Reklama

Reklama

Veřejný nepřítel č. 1

  • Francie L'Instinct de mort (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jacques Mesrine, největší francouzský gangster všech dob, byl ve své vlasti známější než jakákoliv celebrita. Jeho avantýry byly neskutečně lehkomyslné, neuvěřitelně drzé a jeho úmysly absolutně nepředvídatelné. Na každou novou „fušku“ se pomocí plastických operací a nejrůznějších masek měnil k nepoznání, a proto byl přezdíván „mužem tisíce tváří“. Národ ho uctíval, ženy ho zbožňovaly a pro stát byl nepřítelem číslo jedna. Jeho odvážné skutky, nesčetné útěky z vězení, milostné románky, nad nimiž zůstával rozum stát, jeho bájná dobrodružství, obrovský cynismus a výsměch policii, z toho všeho vznikl pro Francouze skutečný národní epos. Epos o člověku, který byl skutečným hrdinou nebo antihrdinou…
Filmy Veřejný nepřítel č. 1 a Veřejný nepřítel č. 1: Epilog (premiéra 1.1.2009) se natáčely souběžně celých devět měsíců, na třech kontinentech a s rozpočtem přes 80 miliónů Eur. Jedná se o nejdražší francouzskou produkci všech dob. (Festival francouzského filmu)

(více)

Recenze (537)

chrustie 

všechny recenze uživatele

Moc přesně nevím, co k tomuhle filmu napsat a co vyzdvihnout. Svižná kriminálka, dobré herecké výkony?.. Hodně dobře koukatelná kriminálka, bez zbytečností okolo. ()

patsandor 

všechny recenze uživatele

One man show Vincenta Cassela. Francouci pořád umí natočit pořádnou retrogangsterku, opradvu perfektní reálie. Po druhé viděny oba díly najednou a to teprv byly 4 hodinové orgie se skvěle zvládnutou kamerou, scénářem a hereckými výkony. ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Vynikající životopisné drama....Ve své první části tedy víc životopisné a průměrné než drama. Ačkoliv - spousta scén je skutečně vynikajicích. První část příliš nenabídne, jakkoliv spolu s druhou tvoří vynikající dílo. Ale až jako celek. Samo o sobě je to na udělených 70% a *** a půl hvězdičky. ()

milanko8 

všechny recenze uživatele

Wau, sice ne za pět hvězd, ale opravdu dobrý filmek. Nej scény: pistole v puse ženy a chvilka mrazivého ticha u auta v lese se strážníky :) A tohle jsem snad u žádnýho filmu na pokračování nikdy neřek, ale: "Těším se na pokračování!" ()

Kokos 

všechny recenze uživatele

Můj hlad po pořádné kriminálce byl ukojen...se všim všudy, stoprocentní pro fajnšmekry. A Vincent Cassel ve své životní formě... ()

route60 

všechny recenze uživatele

Jacques Mesrine takový krypl a člověk mu drží palce fimaři a potažmo my diváci jsme zvláštni že máme obdiv k zločincům u nás třeba přeceňovaný břídil a Tv nova zbožňovaný Kájinek a ve Francii tenhele (úchvatný) parchant, Vincent Cassel je ve své roli úžasný a jde to vidět na celém profesionálně a filmařsky skvěle natočeném filmu. ()

gotham 

všechny recenze uživatele

Tenhle film, jak první, tak druhý díl, stojí a padá s výkonem Cassela, na něm je vše závislé. A ten jeho výkon je povětšinou excelentní. Do své role se maximálně vžil, skoro bych řekl, že té roli obětoval vše, byla to pro něj životní výzva. Věřejný nepřítel je fantastický film, pořád se něco děje, není nouze o dramatické momenty, přestřelky, honičky, zajímavé dialogy, lásku, ten film má v podstatě vše. Až na jednu věc - ostatní role jsou pouze kompars, jsou odbyté, nedůležité. A jelikož jsem fanoušek, který dává přednost komplexnosti filmu před one man show, tak ty ostatní postavy mi tu prostě chybí. To samé se dá říci i o druhém dílu, vše se točí kolem Mesrina a lidé kolem něj se jen tak vyskytují, mizí a nahrazují je zase jiné nedůležité postavy. 80% ()

