Reklama

Reklama

Veřejný nepřítel č. 1

  • Francie L'Instinct de mort (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jacques Mesrine, největší francouzský gangster všech dob, byl ve své vlasti známější než jakákoliv celebrita. Jeho avantýry byly neskutečně lehkomyslné, neuvěřitelně drzé a jeho úmysly absolutně nepředvídatelné. Na každou novou „fušku“ se pomocí plastických operací a nejrůznějších masek měnil k nepoznání, a proto byl přezdíván „mužem tisíce tváří“. Národ ho uctíval, ženy ho zbožňovaly a pro stát byl nepřítelem číslo jedna. Jeho odvážné skutky, nesčetné útěky z vězení, milostné románky, nad nimiž zůstával rozum stát, jeho bájná dobrodružství, obrovský cynismus a výsměch policii, z toho všeho vznikl pro Francouze skutečný národní epos. Epos o člověku, který byl skutečným hrdinou nebo antihrdinou…
Filmy Veřejný nepřítel č. 1 a Veřejný nepřítel č. 1: Epilog (premiéra 1.1.2009) se natáčely souběžně celých devět měsíců, na třech kontinentech a s rozpočtem přes 80 miliónů Eur. Jedná se o nejdražší francouzskou produkci všech dob. (Festival francouzského filmu)

(více)

Recenze (537)

Skip 

všechny recenze uživatele

Není to jako celek vyloženě špatné, ale moc mi neseděly herecké výkony. Přišlo mi to většinou takové přehrávané, často až křečovité. Jinak mi hlava dost nebere, proč trvalo policii tak dlouho, než konečně dostali takovýho jankovitýho pitomce. ()

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

VENKU NEBO MRTVÍ JEANE PAULE, BUĎ BUDEM VENKU NEBO MRTVÍ!!! Jean Paul soulasně kývne. Ten pohled řekne všechno. A pak víc pro sebe než pro kohokoliv jiného řekne: "Buď venku nebo mrtví Jacqu!"------------Nic podobnýho jsem dosud neviděl! Dokonalý spojení všech elementů, který z filmu dělají nesmrtelnou klasiku. Děj a styl vyprávění, který vás přisaje na plátno sežmoulá a nakonec vyplivne nasáklýho podsvětím. Bez sebemenšího slitování do mě ten film narval svůj pohled a nutil mě dívat se neuvěřitelně napnutýho až do konce. 100% VLASTNĚ NE JEŠTĚ NENÍ KONEC...a Jacques...? Dozvíme se v EPILOGU!!! ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Šátrám v paměti, ale nemohu si vzpomenout na film, s jehož hlavním hrdinou bych cítil takové antipatie jako s tímhle týpkem. Takového hajzla aby opravdu člověk pohledal. Během filmu samozřejmě člověk soucítí, třeba když dostává čočku v base. Ale na druhou stranu, jak převychovat takovýho kripla? Na každý pád je to výborně natočené a ze strany hlavních herců i skvěle zahrané. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Prolog je tím samým, co je KILL BILL Vol. 1 bez KILL BILL Vol. 2. Samoúčelnou gangsterkou bez sebereflexe a poznání Mesrinovy osobnosti. Ale o to víc drsnější a zapamatováníhodnější. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Vincent je klasa! To je žel takřka jediné plus. Je na pováženou, že film s takovym potenciálem v látce mě vlastně skoro nevtáhl do děje... ()

JOHN.NY 

všechny recenze uživatele

Část z Paříže nemá chybu, v Kanadě to už je o kousek slabší, ale rozhodně ne špatné...Doposud jsem tedy o Mesrinovi zjistil, že to byla drzá a nekompromisní svině. Jsem zvědavý na druhý díl, který ukáže, proč se mu říkalo "muž tisíce tváří". Cassel si svou roli náramně užívá a jeho Mesrinovi se nedají držet palce ani na chvíli.. ()

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Předem chci říct, že jsem se rozhodl oba filmy hodnotit jako jeden celek, protože to jeden celek je. Nejedná se o dva díly, nejde o začátek a pokračování... ale o jeden příběh, který je rozdělen do dvou, na sebe navazujících, filmů. Když si připustíte Veřejného nepřítele k tělu, je dost možné, že s Mesrinem začnete sympatizovat a to není dvakrát dobře. Je důležité si uvědomit, že to byl psychopatický vrah a recidivista, který si nezasloužil slitování. Jeho hlavní výhodou bylo jeho nesporné charizma a to, že uměl manipulovat s lidmi. Každopádně s každou "fuškou", další udělanou bankou, dalším útěkem z vězení sympatizujete s Mesrinem víc a víc a to není dobře. Velice oceňuji snahu filmařů nehrát si na nějakou pohádku s happy-endem, což naznačí prvních pět minut prvního filmu, kde se dozvíte, jak to celé dopadne. Celek působí velice hutně a syrově, ale musím srazit jednu hvězdičku za ono, pro mě až příliš dobrácké vykreslení Mesrinovi osoby. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Nejlepší francouzský film co jsem viděl. A v Holywoodu nevědí co točit, většinou samé zbytečné remaky nebo komiksy. Ačkoliv mě byl hlavní hrdina krajně nesympatický jak vizáží tak svým chováním, film se mi přesto líbil díky skvělé kameře a hudbě.A také to mělo trochu jiný nádech, než americké filmy,které se většinou stále opakují a jsou plné klišé. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Richet toho mel hodne co rict a bohuzel se mu to do 110 minut neveslo. Proto nam pribeh poskakuje dost nepravidelne, nektere obdobi nam prolitne rychleji nez prujem. Pribeh ovsem stoji zato a ja uz se nemuzu dockat dvojky. ()

