Reklama

Reklama

Legenda jménem Bruce Lee - Cesta za slávou

(TV film)
  • Česko Legenda jménem Bruce Lee - Ocelová pěst (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Píše se rok 1940. V San Franciscu se narodil chlapec, který se měl jednou provždy stát legendou kung-fu. Když se po dětství a dospívání v Hongkongu ocitá bez prostředků zpět v USA, netuší nikdo z pozdějších žáků jeho školy bojových umění, že se z jejich dokonalého učitele jménem Bruce Lee (Kwok-Kwan Chan) stane jednou i nesmrtelná hvězda filmového plátna. Toto je první část příběhu vyprávějící pravdivě cestu Bruce Leeho za slávou.
Druhá část příběhu muže, který svými fyzickými schopnostmi dokázal často nemožné, vás zavede do roku 1964, kdy se Bruce Lee účastní turnaje v karate na Long Beach. Právě zde se setkává i s Chuckem Norrisem (Ray Park) a diváci zde poprvé vidí i slavný Bruceho jednopalcový úder. Bruceho setkání s filmovým producentem Williamem Dozierem pak odstartuje Leeovu filmovou kariéru. Roku 1966 se z něj díky seriálu The Green Hornet stává známá televizní tvář. Jeho hvězdná filmová kariéra na něj však teprve čeká. Roku 1970 odjíždí se svým synem Brandonem do Hongkongu, kde jsou mu nabídnuty role ve filmech, které lámou jeden rekord za druhým. (Urania)

(více)

Recenze (41)

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Pořádná fimová motanice, ze které by se i pravý Bruce určitě zamotal. Kwan se snaží suplovat, ale jediným čím Bruce připomíná jsou jeho základní bojový postoj a tradiční arogantní gesto vybízející k další nakládačce. Ve filmu se bohužel více mluví, než bojuje. Pokud ale dojde na výměnu bojových názorů (celkem třikrát), pak je choreografie povedená a dotažená do zajímavých detailů=jediná hvězda v hodnocení! ()

WolfIssen 

všechny recenze uživatele

Film mimochodem nezačíná narozením Bruce Leeho roku 1940, jak tvrdí oficiální text distributora, ale na šampionátu karate v Kalifornii. Na jednu stranu ryze hong-kongský film, na stranu druhou propletený s americkou filmařinou přesně tak, jak to Bruce Lee jako herec ve svém životě měl. Nejvíce mě překvapilo, že film úplně ignoruje jeden obrovský mylník Bruceova života a tím není nikdo jiný, než mistr Ip Man. Navíc jsem v této části nezahlédl ani G. Danielse ani M. J. Whita. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Hóóódně idealizovaný a pohádkový pohled na začátky kariéry Bruce Lee, kde nějaké temné nálady nemají místo. Snímek při svých tréninkových montážích a vysvětlováním vznešené filosofie kung fu připomíná spíše Rockyho nebo Karate Kida, než realistický pohled na legendu (aneb létání na drátech je asi také starodávná čínská bojové technika :-)). Jde o první část dvoudílného televizního filmu vzniklého sestřihem mnohadílného seriálu, která se zabývá hlavně Bruceovým učením a porozumíváním bojovému umění. ()

michaux odpad!

všechny recenze uživatele

neuctive, lacne, trapne, prazdne, tupe a nudne zobrazenie niektorych faktov o zivote bruce lee-ho bez stipky filmarciny, rezijneho nadhladu, ludskej psychologie... primitivne opakovanie fraz zo strucneho metafyzickeho blabolu z jeho zivotopisu. pre divaka zhruba na urovni 10rocneho dietata, ktore chcete zapisat na kurzy karate... mozno posluzi ako backgroundova motivacia do jeho zivota, ale inak filmarsky suviks najhrubsieho zrna. vyhnite sa tomu zosiroka! ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Hodnocení není úplně objektivní, páč jsem to vzal rychloposuvem a nevím jestli budu mít někdy náladu to zkouknout normálně. Celý to je natočený jak mexická telenovela nebo televizní inscenace z ČT a tomu odpovídají i bitky, kterých je mimochodem zatracaně málo, jsou naprosto hrozné, se spoustou záběrů do obecenstva, pitomým střihem a navíc je vidět jak je to nacvičované. Možná to zachraňuje samotný příběh, ale protože jsem ho už viděl i četl jinde, nemám potřebu koukat na takovéhle sračkovité zpracování. Druhý díl zřejmě vynechám. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama