Reklama

Reklama

Veřejný nepřítel č. 1

  • Francie L'Instinct de mort (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jacques Mesrine, největší francouzský gangster všech dob, byl ve své vlasti známější než jakákoliv celebrita. Jeho avantýry byly neskutečně lehkomyslné, neuvěřitelně drzé a jeho úmysly absolutně nepředvídatelné. Na každou novou „fušku“ se pomocí plastických operací a nejrůznějších masek měnil k nepoznání, a proto byl přezdíván „mužem tisíce tváří“. Národ ho uctíval, ženy ho zbožňovaly a pro stát byl nepřítelem číslo jedna. Jeho odvážné skutky, nesčetné útěky z vězení, milostné románky, nad nimiž zůstával rozum stát, jeho bájná dobrodružství, obrovský cynismus a výsměch policii, z toho všeho vznikl pro Francouze skutečný národní epos. Epos o člověku, který byl skutečným hrdinou nebo antihrdinou…
Filmy Veřejný nepřítel č. 1 a Veřejný nepřítel č. 1: Epilog (premiéra 1.1.2009) se natáčely souběžně celých devět měsíců, na třech kontinentech a s rozpočtem přes 80 miliónů Eur. Jedná se o nejdražší francouzskou produkci všech dob. (Festival francouzského filmu)

(více)

Recenze (537)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Cassel zase válí ale jeho výkon a pár velmi dobrých scén nezachrání fakt, že to působí hrozně zkratkovitě. Možná by to chtělo víc si s tím pohrát a nezkratkovou verzi podat divákovi třeba jako tv-minisérii...Takhle je to pořád jakoby někde na půl cesty a divák (nebo minimálně já) se cítí ošizen, když zrovna začne sledovat nějakou slušně se rozvíjející dějovou linii, začne se sžívat s postavou a pomalu chápat její motivace a v tom se děj náhle utne, v pár sekundách jakštakš uzavře a všechno skočí o několik let dopředu do úplně nových situací s novými postavami a všechno začíná zase nanovo. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Francouzské detektivky mám velmi rád. Tentokrát nám tvůrci ze země galského kohouta připravili detektivku zabývající se reálnou postavou. Líbilo se mi, jak příběh postupně plynul od přelomu 50. a 60. let až k době okolo 70. let 20. století. Na filmu a především na jeho kvalitě je opravdu vidět ten vysoký rozpočet. Zaujal mě i styl ztvárnění filmu, neboť byl opravdu temný a drsný. Vincent Cassel ztvárnil roli jednoho z nejobávanějších francouzských gangsterů opravdu věrohodně a neuměl bych si představit nikoho jiného. I Gérard Depardieu zahrál skvěle. Uvidíme, co přinese epilog.Hodnocení:85% ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku mierne dobré...budovanie kariéry Mesrinena nebolo nijak extra, ale čas plynul dobre...a potom prišlo jeho zatknutie...a vtedy sa film dostal lepšej ligy, vynikajúca kamera, akcia..proste keby takto vyzerá celý film...tak jasných 5...ale uvidíme aký bude epilóg... ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Dobre natocena francouzska nuda. Je to gangsterka, takze tradicne prepalene hodnoceni u ktereho si z prumeru jako vzdy u podobnych filmu muzete rovnou odecist 20% Vizualne/lokacne docela pekne, Marco Beltrami se hudebne neflaka a Vicent Cassel s Depardiem jsou gangsteri od narozeni, ale jinak je to docela otrava. 5/10 ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

No první díl vcelku nudný. Příběh zajímavý, s velkým potenciálem, ale to je asi tak všechno. Je to sice výborně zahrané, ale když je tam tolik hluchých, nebo spíš nezáživnývh míst...nedá se nic dělat, lepší průměr. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Nijak průlomová, ale jinak po všech stránkách vyrovnaná práce se slušným tahem na bránu. Pravděpodobně nejlepší evropské krimi dekády - svižné, krvavé, poučné, zábavné. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jacques Mesrine byl rváč, násilník a gangster, který se nikdy nespokojil s málem. Během svojí zločinecké kariéry byl pětkrát zatčen. Dvakrát si trest odseděl. Dvakrát se mu podařilo z vězení utéct a jednou utekl ze soudního přelíčení. Proto to dotáhl až na veřejného nepřítele č. 1. Cassel je velice přesvědčivý. Filmy podle skutečných událostí dokážou přilákat diváky do kin. ()

