peníze za tvorbu téhleté DVD koniny. Oproti tomuhle je snad ještě skvělý počin i série Librarian s Noahem Wylem. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Příběh i obsah filmu vypadají velice slibně, ale provedení značně pokulhává. A to je velká škoda, protože se z toho dalo vytěžit mnohem víc, podobné filmy mám rád, ale tady to příliš nefungovalo. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nevalný dojem  1)  z tohoto přihlouplého počinu nesmaže ani pár dobrých nápadů._____ 2) Dětem školou povinným snad činí sledování této slátaniny jisté potěšení, kterého jsem však již jako člověk školu již opustivší byl zproštěn._____ 3) 26letý Aneurin Barnard hraje nepříliš přesvědčivě 17letého hlavního hrdinu._____ 4) Inu, laťka Pirátů z Karibiku je příliš vysoko. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem od toho vůbec nic a dostal jsem pohodovej film pro celou rodinu včetně psa. Hlavní hrdina mi teda hrozně připomínal Froda a také pořád něco tahal na krku akorát ne teda prsten, ale půlmedailon. Každopádně jsem furt čekal, kdy se objeví Glum a se slovem Miláááášeeeek, mu ho čorkne a jako bonus sebere i tu skříňku. To se nestalo, ale místo Gluma je tu celá řada jiných, co by mu ten půlmedailon z krku servali hned v čele se Samem Neillem. Náš hrdina se ale jen tak lehce nedá a spolu s pár lidičkama, co mu pomáhají, zdolává nástrahy jako třeba nošení kufrů do X-tého patra, nebo zalejvání kytek až po extrémy jako zachránění bratříčka dříve než se utopí atd. PS : "Ruský kouzelník " byl stejně BEST. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Pochvalu nejen za účast a odvedený výkon zasluhuje především a hlavně Sacha / Mella Carron .. a potom tato úžasná hláška : .. "Pro lidstvo nebezpečná věc. Mohl by doslova tisknout peníze. Takže zlato, základ našich bank, by se stalo bezcennou věcí. A svět by upadnul do chaosu." ... to mě dosti pobavilo - Sacha, jak už vám asi došlo trošku okouzlila, jinak ale nic moc ... ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná rodinná fantasy, která, dá se říct, nenudila. Největším trnem v oku byl pro mě hlavní hrdina Aneurin Barnard, nesympatický je slabé slovo. Po jeho boku však hrály dobré herecké adresy v čele s Sheenem, Headey či Neillem. Děj byl trochu povrchní a trošičku laxní, se zdálo. Tak či tak, já se nenudil, nebylo to špatné, ale ani dobré. Prostě průměr, 50%. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Příběh respektuje tradici, tudíž zachovává klasické schéma převážné většiny dobrodružství, jejichž hrdinové pátrají po libovolných cenných či magických artefaktech. Disponuje poměrně zdařilou vizuální stránkou a stejně tak i poměrně zdařilou prezentací ... v rámci svých poněkud omezených možností - přesto cosi zásadního postrádá. Možná opravdový zápal pro věc ... nebo adekvátní dávku nadhledu ... či snad správně načasovaný moment překvapení - cokoli, co by mě přimělo sledovat osudy jeho protagonistů s větším zaujetím. Slabé 3* ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Boha jeho kdo dal hlavni postave tak kurevsky jmeno? Ze je mi na bliti z toho to jen vyslovit? Uuprimne seru na jestli tu nekdo prekrucuje legendy a vymysli nesmyslny blaboly... ale tolik klise v jednom filmu jsem uz dloho nevidel. Navic postavene na tak chatrne dejove kostre ze by i sam velky Bolek zasnul... do toho vseho jeste soundtrack ktery az nezkutecne misty prehrava.., kdy z variace na Dobrodružství Hakkyberiho Finna dela temer epickou zalezitost.. presto ze se na platne praktivky nic nedeje. Proste ztrata casu... zaverecne vyvrcholeni uz je spise jen ke vsteku, no a co ten otevreny konec? To jako vazne? Zkutecne koouzelny zážitek. Primo nezkutecnej. Předpokládám ze ta pivovina mela nejspis i svou knizni predlohu ktere se autor musel proste drzet. Jinak si nejak nedokážu predstavit jak mohl někdo az tak vymrdat z takovim potencionálem. Jako by tu bylo snad kurva tezky vymyslet lepsi a poutavejsi dej. Ani se uz nedivim proc to u nas ani neslo do kina. A seru na tojak jsem byl natesenej, tak jsem ted nasranej... davam proste odpad! Smitec ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tento film je názornou ukázkou toho, že natočit dobrou adventuru je fakt kumšt. Občas na to zapomenu a tak si to musím připomenout právě takovýmito kousky. Do hlavních rolí jsou obsazeny nesympatické děti, celý příběh je naprostý nesmysl, těžko si vytvořit jakýkoli vztah k postavám, jelikož si člověka nijak nezískají a tak dále...Jediný Michael Sheen do toho dal víc, než za co byl placený, jinak to všici pěkně odbyli. 45% ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

To filmaři mysleli vážně, že ta ženská s tím až směšně volně uvázaným šátkem, nemohla mluvit? Z koho tu dělají blbce? Pro pobavení těch, co to neviděli - je to i na fotce v galerii. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Úřad pro starožitnosti? Vážně? Jinak to taková blbost nebyla, ale oblíbeným filmem se to asi jen těžko stane, o čemž svědčí také dlouhý seznam fanklubu... Z herců se mi líbil Sheen a záporák Neill, ostatní jsem neznal a po dnešku opět znát nebudu. 45% ()

Reklama

Reklama