Reklama

Reklama

Detektiv Dave Robicheaux vyšetřuje vraždu místní prostitutky. Má spadeno na největšího gangstera z New Orleans. Během vyšetřování však zamíchá kartami surrealistické vojsko Konfederace.
Stárnoucí šerif Dave Robicheaux právě vyšetřuje vraždu místní mladé prostitutky. Zatím se zdá, že všechny indicie vedou k místnímu velmi vlivnému podnikateli Julie Balbonimu, přezdívanému „Baby Feet“. Balboni podniká v oboru dětské výživy a kromě toho se podílí na financování filmu z doby americké občanské války, který se zrovna v okolí Iberia Perish natáčí. Od jednoho z herců se šerif dozvídá o lidské kostře uprostřed močálu, opásané silným řetězem. Tuhle scénu už ale Dave Robicheaux kdysi viděl... Ve městě prolezlém korupcí vyplouvají na povrch zdánlivě již dávno pohřbená tajemství, která znovu probouzí zášť a zmar. Propletenec současných i dávných vražd směřuje k šokujícímu rozuzlení. Utajeným světem starofrancouzských usedlíků diváka provází hudba pětinásobného vítěze Grammy Buddyho Guye. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (163)

dopita 

všechny recenze uživatele

Solidní kriminálka, kterou kupředu táhne především herecké obsazení v čele s Tommy Lee Jonesem. Taktéž John Goodman si na roli pošmák. Já na to koukal především kuli Kelly Macdonaldové, takže jsem byl v půlce filmu nasranej... ()

Lionheart 

všechny recenze uživatele

Tommy Lee Jones si na stará kolena hraje na drsňáka a člověk by mu to i věřil. Na této detektivce se mi líbilo, že i když ty vraždy byly popisovány jako úchylně sadistické, oběti nebyly ukázány. Líbily se mi tam i ty "halucinace" s generálem konfederace (New Orleans je nejmagičtější místo USA, takže nějaké tajemno a woodoo k tomu patří). Nenudil jsem se, a proto 4*. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Možná že kdyby se tohle mysteriózní drama rozhoupalo trochu dřív, bylo by to hodnocení o něco lepší. Ale téměř dvě hodiny čekáte a čekáte. A Tommy je sice opravdický herec, ale tomuto filmu moc šťávy nepřihodil. Navíc, jsem čekala víc tajuplna, které se každou minutkou vytrácelo. Bohužel ani mlha to nezachránila. ()

Modráček 

všechny recenze uživatele

V elektrizující mlze se nejspíš ocitl sám režisér hned v úvodu filmu a až ke konci se pomalu dostával z onoho limbu. Za napínavý závěr tak dávám aspoň hvězdičku. ()

Bucounit 

všechny recenze uživatele

Pomalým tempom plynúca vyšetrovačka v zaujímavom prostredí s mysterióznym nádychom a bezchybným Tommy Lee Jonesnom. 7/10 ()

jerenymo 

všechny recenze uživatele

Průměrný napínavý snímek s nadprůměrným Tommy Lee Jonesem. určitě to není jeho nejlepší role, jak zde někteří píšou,ale je pravda že bez něj by tento snímek padl do propadliště nudných filmů. Nic moc nečekaného a převratného se zde nestane. Naopak na mě děj působí poněkud roztrhaně a neuceleně. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Oldschoolově natočená, ale jinak průměrná kriminálka s již klasickým Tommy Lee Jonesem v roli detektiva. Vidíme odvrácenější tvář okolí New Orleans, kde ještě dnes rozlišují černou a bílou... ()

jacksax 

všechny recenze uživatele

TLJ docela dobrý, děj sem tam pěkný mišmaš, a vojáci absolutně zbyteční. Nebýt jich film mohl mít 90 minut, které by kontinuálně plynuly, takhle se děj tříští a nedokáže si vystačit s jedním tématem. slabší 3 ()

(Z)denny 

všechny recenze uživatele

Další ze snímků, ve kterých starý dobrý šerif Tommy Lee Jones dokazuje, že mu tyto role sedí. Na rozdíl od tohoto snímku, který nedokazuje nic.. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