Ferry 

všechny recenze uživatele

Vřele doporučuji. Nejdříve jsem se bál, zda téhle filmové "lahůdce" budu vůbec rozumět, ale po chvíli vás děj vcucne a už nepustí :-) Už se těším na epilog...btw, taky vám v kině nejdřív pustili trailer ke dvojce a pak pustili jedničku? :-) ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Zrod zákerného Jacquesa Mesrina a jeho gangsterského života. Jeho arogancia a cynizmus niekedy až vyrážali dych, rovnako ako aj akcia a všetky tie úteky. A hoci bol arogantná sviňa, samozrejme že som mu fandil. Veľmi dobré štyri hviezdy. Som zvedavý na Epilóg ()

PAGE 

všechny recenze uživatele

Skvělá podívaná, dlouho už jsem zpoza oceánu neviděl akční film, který by tomuto francouzskému sahal aspoň po kotníky. A pak, že se v Evropě netočí kvalitní akční snímky. Náramně jsem se pobavil, Vincent Cassel a Roy Dupuis jsou sice brutální zločinci, ale marná sláva, byli mi sympatičtí. Už desítky let mám rád francouzskou kinematografii a jsem rád, že filmy tam pořád umějí točit. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Perfektní film natočený tak jak to umí skutečně jen Francouzi, vynikající Cassel a skvělá gangsterka, které se nedá nic vytknout..... ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Vizuálně to bylo jako sledovat francouzský nebo italský kriminální televizní seriál, jenom to bylo delší. A moc moc dobré. 70% ()

stration 

všechny recenze uživatele

První díl velké ságy o nejdrzejším, nejslavnějším a nejnebezpečnějším muži Francie. Perfektní Vincent Cassel v hlavní roli a potěšující Gérard Depardieu v roli mafiánského bosse. Výborné vykreslení doby, vzrůstající napětí a už aby tu byl druhý díl. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektní.Vin Cassel v nejlepší formě.Podle mě nejlepší kriminálka posledních let.Film je rozdělen na dvě dějové části.První nás seznamuje s Jacovými začátky.Hodně se zde skáče, ale pro chod filmu je to v tomto případě dobře, protože rychleji ubíhá a ani chvíli se nenudíte. Druhá je více akční a naprosto perfektní.Vin tady hraje nekompromisního gangstera, který se s ničím nepárá. Pro mě jednoznačně 100%. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Řemeslně výborně zpracovaný příběh největšího francouzského gangstera všech dob, kterého výtečně hraje Vincent Cassel. Potěšil mě střih filmu, kde na několika místech je dění znázorněno v několika oknech. Jenom mi místy bohužel připadalo nazírání na hlavní postavu tak nějak oslavné...a to si Mesrine nezaslouží. ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Skvělý zpracování kariéry Mesrina, charismatickýho zločince, kterej na jejím konci docela zešílel a svým příklonem k levicovýmu terorismu ztratil většinu mých sympatií. Cassek předvádí parádní výkon a myslim, že oba dva díly jsou docela dost vyrovnaný. Prostě jsem celý čtyři hodiny byl přikovanej k obrazovce a hltal osudy jedný, v mnohým příznačný, postavy druhý poloviny 20. století. ()

Související novinky

Festival francouzského filmu

Festival francouzského filmu

11.11.2008

Nebývalý počet atraktivních předpremiér nabízí 11. ročník FFF, který se koná od 20. do 26. listopadu v Praze a zároveň v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Olomouci, Ostravě, Pardubicích a… (více)

Reklama

Reklama