Reklama

Reklama

Strom v srdci

(TV film)
  • USA The Memory Keeper's Daughter (více)

VOD (1)

V roce 1964 se lékaři Davidovi a jeho ženě Norah uprostřed sněhové vánice v nemocnici, kde je pouze on a sestra Caroline, narodí dvojčata, jedno je zdravé, druhé trpí downovým syndromem. Také Davidova sestra trpěla vrozenou vadou, zemřela, když jí bylo dvanáct a jeho matce to zničilo život. David proto učiní rozhodnutí a nařídí Caroline, aby děvčátko odvezla do ústavu. Manželce řekne, že holčička zemřela. Když Caroline vidí, jak krutě v ústavu s pacienty zacházejí, rozhodne se, že si dítě ponechá. Začne v Pittsburghu nový život, s laskavým mužem, i se svou malou holčičkou, s láskou o ni pečuje a bojuje za její práva. David po čase přijde na to, že si Caroline dítě nechala, posílá ji pravidelně peníze, ona jemu fotky a dopisy, ale on s dcerou nechce být v kontaktu. Mezitím se lékařovo manželství rozpadá, provází ho neustálý pocit viny, uzavírá se do sebe a nechce další děti. Po letech se chce své, teď už bývalé ženě se vším svěřit, umírá ale na mozkovou mrtvici. Když Norah se synem vyklízí jeho fotokomoru, najdou dopisy a fotky utajené dcery a sestry. (TV Nova)

(více)

Recenze (34)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Prvoplánovitý doják řadící se do kategorie AS (Americký sen) aneb jak američané láskyplně vychovavají dítko a Downovým syndromem. Všechno růžové, málo reality. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Televizní film o jednom osudovém rozhodnutí a jeho následcích. Je to film, který je téměř k neroznání podobný filmům od Steelové, zkrátka příběh ze života, kde se postupně kazí vztahy všech zúčastněných a jediný, kdo je nejvíce šťastný, je právě ta postižená holčička, která vyrůstá v lásce a ideálním rodinném prostředí. Konec už potom docela solidně graduje v jakési citové vydírání, kdy jsem nedokázal zadržet své slzy, a asi to tak mělo být, protože jakýkoliv jiný konec by byl pro mě jako diváka spíše zklamáním. Pokud se podívám na herecké představitele, tak Dermot Mulroney si odehrál svůj standard, kdy ani neolsňuje, ani vyloženě nezklame, prostě přijde, odříká své repliky, pokusí se dát najevo nějaké emoce a to je vše. Ale v tomhle televizním filmu to naprosto stačí a více jsem toho od něj ani nečekal. Naopak mě zaujala Emily Watson, kterou jsem snad dosud v žádném filmu neviděl, nebo jsem ji možná jen nezaregistroval, ale zde byla velice výrazná a příjemná. Pokud tedy mám zhodnotit film jako celek, tak musím říci, že nevybočil z průměru, ale na druhou stranu ani pod ten průměr nespadl, takže vlastně pokud o tomto filmu řeknu, že se jedná o průměrný snímek se zajímavým námětem a zajímavou studií rozpadající se rodiny, tak to je asi ta správná charakteristika. Uděluji tři hvězdy. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Působivý příběh, v němž mi prakticky vše sedlo do aktuální nálady. Klidně bych si tento snímek ještě někdy zopakoval. Stopáž ideální, takže prostor pro nudu tu není, emocí je zde tak akorát a příliš se netlačilo na pilu, tudíž milé 4* mohu s čistým svědomím dát. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Žádný zázrak. Obyčejný televizní film o manželském páru, kterému se narodí dvojčata. Jedno je ale postižené, a tak se ho otec rozhodne dát pryč ze strachu, že by mohlo brzo zemřít. Samozřejmě si to vyčítá atd. Obvyklý klišé scénář, který nijak nevyčnivá. Na jedno podívání a dost. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Komorní rodinné drama o tom, jak jedno osudové rozhodnutí může tragicky ovlivnit životy ostatních lidí. Občas to sklouzává až k citovému vydírání, ale to se dá u takového příběhu (dítě s Downovým syndromem) očekávat. Škoda jen obsazení hlavní role hereckým dřevem Dermotem Mulroneym. Srovnání film/knížka (Kim Edwards) - 5/5. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ve foťáku je všechno skryté !! Ale fotografie pravdivě ukazuje, co bylo utajeno !!" Stejně jako film v důsledku ukazuje všechny nedostatky lidí, kteří se na něm podíleli v celé jejich nahotě, režiséra, herce, scénář i hodnotu příběhu !! Desetiletý chlapec padá asi z dvoumetrové zídky do sněhu a je kolem toho křiku a hysterie, že to jednoho až musí šokovat !! A hystericky se tu řve a propadá amokům vlastně celou dobu.. Cynik by řekl: "Mnoho povyku pro nic !!" Televizní film Micka Jacksona působí hodně uřvaným a uplakaným dojmem, ale v tak prkenném a křečovitém podání, že to prostě alespoň ve mně ty očekávané emoce vzbuzovat nemůže.. Ty neustálé uslzené flashbacky prostě rozčilují !! Schovávat se za nálepku "podle skutečného příběhu" ?? Ale jděte, na tenhle háček se dnes ještě někdo může nechat chytit ?? Vyvolává to ve mně jen nevěřícné otrávené pohledy a nejzásadnější otázku ze všech.. Je to, k sakru, ten samý Mick Jackson, který dal světu kinematografie jeden z mých nejoblíbenějších filmů, Osobního strážce ?? Není to úplně špatné, jen tahle televizní záležitost prostě pobrala příliš mnoho těžkých slabě rozvedených i zpracovaných témat k zamyšlení, které se mezi sebou bijí, a velmi tak snižují celkovou kvalitu Stromu v srdci, přičemž si vůbec neláme hlavu s těmi nepříjemně ostrými časovými posuny děje, a nedokázala se vyvarovat naprosto nesmyslných scének ( Mulroney napíše do bloku vzkaz a pak jej dlouze přeškrtává, místo aby list vytrhnul !! Gretchen Mol sbírá po domě špinavé prádlo, odnese ho do koupelny, začne cpát do pračky, aby ji nakonec nechala napůl otevřenou s prádlem koukajícím ven a se slovy, že musí do práce, odchází !! ) !! ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemné ke koukání, možná moc vyumělkované a vypulírované, ale líbilo se mi to. Český název je hezký a najít chlapa jako byl Al se mi zdá v běžném životě nemožné. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Životní tajemství je tíha, která se evidentně těžko udržuje. Klobouk dolů před hlavním hrdinou, pro mě asi těžko udržitelné. Tak to je asi vše, co mě osobně na tom příběhu zaujalo, páč já bych s tím žít nemohla. Co ovšem na snímku budí skutečným dojem, je opět dokonalý výkon Emily Watson. Znovu totiž dokázala, že ona se do role umí vžít a že v jejím podání byste jí věřili, nejen mezeru mezi očima. Dalším kladem je Dermot Mulroney, ačkoli jeho tváři chybí a vždycky chybět bude, mimika, je to kluk skutečně s charismatickým projevem a já se na něj ráda koukám. Vyčítám ale scénáristům, že opomněli rozvést důvody k odcizení, které u pana doktora nastalo. Ano, máte se čeho chytit, ale něco tu schází. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Co se týče závěru filmu, je to docela dost velká brnkačka na city a částečně to zaujatýho člověka k dojetí dopraví. Na druhou stranu to není nic extra. Je vidět, že Dermot se výš v herectví dopracovat netouží a Watsonová potřebovala zřejmě nějakou tu korunu navíc... 55% ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

