Reklama

Reklama

Legenda jménem Bruce Lee - Cesta za slávou

(TV film)
  • Česko Legenda jménem Bruce Lee - Ocelová pěst (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Píše se rok 1940. V San Franciscu se narodil chlapec, který se měl jednou provždy stát legendou kung-fu. Když se po dětství a dospívání v Hongkongu ocitá bez prostředků zpět v USA, netuší nikdo z pozdějších žáků jeho školy bojových umění, že se z jejich dokonalého učitele jménem Bruce Lee (Kwok-Kwan Chan) stane jednou i nesmrtelná hvězda filmového plátna. Toto je první část příběhu vyprávějící pravdivě cestu Bruce Leeho za slávou.
Druhá část příběhu muže, který svými fyzickými schopnostmi dokázal často nemožné, vás zavede do roku 1964, kdy se Bruce Lee účastní turnaje v karate na Long Beach. Právě zde se setkává i s Chuckem Norrisem (Ray Park) a diváci zde poprvé vidí i slavný Bruceho jednopalcový úder. Bruceho setkání s filmovým producentem Williamem Dozierem pak odstartuje Leeovu filmovou kariéru. Roku 1966 se z něj díky seriálu The Green Hornet stává známá televizní tvář. Jeho hvězdná filmová kariéra na něj však teprve čeká. Roku 1970 odjíždí se svým synem Brandonem do Hongkongu, kde jsou mu nabídnuty role ve filmech, které lámou jeden rekord za druhým. (Urania)

(více)

Recenze (41)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee je pojem. Jeho kung fu filmy jsou nezapomenutelné, a tak jsem čekal nějaký parádní film kde bude nejen akce ale dozvím se toho hodně o mistrovi. Bohužel film na mě zapůsobil jen tak na půl. Dozvěděl jsem se plno věcí co se Leeho týče, ale nebylo nic novhopod sluncem, akční scény byly dost chabé choerografie nic moc. A i když je hlavní herec jakž takž Brucovi podobný tak jeho výrazy jou občas šílené. Ne tohle nebude film který si ještě někdy pustím ale vyloženě zklamaný nejsem. ()

michaux odpad!

všechny recenze uživatele

neuctive, lacne, trapne, prazdne, tupe a nudne zobrazenie niektorych faktov o zivote bruce lee-ho bez stipky filmarciny, rezijneho nadhladu, ludskej psychologie... primitivne opakovanie fraz zo strucneho metafyzickeho blabolu z jeho zivotopisu. pre divaka zhruba na urovni 10rocneho dietata, ktore chcete zapisat na kurzy karate... mozno posluzi ako backgroundova motivacia do jeho zivota, ale inak filmarsky suviks najhrubsieho zrna. vyhnite sa tomu zosiroka! ()

Reklama

FandaF 

všechny recenze uživatele

Totální sračka. Celé v duchu telenovely či domácího videa. Je to velmi, ale velmi špatné. Neskutečné množství chyb - co se týká oblečení, nebo lokací - exteriérů a vybavení interiérů. Žádná snaha o nějakou dobovou autentičnost. Dodíval jsem se do konce a dávám 1 * (ne odpad) jen za to, že si někdo vzpomenul na mistra Bruce Leeho... ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Daniels, který ztvárnil Chucka Norrise ovládá mnoho bojových stylů a dnes patří mezi největší mistry bojových umění ve světě filmu, stejně tak i mrštný gymnasta Ray Park držitel 4 zlatých medailí z Mistrovství Evropy. Další bijec známý držitel 26 titulů M. J. White, který získal černý pás hned v sedmi různých bojových uměních nebo záporák Mark Dacascos jsou zárukou originální kvality. Tento TV Film se místy tváří jako telenovela, ovšem příběh odpovídá skutečnosti. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Rádoby životopisný blábol o legendárnom kungfistovi ktorý síce v zápale boja škriekal ako žabiak ktorému kamión pricvikol semenníky, ale nikto sa mu nesmial pretože by ho Bruce v tej chvíli spacifikoval nunčakmi. S chlapom ktorý porazil Chucka Norrisa ( ten v tej dobe ešte nemal bradu v ktorej je uložená jeho zázračná supersila ) je neradno sa zahrávať. Ono je to taká dementná čínska telenovela, akurát miesto lásky a nevery sa tu pretriasa čínske Kung-Fu, čínska národná hrdosť a čínske životné múdrosti ( Konfucius vraví, "CINGY-LING" a myslí to kurevsky vážne, takže bacha na neho! ). Bruce je superman...blabla...všetko vie...blabla...všetkých porazí...blabla...roztočí nunčaky nad hlavou a odletí ako vrtuľník...blabla...dá ti kopačku do hlavy a zhebneš...blabla...! Najviac ma pobavilo keď si Bruce zraní v súboji chrbticu a jeho žena sa pýta doktora aké má šance. Keď jej ten povie že Bruce je veľmi silný keďže cvičí karate, ona po ňom takmer hystericky vyštekne že to KURVA nie je žiadne KARATE, ale čínske KUNG-FU, SAKRA!!! Patetická televízna konina, ale samotný Bruce sa celkom podobá, akoby sa z prstu vycucal. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama