Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Berlínsky producent elektronickej hudby Martin, známy ako DJ Ickarus cestuje po kluboch po celom svete so svojou manažérkou a priateľkou Mathilde a chystá sa vydať svoj najväčší album. Všetky jeho plány však stroskotajú po tom, čo ho hospitalizujú na psychiatrickej liečebni kvôli nadmernému požitiu drog po jeho vystúpení. Berlin Calling je tragikomédia, poukazujúca na problémy a život v dnešnom Berlíne. (sonickaaaa)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

biskin 

všechny recenze uživatele

Sledování jsem dlouho odkládal, protože ve filmech nějak nevyznávám jiný jazyky než angličtinu. Je to sice omezeneckej pohled, ale v případě Berlin Calling bych toho asi litoval. Pro vyznavače elektronický hudby je to povinnost, stejně jako It's all gone Pete Tong. Filmový zpracování a spojení s geniální minimalovou hudbou je podle mě výborný. Samotnýmu filmu bych dal ****, ovšem za hudbu se to prostě musí dorovnat na pět. Soundtrack jsem poslouchal už mnohokrát ještě před zkouknutím filmu a asi hlavně kvůli hudbě jsem se k tomu dokopal a donutil přehlížet tu němčinu. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Rozmýšľal som, či nedať o jednu hviezdnu vyššie hodnotenie, no nakoniec som sa priklonil radšej k takémuto. Tematika, prostredie a zasadenie tohto filmu mi nesadlo a elektronická hudba mi liezla neskutočne na nervy. Ináč to ale nebol zlý film, bol svojim spôsobom zaujímavý, dalo sa naň pozerať, zápletka bola celkom rozvinutá a keby sa viac zaujímam o henten typ hudby, tak by som bol určite v extáze. Žiaľ (našťastie?), nezaujímam. Viem, že to so samotným filmom nesúvisí, ale titulky, s akými som snímok pozeral (anglické), tak to by dialógy lepšie preložil Google Translate. Gramatika, časy, slovné druhy, vetná skladba autorovi titulkov asi veľmi nehovorí, sem tam bola nejaká veta otitulkovaná po holandsky, aby sa nepovedalo. Každopádne film nie je vystavaný na zložitých dialógoch, takže sa to dalo pozrieť aj tak. ()

Reklama

Dimo 

všechny recenze uživatele

Vzácný jako diamant, takový je výskyt elektronické hudby ve filmech. A co teprve vybroušený diamant. Takový je Berlin Calling, navíc, když je o světě elektronické hudby, výborně v něm hraje skutečný DJ a producent Paul Kalkbrenner a z filmu zní jeho nádherná hudba, to je potom skutečný audiovizuální požitek a onoho krásného rozpoložení po skončení filmu se nemůžu nabažit. Filmů, jako je Berlin Calling je snad méně, než šafránu, o důvod víc, proč si jej vážit. Navíc fakt, že zemí původu je Německo, která plodí výborné producenty elektronické hudby, ale s filmovým průmyslem už tolik na výši není a přesto všechno vznikne takový šperk, je maximální hodnocení zajištěno. Zkrátka, občas se podaří, občas to vyjde a Berlín si vás přivolá. Nadhodnocuji jednu hvězdu, čistě ze sympatií a výjimečnosti. No a co. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem na Berlin Calling čekal až jsem se konečně dočkal, i když jen s anglickými titulky. I když furt lepší něco než nic a já jsem si i díky tomu dokázal tento film bez problémů užít. Pro fanouška elektronické muziky je tento film ten pravý balzám na duši, a věřím, že pro obyčejnýho diváka to bude průměrná záležitost, kde hlavní roli figuruje muzika, drogy, sex a taková ta klasika. Jenže kdyby muziku nesložil Paul Kalkbrenner a sám by si nezahrál hlavní roli, asi by se tohle nestal kult a já věřím, že tohle kult bude. Dost dobře už je Paul Kalkbrenner v elektronické muzice něco víc, než jen obyčejný producent a DJ a to se může poštěstit skutečně málokomu. Příběh s s ničím nesere, zobrazuje podsvětí Berlína docela razantně, takže tam některé scény dost překvapí a reálnost možná i sledování zprotiví. Jenže je tam furt ona dokonalá muzika v podobě chytlavého a melodického minimalu, která rozhodně nenudí, i když by to tento styl ve většině případů dokázal. Paul Kalkbrenner je prostě něco víc, zvuky hledá v pohybu, při nástupu do metra natáčí zvuk zavírání dveří, rozjezdu metra...všecko to pak zachytává v jeho rukopisech. A to jsem ještě nemluvil o tom, že jsem měl možnost se dostat i do zákulisí tvorby muziky a o tom, co se děje pak, když už je muzika na světě a producent hodlá vydat desku. Berlin Calling pro skutečného fanouška elektronické muziky není obyčejný film, otázka je, co to udělá se zbytkem, který to asi zazdí, ale třeba ne. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Přestože nejsem fanouček elektronické hudby, v tomhle filmu mi vůbec nevadila. Nešlo totiž tolik o ni, jako o to mít sen, věřit v něj a díky němu překonat i těžké osobní problémy. Film navíc obsahuje kouzlo velmi přesného a jemného vykreslení charakterů v syrových ale atraktivních podmínkách dnešního Berlína, kouzlo, které poslední dobou objevuju v mnohých německých filmech a díky němuž dávám 4 hvězdičky:) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • O soundtrack se postaral známý hudebník Paul Kalkbrenner, který se mimo jiné ujal ztvárnění hlavní role a dotváření scénáře. (Peat)

Reklama

Reklama