Muslicka 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je lepší vidět oba díly najednou, bezprostředně na sebe navazují a dostává to jiný rozměr, pokud je možnost navázat na prožitek z první části. Je to skvělá podívaná na historicky celkem věrnou Mesrinovu biografii, a to velmi nabytou biografii. Je zajímavé vidět jak jednoduše se člověk dostane na okraj společnosti. Jinak velmi zajímavě nastříhaný začátek, který se ve druhém dílu spojí v ucelený obraz. ()

johny89 

všechny recenze uživatele

Něco tak dokonalého a navíc ještě francouzského jsem už hodně dlouho neviděl! :-) Vincent Cassel po Východních příslibech opět nezklamal. Můj kandidát na film roku.. akorát nevím jestli je lepší první nebo druhý díl. Podle mě nejdokonalejší scéna je pokus o osvobození vězňů ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Typická Francie, která už má takhle svůj typický subžánr. Udržuje si takový feeling sedmdesátých let. Cassel je parchant k pohledání, výtečně se šklebí a hraje parádně. Film nenudí od začátku do konce. Scény se ženou, z vězení nebo přestřelka jsou prvotřídní. Moc moc se těším na druhou část. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po velkém očekávání přišlo mírné zklamání...celý film je poněkud rozháraný a nedrží příliš při sobě,nemluvě o tom,že některé nedůležité momenty jsou natahovány a na druhou stranu zajímavé momenty (např.Mesrinova kanadsjá mise,utěky z vězení,...) jsou brány letem světem.Cassel je tu sice opět vynikající,ale všechno sám neutáhne...70% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Verejny Nepritel v rezii nie prilis znameho Jean-Francois Richeta je dokaz, ze aj Francuzi sa zmozu na natocenie kvalitnej gangsterky. Scenar je vyborny, niet mu co vytknut, vyzdvihujem herecky vykon hlavne Vincenta Cassela, ktory zahral svoju postavu Mesrina fakt skvele. K tomu treba pripocitat hudbu Marco Beltramiho a strhujuci dej. 89 % ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

4 a 1/2 * => Líbilo se mi celé provedení filmu, návrat ke stylu 70. let !!! Rozdělení oken ve filmu, oblečení, perfektní zvuky zbraní - tohle všechno je možná pro dnešní diváky málo, ale film je opravdu i bez triků velmi dobrý. Některé záběry kamerou byly skvělé ( např. scéna tance v modrém světle ). Film je sice těžkopádný, ale vyvažují to silné scény ( poprava v Alžíru, poprava Araba, hádka s otcem, scéna na schodech s manželkou, věznice a zacházení .......). Vincent Cassel je motorem filmu, jeho dvojité váčky pod očima + knír je skvělý. Vždy, když se přestane usmívat, je okamžitě vidět, že je to krutý člověk ( Jacques Mesrine ). Moc se těším na Epilog, tam to teprve bude vrcholit.... ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem viděl jen tento díl, takže nevím, co se mnou udělá ten druhý a spojení do jednoho celku. Musím ale říct, že po době, kdy do mě ládovali ty bessonovské nesmysly, je tohle příjemná změna. Ikdyž ze záčatku je film docela nepřehledný, Vincent Cassel to mu dává jistý řád. Po dlouhé době jsem viděl i excelovat Gerarda Depardieu. Tak čekám, že mě dvojka taky tak nadchne. ()

WoWoW 

všechny recenze uživatele

Celý první díl mi přišel jako naprosto skvěle natočený kvalitní film, plný dobře hrajících herců, ale možná tím jak mi to přišlo dokonalé tomu v mých očích něco chybělo, nemůžu si pomoct ale čtyři hvězdičky tohle přesně vystihují. ()

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Francúzi vždy točili dobré filmy a Verejný nepriateľ je toho dôkazom. Čistokrvná gangsterka. Mafiánsky vzostup skutočného človeka, akým bol Jacques Mesrine. Filmárčina odvedená na jednotku s minimom chýb. No proste, na tomto kúsku si zgustne každý fanda francúzskej kriminálky. 85% ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Čtvrtou hvězdičku uděluji jen kvůli napínavému útěku z vězení. Jinak jde spíše o tuctový film, ale uvidíme, jak na tom bude druhý díl, který si nenechám ujít! ()

Související novinky

Festival francouzského filmu

Festival francouzského filmu

11.11.2008

Nebývalý počet atraktivních předpremiér nabízí 11. ročník FFF, který se koná od 20. do 26. listopadu v Praze a zároveň v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Olomouci, Ostravě, Pardubicích a… (více)

Reklama

Reklama