40 % - Hra na Čínskou čtvrť a detektiva Marlowa na mě moc nepůsobila, vyprávění děje hlavním hrdinou mě spíš obtěžovalo. Taky nechápu, kde se vzal ten název - elektrizující mlhu jsem tam nějak neviděl a ani příběh sám příliš elektrizujícím dojmem nepůsobil. Bylo to celkem nudné a do konce jsem vydržel jenom proto, abych zjistil, "jak to tenkrát tedy bylo". Na druhou stranu - scéna závěrečného souboje s únoscem dcery hlavního hrdiny mě zaujala, ta se opravdu povedla. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Ospalý nudný film v ktorom tú horúcu vlhkú Luisianu priam cítite.....a prestrelený čas to už len zaklincuje. ()

PDcz 

všechny recenze uživatele

2** body Krize středního psaní. Při pomyšlení, že tu mám něco napsat je v mi prázdno.. já už vážně nevím co psát.. krize [2] Minus 1* bod Zdá se mi to, nebo Tommy Lee Jones hraje poslední dobou ve strašně ukecaných filmech? [0] Minus 1* bod A když jsme u těch ukecaných filmů. Nevím jestli koukám tak tupě na ten film nebo ty kecy vůbec nechápu. A takový nadšenec, abych si pasáž pouštěl 3x abych to pochopil dělat nebudu. [0] Minus 1* bod Celé to vyšetřování jsem nějak nepochopil. Začíná to vypadt, že jsem měl celkem nechápavý den. A divíte se? Kdo se má v tom počasí učit!! [8] POZOR NÁRAZNÍK 40 let mrtvý černoch v řetězech bez oblečení v bažině, ale on vidí že nemá tkaničky.. chci být taky detektiv.. ()

FilmWave 

všechny recenze uživatele

Jižanský film-noir. Nic moc se nevyšetří, spíš poznáváme prostředí malého městečka, jeho často bizarních postaviček a duchů minulosti. Výborný Jones už má na stárnoucí šerify patent. ()

J. T. Kirk 

všechny recenze uživatele

Poměrně nudný snímek, ve kterém je jediným světlem na konci tunelu znuděnosti Tommy Lee Jones a John Goodman, ale ani tihle pánové nedokáží nahradit příběh, který stál za nic.. ()

animario 

všechny recenze uživatele

Oproti hodnocení celkem solidní kriminálka, stavící především na atmosféře potemnělýho a do deště zahalenýho New Orleansu. Tommy Lee se se svým basetím výrazem do rolí stárnoucích drsňáckých detektívů hodí. Děj se sice drží ve víceméně stejný linii bez nějaký gradace, což je na jednu stranu možná škoda, na druhou stranu to víc než koresponduje s tajemnou aurou jižanskýho prostředí, kde čas jakoby plyne pomaleji. Občasný mysteriózní vsuvky s generálem konfederace jen dotvářejí atmosféru, ale nijak ji nenarušují. ()

burton 

všechny recenze uživatele

Takže nejdřív ze všeho si říkáte, že je Robicheaux podobně ukecaný, jako svého času detektiv Marlove. Jen není tak sarkastický. No a pak si říkáte, Ježiš, tak já to nechápu, co je to tady těma lidma? Jsou nějak zamrzlí v jiným století, nebo co. A pak hledáte to mystično, který je avizovaný. No a najednou ho máte se vším všudy a moc zajímavý. Tommy je výbornej. Pomalu, jistě a trpělivě se prokousává kostlivcema jihu. A k tomu máte naservírovanou luxusní muziku z doby, kdy ještě černoši v domácnostech bílých zaměstnavatelů museli nosit bílé rukavice. Nejlepší song je La Terre Tremblante, užijete si to. Parádní detektivka. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Skromný pomalejší detektivní příběh s případem sahající až do daleké historie New Orleans, přičemž vylezou na povrch věci nevídané a pro někoho z místních až šokující. Tommy Lee Jones tu ztvárnil detektiva Davea Robicheauxe, který je i přes svůj vysoký věk věrný svému řemeslu a dokáže ve vyšetřování zatáhnout za ty správné nitky. Respekt si umí vydobýt i za cenu tvrdé pěsti. Příběh krapet táhne k poetismu a tak atmosféra podpořená i výbornou kamerou dodává svým umem i něco z umění. Dlouhá stopáž je tedy tímto dlouhá až moc, ale aspoň to vytváří ten správný dojem z těžkosti případu a jeho zdlouhavému vyšetřování. Velice mírný snímek snažící se zvyšovat svůj rámec přitažlivosti svým silným scénářem a absencí drsných akčních scén. Nejde tedy o film pro každého a snad je to i dobře. Jedná se o detektivku takřka pro náročného diváka. ()

Reklama

Reklama