Reklama

Reklama

V jednom ohni

  • USA Fireproof
všechny plakáty
Trailer

Caleb Holt zachraňuje jako hasič ostatní lidi, ale vlastní manželství se mu rozpadá. Když už stojí na prahu rozvodu, otec ho požádá, aby vyzkoušel čtyřicetidenní experiment na záchranu manželství. Jenže aby uspěl, musí nejprve vyřešit svůj vztah k Bohu.  Hrdinou romantického dramatu s náboženským podtextem je kapitán Caleb Holt (Kirk Cameron), odvážný požárník, který neváhá riskovat svůj život pro záchranu ostatních. Své manželství s Catherinou (Erin Bethea) však zřejmě zachránit nedokáže. Po sedmi letech se dvojice ocitla na pokraji rozvodu, a když už se zdá, že rozchodu nemůže nic zabránit, vloží se mezi ně Calebův otec John (Harris Malcolm). Požádá syna, aby ještě vyzkoušel čtyřicetidenní experiment, v němž se bude snažit proniknout k srdci své ženy. Caleb se zpočátku nesetkává s úspěchem, ale nakonec pochopí, že nejprve si musí dát do pořádku svůj vztah k Bohu, aby pak mohl zachránit své manželství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

grogodil odpad!

všechny recenze uživatele

Ak sa plánujete brať v kostole, tak v rámci povinného brainwash kurzu, vás možno budú tiež terorizovať aj touto vysokooktánovou sračkou. Môžem povedať, že nikdy som v kinosále takto ešte netrpel, ako pri tejto trapnej a naivnej náboženskej telenovele. Jdu blejt velebnosti. A najdesivejšie bolo, že väčšine účastníkom sa to páčilo. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Kresťanská propaganda alias pilotný projekt Zväzu manželských poradní, dotovaný cirkvou, v ktorom sa prečudesným spôsobom z ateistického hoväda stáva veriaci a milujúci manžel. Jedine pre milovníkov TV noviel, TV hercov a pre alkoholikov, ktorí si pri tom určite zadriemu. 1 krát zdravas. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně natahovaná vizualice křesťanské příručky, která poselství natlouká do diváka hasičskou vyprošťovací sekerou, může bodovat snad jedině na nějakém festivalu křesťanské mládeže. Nikdo neumře (i když slizký doktor by zasloužil baseballovou pálkou přes makovici), dva se znovuzroděj, ale pochybuji, že pod přívalem návodných scének (vede hasič s hlavou v dlaních pod dřevěným křížem a veškeré hovory hrdiny s otcem) někdo opravdu uvěří v Ježíše. A výplatní listina na konci je delší než u animáku od Pixaru. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si říkal: Koho zajímá film o nefunkčím vztahu? Ale nakonec mě to oslovilo a bylo to zajímavé a ani mě moc nevadila křestanská vložka, která nejspíš ostatním vadila. ( 28.3.16/MAC ) ()

jjpkohoutek 

všechny recenze uživatele

Na pozadí standardního schématu nefungujícího manželství, které je nakonec zachráněno, stojí rada, jak z toho ven. Film docela neotřele dělá reklamu knize, ale předně ukazuje, že i "ztracené" se dá zachránit. Chce to jen skutečně milovat a něco tomu obětovat. Jen Bůh je do filmu trochu uměle včleněn, až to může působit trochu rušivě, tak navíc. ()

ivo333 

všechny recenze uživatele

Silný, veľmi silný film o Bohu, ktorý ma prinútil po jeho zhliadnutí poriadne sa zamyslieť nad životom a určite odporúčam pozrieť. Krásnych 114 minút plných dramatických aj duchovných scén. 90 percent ()

Misericordia 

všechny recenze uživatele

Slabšie herecké prejavy, slabšia kvalita filmu, atď.... Ale za slušné vykreslenie dôvodov prečo treba bojovať o manželstvo s človekom, ktorému som dal slovo a toho, že nechať si pomôcť nie je prejavom slabosti, tvorcom ďakujem. ()

enyama 

všechny recenze uživatele

Tak překrásně ukázané evangelium jsem dlouho neviděla :-D Všem doporučuji :-D Boží láska uzdravuje každé srdce. ()

Scevola 

všechny recenze uživatele

Tento film ma hlboko zasiahol posolstvom ktory posiela medzi ludi. Bolo to miestami neskutocne emotivne ze sa mi az slzy rynuli z oci. Vrelo odporucam kazdemu, nielen krestansky zalozenym ludom. 9/10 ()