O tomhle filmu se dá bez nadsázky mluvit jako o příjemném překvapení, i přes ty tuny komentářů tady, které odkazují k citovému vydírání, k prvoplánovitosti, k jasným znakům TV filmu, k obličejové Dermotově mimice rovnající se dřevěnému provedení a mnoha dalším béčkovým aspektům. Já na to naopak koukám z té lepší stránky a spíš jsem si v tomhle filmu našel pozitiva. Hezky je tady ukázáno, kam až člověka dovede jedna zásadní lež a to sice, že nebude mít dopad jenom na svědomí dotyčného, ale na široké okolí, svých bližních nevyjímaje. V rámci v tu chvíli nejlogičtějších možností učiní člověk životní rozhodnutí, které se po čase začne projevovat jako životní krok vedle a jako lavina s sebou bere vlnu méně a více tragických okolností, které nakonec ovlivní většinu hlavních aktérů. A Danielu Lichtovi uděluji jedničku za výběr hudby...................moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Zápletka velice slušná, která umí vytvořit poměrně napínavý situace. Na druhou stranu se tam objeví několik divných (rozuměj poměrně nelogických) situací, který jsou tam právě pro zvýšení dramatičnosti, nicméně po zamyšlení si člověk musí občas klepat na čelo, že takhle by to teda nešlo. A vedle toho všeho následuje silnej nátlak na city, přece jenom to má být doják. Ani jednu stránku ale tvůrci neumí vymáčknout na 100% a zůstane to nějak na půli cesty. Proto i to hodnocení, který nejspíš odpovídá. Podíval jsem se na to, nebylo to úplně špatný, ale asi to ani znovu vidět nepotřebuju. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Hrozně smutné, zvláště dojemný konec....jen nevím jestli mám víc litovat doktora Henryho a jeho sobeckou chybu nebo holčičku s Downovým syndromem...Prostě příběh o rozhodnutích a jejich důsledcích a tíhou svědomí- ale jako šlo to natočit líp, prostě TV film, myslím že z toho mohlo být extra ačkové drama....80% ()

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele

Na TV film nadprůměrné a relativně dobře obsazené (Ach Gretchen...jednu noc!) dílko, které občas zbytečně zapadá do emočních pastí. Na druhou stranu to není nic nepřekousnutelného a po skončení rozhodně nemáte dojem, že to byla ztráta času. Příjemných, odpoledních 65% ()

Marina111 

všechny recenze uživatele

Knižný námet si zaslúžil omnoho lepšie spracovanie ... Nedajte sa však odradiť mizernou TV verziou - príbeh sám osebe je silný, dramatický, strhujúci ... ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý TV film, velmi schématický, dojemný až jímavý, hrající na city. Nejsilnější stránku vidím v hudbě. Věřím, že knížka mohla být o x tříd výš. ()

Reklama

Reklama