Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Berlínsky producent elektronickej hudby Martin, známy ako DJ Ickarus cestuje po kluboch po celom svete so svojou manažérkou a priateľkou Mathilde a chystá sa vydať svoj najväčší album. Všetky jeho plány však stroskotajú po tom, čo ho hospitalizujú na psychiatrickej liečebni kvôli nadmernému požitiu drog po jeho vystúpení. Berlin Calling je tragikomédia, poukazujúca na problémy a život v dnešnom Berlíne. (sonickaaaa)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

merit1 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nepochopila, prečo sa vedci snažia istým druhom hudby prisúdiť konkrétne účinky, pretože jej vnímanie je na výsosť subjektívne. Tá, ktorej sa hovorí relaxačná, vo mne napríklad vyvoláva nervozitu a tá, ktorú Ickarova terapuetka nazvala depresívnou, on sám melancholickou, je pre mňa povznášajúca. Pocity zo zvukov, alebo aj z ticha, sa nedajú „naordinovať“. Celým filmom sa vlastne viac ako drogy, niesla tvorivosť a vášeň pre hudbu. Jej sila. Ickarov symbolický pád však predsa len drogy spôsobili. A nebol to ani pobyt v liečebni, ani odchod partnerky. Symbolizovala ho nutnosť užívania utlmujúcich liekov, ktoré zbavujú osobnosť akejkoľvek životnej energie. Výborná hudba, herci aj neherec, atmosféra a reálnosť deja, ktorý ani raz neskĺzol do prvoplánovosti. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Fantazie ! Konečně někdo natočil film z prostředí techna tak jak mý vypadat. Paul Kalkbrenner hraje neuvěřitelně a skutečně. Jako kdyby všude byla skrytá kamera a Paul vše zažíval na vlastní kůži. Paul Kalkbrenner taky pro snímek sloužil soundtrack a můžu říct, že díky Berlin Calling má dalšího fanouška. Soundtrack je nadpozemský. Minimal ! ()

Reklama

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tuhle recenzi by za mne nejlépe napsal (či zazpíval) Ladislav Vodička, jen ho trochu poupravím. Takže .. _____________ Tam kde se pouští desky já jednou jsem stál / když jeden mladej DJ na svou práci lál / a slyšel jsem jak říká, že už chtěl by mít klid / než po nocích se za mixákem dřít / předskokanem té noci byl náhodou starej Voda / ten je starší než sám čas / povídá: hochu, jak dlouho už hraješ za tou škatulí? / víš, já hrál snad všude, kam dovezly mě čtyři kola / a ty tu brečíš nad tou jedinou jízdou / já jsem najezdil tisíce kilometrů a můžeš mi věřit, když ti tady povídám / DJ, ten tvrdej chleba má .. // .. musí znát gramec, sampler a mixážní pult / techno, breakbeat .. a mít volume vyhulený furt / notebook, vinyl, pitch fader a midi / beaty, loopy, před stejdží lidi / pořádný tracky, ionťák, jointa / éčko, piko, tripa, haš, koks / špunty, sluchátka, to dobrej DJ zná / já vím, že DJ tvrdej chleba má .. ()

ddf76 

všechny recenze uživatele

Tak ten film je bomba, ale spis ho oceni fanousci elektronicke hudby. Hlavni roli si vystrihl skutecny Dj a producent Paul Kalkbrenner, ktery k tomuto filmu slozil soundtrack. Sountrack musim vychvalit, protoze je naprosto libovej :). V tomto snimku hraje dulezitou roli el. hudba (minimal, electro jemne smrcnuty technem), takze kdo nepatri k fanouskum teto hudby, tak ten tezko oceni tento snimecek. Jako neherec zvladl roli Dje Ickaruse Paul Kalkbrenner na vybornou. Nektere scenky jsou bozi napr. kdy Icki se zavre na pokoji a pari na svoji hudbu nebo, kdyz se doktorka vrati na pracoviste a pacienti a zrizenec objimaji lepe devy nahore bez :). Sceny me trochu evokovali vzdalene Prelet na kukaccim hnizdem, protoze Icki je taky problemovy pacient. Pro me vyborna zalezitost, ale pro nefanousky asi o hvezdicku niz, ale ja davam plny pocet :). ()

eR99 

všechny recenze uživatele

Jakožto posluchač elektronické hudby byl tento film pro mě téměř povinností. Vynikající hudbu od Paula Kalkbrennera znám již delší dobu a přiznám se, že soundtrack k tomuto snímku se ke mě dostal dříve, nežli snímek samotný. Dějem mě toto drama nikterak nepřekvapilo. Oceňuji však realistické ztvárnění berlínského undergroundu. Herecké výkony hlavních představitelů a v neposlední řadě pohlcující, deepově laděnou hudební kulisu, díky které si při konečném hodnocení tento snímek zasloužil i tu pátou hvězdičku. Podobné snímky: It's All Gone Pete Tong , Groove . ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • O soundtrack se postaral známý hudebník Paul Kalkbrenner, který se mimo jiné ujal ztvárnění hlavní role a dotváření scénáře. (Peat)

Reklama

Reklama