Milodar 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že Kendrick nedokáže odhlédnout od své víry alespoň při filmování. No, už to tak bývá, zatímco ateisti o své pravdě nikoho nepřesvědčují, křesťané mají nutkání neustále "hlásat". Křesťanská laskavost je všudypřítomná. To však tento film špatným nedělá. Co se mi ale opravdu nelíbilo, je Kendrickova vize mezilidských vztahů. Proč bychom měli lézt někomu do prdele? Někomu, kdo o nás nestojí? Doufal jsem, že den 40. bude: Vyser se na ženskou, která o tebe nestojí, jsi chlap a hrdina, co zachraňuje životy, ne ukňouraná baba, to je život. Hm, tak snad někdy příště. ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Tento filmu tu má hodně rozporuplné hodnocení i komentáře. Já se přidávám k jeho příznivcům, ale v mnohém chápu i jeho odpůrce. Líbilo se mi hlavní téma: pokus o záchranu vlastního manželství - souhlasím, že toto téma (ač si myslím, že v realitě se přeci jen ještě poměrně časté) se ve filmech příliš nevyskytuje. (Nemáme už odvahu o těchto věcech přemýšlet?) Velice šťastné bylo také spojení tohoto tématu s profesí hlavního hrdiny - film tak dostal i potřebnou akci i realističnost v tom, že se nelze na vlastní manželství soustředit 24 hodin denně :-) Vadila mi jistá naivita snímku i lehkost, s kterou pojednává o věcech víry. Pro mě věřit není tak lehké, jak je to předkládáno tady, stejně jako mluvit o své víře s dalšími. Na druhou stranu souhlasím s honajzem: Dnešní filmy nemají už žádné tabu, tak proč by tím tabu měla být víra hlavních hrdinů? Jestliže uvěřili, proč by to nemohlo měnit jejich život a životní postoje? Zmíněná "naivita" filmu působí místy komediálně, místy pohádkově (např. rozhovor, který zmiňuje heyda), ale obojí může být i příjemné, pokud takto chcete film přijmout. Mám-li uvést souvislost s jiným filmem, pak vřele doporučuji všem, které nepotěšilo zoufalství "Nouzového východu" - zde hrdinové našli jiný "nouzový východ", ať už si o něm myslíte cokoliv. Pro mě bylo nejpřínosnější zamyslet se nad vlastním manželstvím a usilovat o jeho obnovu, kterou potřebujeme stále (ale teď obzvlášť) - ať už na základě ve filmu zmíněné knihy "Výzva lásky" nebo jinak. Tento osobní impulz k zamyšlení považuji za nejsilnější a vzhledem k němu považuji "chyby na kráse" tohoto filmu nakonec za nepodstatné. Zajímavé komentáře: yakoob, Hedka, KrestanFilms, T2, freddy, AGAMEMNON, heyda. ()

Marina111 

všechny recenze uživatele

Konečne kresťanský film v tom najrýdzejšom slova zmysle. Alex Kendrick so svojím tímom dokázali, že točiť katolícke filmy neznamená stále dookola sfilmovávať Bibliu. Príbeh záchrany jedného manželstva sa síce nezaobišiel ani v tomto prípade bez niekoľkých naozaj nadbytočných scén a priveľmi sentimentálnych momentov, no účel svätí prostriedky - a keďže sama poznám mnohých, ktorým film pomohol (ak už nie v riešení vlastného vzťahu, tak aspoň v sformovaní svetonázoru), nemôžem inak, ako prižmúriť obe oči a napriek vlastnej averzii voči severoamerickému poňatiu viery skonštatovať, že takýto film na trhu skutočne chýbal. P.S : Podľa filmu vznikla aj kniha DAR LÁSKY, v ktorej sú podrobne rozpísané všetky kroky v jednotlivých dňoch. ()

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Tento film si pamtuju i z důvodu, že mě rozbrečel. Sice to nebylo tím filmem, ale tím, že jsem si málem vypíchl ok, tak mi to uvízlo v paměti. Bohužel v negativním smyslu, že když člověk neví co dělat, začně věřit a najednou ááááááááá všechno se mu vydaří, manželka se vrátí. Ale tak to doprdele nefunguje! ()

