Reklama

Reklama

Detektiv Dave Robicheaux vyšetřuje vraždu místní prostitutky. Má spadeno na největšího gangstera z New Orleans. Během vyšetřování však zamíchá kartami surrealistické vojsko Konfederace.
Stárnoucí šerif Dave Robicheaux právě vyšetřuje vraždu místní mladé prostitutky. Zatím se zdá, že všechny indicie vedou k místnímu velmi vlivnému podnikateli Julie Balbonimu, přezdívanému „Baby Feet“. Balboni podniká v oboru dětské výživy a kromě toho se podílí na financování filmu z doby americké občanské války, který se zrovna v okolí Iberia Perish natáčí. Od jednoho z herců se šerif dozvídá o lidské kostře uprostřed močálu, opásané silným řetězem. Tuhle scénu už ale Dave Robicheaux kdysi viděl... Ve městě prolezlém korupcí vyplouvají na povrch zdánlivě již dávno pohřbená tajemství, která znovu probouzí zášť a zmar. Propletenec současných i dávných vražd směřuje k šokujícímu rozuzlení. Utajeným světem starofrancouzských usedlíků diváka provází hudba pětinásobného vítěze Grammy Buddyho Guye. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (163)

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Smysl tohoto filmu mi zcela unikl... Mohla to být klasická detektivka, ale Bertrand Tavernier se rozhodnul na kriminální linku naroubovat tunu dalších věcí, až natočil téměř něco jako mysteriózní drama, které se ale neskutečně a nezajímavě vleče... Témata se tu vrství jedno za druhým, aniž se patřičně rozvinou nebo prováží... Psychedelická vložka s mrtvým generálem úplně, ale úplně mimo... A Tommyho Lee Jonese v podobných polohách už taky známe... ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Možná že kdyby se tohle mysteriózní drama rozhoupalo trochu dřív, bylo by to hodnocení o něco lepší. Ale téměř dvě hodiny čekáte a čekáte. A Tommy je sice opravdický herec, ale tomuto filmu moc šťávy nepřihodil. Navíc, jsem čekala víc tajuplna, které se každou minutkou vytrácelo. Bohužel ani mlha to nezachránila. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Mohla to byť výborná detektívna dráma z južanského prostredia. Tavernier je skúsený režisér, na ktorého Smrť v priamom prenose nezabudnem, Tommy Lee Jones a John Goodman sa na svoje úlohy narodili a južanské prostredie s močiarmi bolo autentické. Mrzí ma, že Enšpígl si už pred päť rokov predo mnou všimol podobnosť vnútorného hlasu policajného poručíka s vnútorným hlasom detektíva Marlowa z vynikajúceho rovnomenného televízneho seriálu. Poľahčujúcou okolnosťou pre mňa je, že som Pochované hriechy videl až dnes. Prešľapom bez poľahčujúcich okolností je však nezmyselná snová línia z dôb občianskej vojny. Neúmerne predlžuje film a neprináša žiadnu pridanú hodnotu. Jej odoperovaním by vzniklo omnoho lepšie dielo. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

velmi zvolna plynoucí detektivka,která nenadchne,ani neurazí a ve které si Tommy Lee Jones střihnul přesně ten typ který mu nejvíc sedí.Škoda,že ve filmu není víc té jižanské atmosféry,která je svým způsobem hodně specifická.Uvítal bych to spíš,než poměrně zbytečně vsuvky s vojáky z občanské války u kterých sem si nebyl jist,jestli se tvůrci pokouší o nějaké nadpřirozeno,nebo se jedná pouze o opilecké vidění...60% PS : pokud mi něco opravdu zkazilo dojem z filmu,pak český dabing,ve kterém sem měl tu smůlu film vidět.Nadabovat T.L.Jonese Karlem Heřmánkem je opravdu kolosální krok vedle a dabingový režisér,nebo kdo má tohle na starost by zasloužil pověsit za koule do průvanu... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší film Tommyho Lee Jonese. Srovnávám především s veleúspěšným No country for old men a Three Burials of Melquiades Estrada, o Men in black ani nemluvě. Zajímavá zápletka, mystický (ale neškodný) nádech tajemna a odkazu na slavnou konfederační historii, "atraktivní" prostředí močálů, pasující country hudba. Snad jen Tommy by se nemusel za každou cenu pressovat do kalhot takového tvrďáka, přinejmenším scéna v baru po odtažení limuzíny "Baby Feeta" je zbytečně přehraná. Jinak ovšem pohodová detektivka, i když spíše thriller než drama. Na tohle se do kina jít dá. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen podle románu In the Electric Mist with Confederate Dead od autora James Lee Burke. (Pattrick)

Reklama

Reklama