Reklama

Reklama

Veřejný nepřítel č. 1

  • Francie L'Instinct de mort (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jacques Mesrine, největší francouzský gangster všech dob, byl ve své vlasti známější než jakákoliv celebrita. Jeho avantýry byly neskutečně lehkomyslné, neuvěřitelně drzé a jeho úmysly absolutně nepředvídatelné. Na každou novou „fušku“ se pomocí plastických operací a nejrůznějších masek měnil k nepoznání, a proto byl přezdíván „mužem tisíce tváří“. Národ ho uctíval, ženy ho zbožňovaly a pro stát byl nepřítelem číslo jedna. Jeho odvážné skutky, nesčetné útěky z vězení, milostné románky, nad nimiž zůstával rozum stát, jeho bájná dobrodružství, obrovský cynismus a výsměch policii, z toho všeho vznikl pro Francouze skutečný národní epos. Epos o člověku, který byl skutečným hrdinou nebo antihrdinou…
Filmy Veřejný nepřítel č. 1 a Veřejný nepřítel č. 1: Epilog (premiéra 1.1.2009) se natáčely souběžně celých devět měsíců, na třech kontinentech a s rozpočtem přes 80 miliónů Eur. Jedná se o nejdražší francouzskou produkci všech dob. (Festival francouzského filmu)

(více)

Recenze (537)

unrocker 

všechny recenze uživatele

Žádný americky sračkoid, pořádná dobrá klasika. Vynikající režisérské nápady , skvělá hudba , která to podkresluje a je to fakt bomba... Každopádně už se těším na dvojku!!! ()

MarkHoppus 

všechny recenze uživatele

Fantastický příběh největšího francouzského zločince. Film je plný akce a napětí, výborná kamera a skvělý Cassel. Už teď se těšim až si udělám čas na druhej díl, ten první stál za to. ()

Spectacle 

všechny recenze uživatele

Od v podstatě nevinných začátků to graduje až do solidní temnoty. První díl mi zajistil kvalitně zvýšený tep. Těším se na druhou část. ()

mikhail 

všechny recenze uživatele

Povinnosť pre všetkých milovníkov klasických akčných scén (žiadne 0,1 sekundové strihy v tomto filme nenájdete - fuj Bond hanbi sa!). Príjemné prekvapenie, pretože som očakával veľa a moje očakávania neboli sklamané 9/10. ()

honeybunn2 

všechny recenze uživatele

Vzrušujúce, napínavé, občas aj vtipné. Vincent Cassel super dobrý výkon. Zaujímavá kamera a strih. Aj príbeh bol parádny. Veľmi sa mi to páčilo. 4.5 hviezdy ()

Pepeto 

všechny recenze uživatele

Francúzsky filmový triumf na plné pecky...konečne, po dlhšej dobe...perfektná kriminálka, ktorej sa nedá nič vyčítať a je to takisto po dlhšej dobe film, počas ktorého som nesledoval hodinky...Cassel je proste frajer, to dokazuje skoro každým svojím filmom... ()

Mes-siah 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa mi stalo prvý krát, že sa ale absolutne nezhodnem na hodnotení tohto filmu. Píšu, že to je krimi? Ja som nevidel ani náznak kriminálnej zápletky. Ďalej sa píše - thriller? Ja nezachytil dokonca ani dramatičnosť. Postavy mi pripadajú nelogicke a neinteligentné. Zahraté to bolo dobré, herci boli znaživý, ale postrádalo to všetko podstatné, čo od filmu očakávam. Počínaje dejom, končaje posolstvom od jeho tvorcu. Po vzhliadnutí filmu sa cítim podvedený a som vážne na pochybách, či vôbec pozerať druhú časť. Dávam 2 hviezdičky. Film ma technicky aj naviac. technika tu bola precízna. To by bolo za 3*, ale pocit prázdnoty a zle utratených penazí mu neprispel. Príbeh, ten to tu celé "dodrbal". Film o človeku, ktorému gulka do hlavy je vyslobodením. A ešte sa čuduje, keď na neho strielaju na ulici, keď sa prechádza po ulici. Koho by to napadlo, že ked "naserie" tolkých ludi, že mu nepošlú bombonieru? (6.6.2009) ()

pekas 

všechny recenze uživatele

To byl magor. Film je to jistě dobře natočený, bohužel hlavní "hrdina" byl tak nevyzpytatelnej a jeho chování tak nesympatické, že nemůžu dát víc, než dvě hvězdy. Ale zatím ještě lepší, protože co se děje v druhé části je ještě o malinko horší. ()

Narg 

všechny recenze uživatele

Fantastická podívaná. Tvrdě realisticky podaný krimi thriller oproštěný od amerického stylu plného klišé, zbytečných vtípků, nerealistických drsňáků atd. Skvěle rozporuplná postava V.Cassela, u které skutečně nevíte, jestli fandit nebo ne. Oba díly patří k tomu nejlepšímu, co v daném roce vyšlo - a to nejen v Evropě. ()

Melpomene 

všechny recenze uživatele

nemôžem si pomôcť, ale tento film, spolu s pokračovaním, mi akosi nevliezol pod kožu, k hlavnému predstaviteľovi som necítila vôbec žiadne sympatie, aj keď cassel sa herecky predviedol ()

jeaq 

všechny recenze uživatele

Vyborny film s vynikajucim Vincentom Casselom......"Pro chlapa kulka do hlavy,pro kurvu jako si ty kurevská smrt." ()

The_Peach 

všechny recenze uživatele

No ako začať. Moc sa mi nechcelo ísť do tohoto filmu, ale už po prvých minútach som vedel, že to nebudem ľutovať. Perfektný film zachytávajúci Mesrina, jeho návrat z armády a postupné "prepracovávanie sa" na jedného z najvačšćh gangsterov. Pre mňa bolo dobré, že dej sa neodohrával stále v jednom prostredí, ale naopak sa často menilo. A veľmi sympatická mi bola Mesrinova veta, ktorú adresoval svojej žene: "Keď si budem musieť vybnerať medzi kamarátmi a tebou tak si vždy zvolím kamarátov..". Celkovo sa mi pozdával Mesrinov sposob, myslím tým to, že kamarátstvo bolo u neho vždy na prvom mieste. Odporúčam tento film, podľa mňa aj tí, ktorí neobľubujú gangsterky si v tom nájdu to svoje. Teším sa strašne na to, ako si pozriem pokračovanie. ()

Kuzmik 

všechny recenze uživatele

Ponuré, Vražedné a zárověn milosrdné zpracování Jacquese Misrineho. Vincent Cassel v jedné z jeho nejlepších rolích předvádí senzační výkon. Konec filmu ve vězení dokonale udělán a akce jen teče, ovšem začátek dost nudný a moc jsem se do děje neponořil. *** a těším se na pokračování. ()

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

To vôbec najlepšie, čo som u Francúzov v celom svojom živote videl. Cassel podáva životný výkon, ktorým si ma po nevýraznej Nenávisti od Kassovitza úplne získal. Precízna robota, za ktorú by sa dozaista nehanbila ani špičková americká škola. Ano ani nie je čo vytknúť, snáď len trochu odfkláknutý úvod, ale myslím, že na to po zhliadnutí druhého dielu takmer s určitosťou zabudnem. ()

Související novinky

Festival francouzského filmu

Festival francouzského filmu

11.11.2008

Nebývalý počet atraktivních předpremiér nabízí 11. ročník FFF, který se koná od 20. do 26. listopadu v Praze a zároveň v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Olomouci, Ostravě, Pardubicích a… (více)

Reklama

Reklama