Reklama

Reklama

Detektiv Dave Robicheaux vyšetřuje vraždu místní prostitutky. Má spadeno na největšího gangstera z New Orleans. Během vyšetřování však zamíchá kartami surrealistické vojsko Konfederace.
Stárnoucí šerif Dave Robicheaux právě vyšetřuje vraždu místní mladé prostitutky. Zatím se zdá, že všechny indicie vedou k místnímu velmi vlivnému podnikateli Julie Balbonimu, přezdívanému „Baby Feet“. Balboni podniká v oboru dětské výživy a kromě toho se podílí na financování filmu z doby americké občanské války, který se zrovna v okolí Iberia Perish natáčí. Od jednoho z herců se šerif dozvídá o lidské kostře uprostřed močálu, opásané silným řetězem. Tuhle scénu už ale Dave Robicheaux kdysi viděl... Ve městě prolezlém korupcí vyplouvají na povrch zdánlivě již dávno pohřbená tajemství, která znovu probouzí zášť a zmar. Propletenec současných i dávných vražd směřuje k šokujícímu rozuzlení. Utajeným světem starofrancouzských usedlíků diváka provází hudba pětinásobného vítěze Grammy Buddyho Guye. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (163)

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele

Vemte 10 deka Šerifů, 15 Hořící Mississippi, 5 deka Insomnie (nakrájené nahrubo), špetku Tahle země není pro starý a jemně dokořeníme Šestým smyslem. Vaříme v nezakrytém hrnci 117 minut. Pokud se vám to povede, může z toho být zajímavý kulinářský zážitek, pokud se vám však pokrm zdrcne a připálí, vznikne In the electric mist. Jones hraje zestárlého, tak trochu loserovského šerifa, kdesi na jihu USA a aby toho nebylo málo, musí řešit několik vražd. Film začíná jako klasická kriminálka, která ke konci sklouzne do žánru thrilleru. Film má poklidný průběh (ovšem například oproti Fargu je zde poklidnost na škodu a vyloženě nudí). Z rozuzlení filmu si rozhodně nikdo na zadek nesedne, spíš si řeknete: „Aha, tak to byl vrah, a co jako má být…“. V dílku se objevuje několik vyloženě rušivých momentů: mysteriozní úroveň, ve které Tommy hovoří s duchem konfederačního generála je hrozně BLBÁ. Taky jsem nepochopil jak postava hollywoodské star (Peter Sarsgaard) hledá neustále útočiště, poučení a otcovskou oporu u alkoholického šerifa Tommyho, no to bych blil. Hlavním negativem filmu je především nedotažený scénář. Tommy sice hraje důvěryhodně, ovšem bez jakékoliv hloubky, takže to rozhodně žádný hogofogo není. Ostatní herecké výkony nevynikají ničím jiným než šedí. Na začátku jsem byl ochoten dát filmu 4*, v průběhu jsem byl místy i na 2*, ale nenatahovaný konec mě ustálil na 3 s malinkatým pluskem. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale ja tieto old school krimi báchorky skrátka mám rád, zvlášť keď sa TLJ drsnosťou a "poker facom" takmer vyrovná Clintovi:) Príbeh väčšinou postráda originalitu, no dostatočne to komplenzuje zaujímavé južanské "pohurikánové" prostredie (celkom dobre zobrazené, aj čo sa rasových rozdielov týka), dobrá a vhodná hudba a miestami príjemne napätá atmosféra...Story je niekedy zamotanejšia než by sa patrilo a pri nemilosrdnej logike by sa našlo pár veľkých dier, ale ten celkový "pohodový" feeling a príjemne strávený čas sa počíta viac... ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Když scenáristé nevědí, co si počít s knihou, napadne je použít komentář. A právě tyhle papírem šustící kecy táhnou celý film dolů. Jinak tu máme slušně vykreslenou atmosféru Louisiany, drsného Tommyho Lee Jonese jako nejzásadovějšího hrdinu na celém Jihu, bluesmana Buddyho Guye jako největší místní hvězdu a velmi dobrý soundtrack. Režisér Bertrand Tavernier se moc nepředvedl, film není příliš osobitý, a divákovi z něj nic v hlavě trvaleji neutkví. Doráží to český dabing, ale za něj tvůrci nemohou. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Projekci jsem dlouho odkládal s tím, že na něco takového musí mít člověk chuť. Přece si nepustím mysteriozni drama v době, kdy se chci uvolnit a zasmát, že? Bohužel však ani to, že jsem měl chuť, tomu nijak zvlášť nepomohla. Můj oblíbenec Tommy zachraňuje film jak se jen dá, ale sám to nezvládne. Film je totiž odfláklý, a i přes docela solidní námět se tady toho děje prachbídně málo. Celé je to zkrátka nudné, a bez většího napětí. Ty slabší tři hvězdy tomu dám jen kvůli Tommyho, jinak by bylo hodnocení rapidně nižší. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nekonečné vodní plochy slepých ramen řeky Mississippi, mangrovníkové porosty, bažiny, komáři, černoši, tradice a špatné svědomí z kostlivců ve skříni. Snímek se snaživě a celkem zdařile pokouší o navození typicky jižanské atmosféry, bohužel potápí ho naprosto nezvládnutá a dalo by se říct impotentní mysteriozní linie, která působí rušivě a úsměvně místo toho, aby příběh rozvíjela. Tommy Lee Jones je zkušený matador americké kinematografie a jeho tvrďáci mají nezastupitelné místo v žánru krimithrilleru. Bohužel celkový dojem je matný, a to nejen kvůli halucinogenním představám o vojácích z občanské války. Schází tomu drajf, skutečné napětí, prostě přidaná hodnota. Stopáž bezmála dvou hodin se dala úspěšně sestříhat nejméně o 15 minut. Celkový dojem: 55 %. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen podle románu In the Electric Mist with Confederate Dead od autora James Lee Burke. (Pattrick)

Reklama

Reklama