L´Aura 

všechny recenze uživatele

Je veľkou škodou, že kresťania netočia umelecky hodnotné a kvalitné filmy (česť výnimkám - ktorých je však žalostne málo), resp. umeleckú hodnotu filmu degradujú jednostrannou zameranosťou na istý typ diváka, použitím mnohých klišé, prílišnou explicitnosťou, čím dostávajú chuť a mäkkosť "cukrovej vaty". Preto už nemám chuť vidieť film Vzoprieť sa obrom. Síce som zhliadla Bellu, ale tá bola kvalitou oveľa lepšia a zaujímavejšia, nebola násilne evanjelizačná. Vrátim sa k Fireproof - hoci mal aj veľa pozitív - zdôraznená hodnota a význam manželstva, vernosti, úcty (čo v súčasnej dobe a filmoch je skôr naopak), príbeh, (ten sa dal oveľa zaujímavejšie spracovať) a životné pravdy, s ktorými som úplne stotožnená (ako veriaci človek). Veľmi ma však sklamal spôsob, akým bol tento film urobený. Síce sa rozbehol dobre (hádky, typické manželské problémy), ale v momente, keď na scénu vystúpil Calebov otec a začal svojho syna "nenútene" evanjelizovať, tak kvalita filmu poriadne klesla - vyvrcholilo to v momente Calebovej konverzie. Nehovorím, že zmena človeka, sa nemôže udiať náhle, nadprirodzene, avšak tento spôsob konverzie bol veľmi umelý, nedal sa uveriť (stačí analyzovať dialógy, motívy postáv). Celkovo táto postava otca pôsobila umelo, "pastorovsko-kazateľsky", vôbec nie nenútene ako napr. postava veriaceho kolegu Michaela, ktorá mi vôbec nevadila. Nehovorím o afektovanosti niektorých postáv, amaterizme hercov (najmä Catherine) a iných klišé - sladko pôsobiaci, perfektne vyzerajúci manželský pár, avšak neprirodzený, charakterovo nezaujímavý + hudba..áno, gospelová(worshipová) hudba (ktorú počúvam a mám rada, avšak v mnohých miestach sa nehodila)...je toho viac. Záver? Je mi ľúto toho podávania životných právd na tácke v štýle akejsi príručky, zobrazeniu návodu ako nájsť Boha, pritom každý človek je úžasne individuálny, cesta každého človeka je tak krásna a zvláštna. Je otázkou či transcendentnosť a morálnosť sa dá umelecky zobraziť. Podľa mňa áno - vezmite si napr. režiséra Kieslowského (Dekalóg), ktorý tieto nadprirodzené veci krásne a tajomne zaobaľuje, dáva priestor na domyslenie, reflexiu, majstrovsky sa hrá s ľudskou psychológiou, farbou, svetlom, hudbou...a tak osloví aj ateistu. Tým sa však míňa evanjelizačný účel filmu Fireproof a podobných filmov. Nezaškodilo by trochu implicitnosti a pomalého odhaľovania Krásy:) A cesta viery vôbec nie je jednoduchá ako v tom happyende, že všetky problémy sa hneď vyriešia - viera dáva skôr oporu v týchto problémoch a silu Zhora sa nimi prebiť. ()

ondrin 

všechny recenze uživatele

Obsah se mě dotkl, dokonce mě to v mnohé inspirovalo, ale po filmařské stránce tomu ještě mnohé chybělo. Přesto příjemný zážitek. ()

Stanley619 

všechny recenze uživatele

Doteď si většina lidí myslela, že jsou hasiči tvrdí chlapi, kteří žijí svojí prací. Po shlédnutí tohohle filmu si asi většina lidí bude myslet, že jsou hasiči banda přiteplených hošanů, co se v posilce baví o tom, jak jim to doma neklape. Ještě, že tady máme všemocnou Boží knížku se 40ti body, jak udělat ženu šťastnou a při tom (ne)přijít o všechnu soudnost(a genitálie). Čekal jsem něco víc o hasičích a jejich práci, takže mě tahle přeslazená sračka se stupidními dialogy vůbec nepřesvědčila. Neodsuzuji lidi, kvůli jejich víře, ale mě jako ateistovi to nic nepřineslo, Bohužel... 30% ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Hlavně se nenechte zmást názvem filmu - nejde o akční drama z prostředí mužů bojujících s „červeným kohoutem“, ale o přihlouplý příběh o krachujícím manželství jako z pera Rosamunde Pilcherové. Jedna věc je ještě horší než naprostý amatérismus čpějící z úplně všech složek filmu a to nevhodně všudypřítomné náboženské téma. ()

Reklama

Reklama