Wulz 

všechny recenze uživatele

První díl byl dobrý. Dost mě to bavilo. Bylo to napínaví (nemluvě o útěku z vězení)... Dost se těším na druhý díl, a doufám že bude stejně dobrý. ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Je to taká tá klasická gangsterka s veľmi charizmatickým hlavným hrdinom, ktorého si síce nemôžete obľúbiť, ale aj tak vám je v istom smere sympatický. Vinco tu dokonale stvárnil typicky podmanivého BadBoya s masívnymi prvkami sadizmu. Sekunduje mu partička vynikajúcich kolegov a aj druhý najznámejší ruský občan a galský silák Obelix v jednej osobe, ma tu celkom bavil. Gangsterka má mať trochu ťahavý dej a tu to bolo tak akurát, miestami možno chaotické rozprávanie o živote najznámejšieho zloducha trikolóry, ale za to celkom realistické, také, že ani na červenú neprešli bez následkov a ani také, že nábojnice sa od nich neodrážali. Takže za mňa plná paľba, i keď to nebola žiadna sága rodu Corleone ;) ()

kedluben 

všechny recenze uživatele

ale chybí tomu hloubka. je to spíš podívaná. ty psychologie postav? po pravdě: o to nemůže být řeč. spíš jsem byl spokojen jako s životopisným projektem. 3,5 ()

l.bejk 

všechny recenze uživatele

No musim uznat že kriminálky nejsou zrovna moje qusto a ze začátku tohohle snímku to vypadalo že se to ani nezmění ale v druhé polovině filmu už se to začíná rozjíždět.Nakonec film jede svižně,docela sem se bavil 75% ()

Jamall 

všechny recenze uživatele

Výborná francouzská gangsterka o chladnokrevném Jacqueu Mesrinovi.Na plné to není,přišlo mi to příliš zkratkovité a ještě v Mesrinovi nevidím to co by pro měl ztotožňovat. ()

E.T.Martin 

všechny recenze uživatele

Jacques Mesrine není žádný svatoušek, vpravdě je to pěkný hajzlík, ale v podání Cassela je to tak charizmatický chlapík s tak divokým životním příběhem, že nestačíte valit oči. Francouzi natačili prvotřídní gangsterku, za kterou se nebudou muset stydět ani za dvacet let. ()

gu-staff 

všechny recenze uživatele

Hodnotím oba filmy dohromady, protože to jinak asi ani nejde. Jde o další z mnoha filmů, kde jsem celou dobu fandil padouchovi. A kromě skvělýho scénáře (to by byl taky hřích zkurvit takovou předlohu), na tom má největší zásluhu pan Cassel, který se s konečnou platností vymanil z role přihrávačů "větších" jmen (Purpurové řeky, Dannyho parťáci, Východní přísliby), a dokázal, že má na to utáhnout celý film sám. A dokonce dva najednou. Potěšila vedlejší role Gérarda, která mu seděla naprosto hladce. A když se ve druhém díle objevil muj oblíbenej Amalric, tak už jsem chrochtal blahem. Naprosto dobová atmosféra, skvělý francouzký 70tkový auta, a životní příběh jednoho blázna, co si chtěl žít po svém, bohužel v neshodě s právem a zákony. BMW 528i - ou jéé. ()

FiFoo 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený kousek. Poctivě odvyprávěný příběh (svědčí o tom i rozložení na dva díly), který ovšem nenudí. Mesrin je velmi nesympatický klouček postupem času podléhající iluzi o své výjmečnosti, která ovšem není tak docela iluzí. Výborné tempo, skvělý Cassel, nádherně slizský taťulda Depradieu, jdu se mrknout na pokračování! ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Klasická francúzska gangsterka, ktorá nemohla mať iného hlavného hrdinu ako Cassela a nevyhla sa v istých momentoch skrytej glorifikácii jedného z najväčších grázlov, ale to je pre Frantíkov typické, Vincent odviedol poctivú robotu, ale svoj tieň neprekročil, najviac zaujali dobové scény a rekvizity, celkovo som po ohromnej kampani očakával oveľa viac, takže 60%. ()

premeq 

všechny recenze uživatele

Dá se říct že mě to bavilo. Protože pozornost jsem dokázal urdžet pouze u loupeží či přestřelkách... ostatní bylo nudné. Ovšem akční scény byly z 80% náplní tohoto filmu, takže tak 3.5* ()

david666 

všechny recenze uživatele

Nevím, nevím ale nějak mě to až tak nenadchlo. Vůbec jsem teda nepochopil proč prý byl tento psychopat oblíbený u lidí. Podle mě se jednalo o nebezpečného blázna, který za sebou nechal dost mrtvých. takové "hrdiny" fakt nemusím. ()

Související novinky

Festival francouzského filmu

Festival francouzského filmu

11.11.2008

Nebývalý počet atraktivních předpremiér nabízí 11. ročník FFF, který se koná od 20. do 26. listopadu v Praze a zároveň v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Olomouci, Ostravě, Pardubicích a… (více)

Reklama

Reklama