Reklama

Reklama

V jednom ohni

  • USA Fireproof
všechny plakáty
Trailer

Caleb Holt zachraňuje jako hasič ostatní lidi, ale vlastní manželství se mu rozpadá. Když už stojí na prahu rozvodu, otec ho požádá, aby vyzkoušel čtyřicetidenní experiment na záchranu manželství. Jenže aby uspěl, musí nejprve vyřešit svůj vztah k Bohu.  Hrdinou romantického dramatu s náboženským podtextem je kapitán Caleb Holt (Kirk Cameron), odvážný požárník, který neváhá riskovat svůj život pro záchranu ostatních. Své manželství s Catherinou (Erin Bethea) však zřejmě zachránit nedokáže. Po sedmi letech se dvojice ocitla na pokraji rozvodu, a když už se zdá, že rozchodu nemůže nic zabránit, vloží se mezi ně Calebův otec John (Harris Malcolm). Požádá syna, aby ještě vyzkoušel čtyřicetidenní experiment, v němž se bude snažit proniknout k srdci své ženy. Caleb se zpočátku nesetkává s úspěchem, ale nakonec pochopí, že nejprve si musí dát do pořádku svůj vztah k Bohu, aby pak mohl zachránit své manželství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

Relli 

všechny recenze uživatele

silně nábožensky orientovaný film. Proto chápu tak kontrastní hodnocení, ale pro mě Fireproof byl poměrně cenným zážitkem, který i přes některé dosti strojené okamžiky nehodlám nechat klesnout níž než pod 4 hvězdy ()

HDeer 

všechny recenze uživatele

I keď sa kresťanstva dotkli len nepatrne, vo filme získava dostatočnú podporu. Ten akýsi moment zlomu v Calebovom snažení bol hlavne moment, kedy si uvedomil že do toho nedával srdce. Bolo by ale vzácne nájsť muža ktorý by zachoval stanovisko ako náš hlavný hrdina. A tento love story má ešte jeden zádrheľ - už od začiatku nám bolo prezradené ako sa skončí, preto prekvapenia môžeme odložiť stranou, mnoho ich tu nenájdeme. Aj napriek tomu, že náš príbeh pôsobí zázračne, nájde sa pár pekných momentov a samozrejme hudba je radostná a empatická, tak prečo nie. ()

SidneyP 

všechny recenze uživatele

Už jsem byl zoufalý. Poslední šance byla tahle a to držet se příklady z tohoto filmu. A? Vztah zachráněn. Proto 4*. Zní to směšně, já vím... 70%. ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Citovo veľmi prázdny film zaoberajúci sa veľmi dôležitým problémom dnešnej doby - rýchlo sa končiacimi manželstvami. 40-dňová príručka od otca ako nájsť opäť vieru v Boha, ako nájsť vieru v seba samého. Avšak rady podané plocho, bez hĺbky, medzi otcom a synom prázdno ako v priepasti. Za odvážny výber tematiky však prihodím hviezdičku. ()

Blaogranas 

všechny recenze uživatele

Jak já tenhle film nechtěl vidět. A i možná proto by se dalo k mému hodnocení přičíst třeba ještě půl, možná i celá jedna hvězdička. Navíc mě všichni herci strašně odpuzovali, snad až na pana Rudolpha, takže tato agitace u mě nijak nevyniká. ()

kersten 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný film. Podľa komentárov a obsahu som čakala že celý film bude preplnený báchorkami o Bohovi a pod.... ale nie. Bolo to absolútne nevtieravé, milé, sympatické postavy, príbeh. Bola som nad mieru spokojná. ()

siloalampa 

všechny recenze uživatele

Hodnotím na truc všetkým inteligentným cynikom, ktorí hádžu film do koša, pretože neveria v Boha. Jasné, že je to malá propaganda, ale v prvom rade je to film, ktorý si zaslúži pozornosť všetkých fanúšikov filmu, veriacich i neveriacich, i keď vám vaše manželstvo určite nezachráni... ()

Hellsniper 

všechny recenze uživatele

Tohle je příklad filmu, že je důležité číst recenze. Prostě jsem se nachytal na oheň a hasičské akce na obrázku a on to byl film o rozpadajícím se manželství! Fuj velebnosti. ()

Baghira 

všechny recenze uživatele

K filmovému zpracování se vyjadřovat nebudu, tam bych mnoho výtek neměla. Zaměřím se na obsah filmu a proto, kdo neviděl ať nečte, aby si mohl udělat úsudek sám. Vím, že se tu mnohým nezavděčím, ale každý máme svůj názor na věc. Předem říkám, že mám ráda přemýšlivé filmy, které se dotýkají citů i mysli. S tímto cílem jsem se podívala i na tento film. Něco je zde však evidentně špatně. Manželství, které trvá jen pár let je na pokraji krachu a my nevíme, jak se k takovému chování pár po několika letech vůbec dopracoval. Přemýšlíme, zda na počátku jejich poměrně krátkého svazku vůbec bylo něco tak silného, aby do manželství vůbec vstupovali. Nevíme, zda se vůbec někdy pokusili problémy řešit nebo prostě jen čekali, až ten druhý „prohlédne“ případně to prostě nějak dopadne. Ostatně, kdyby se neobjevil , sympatický a chápavý lékař v manželčině zaměstnání, aby zjistila, že coby kdyby…asi by to ještě nějakou dobu pokračovalo manželovým sledováním porna ve volných chvílích a manželčiným trucovitým nezájmem o společný domov. Ale nastává chvíle, kdy se mladý muž svěří otci s tím, že je doma konec. A zde je další kámen úrazu. Víra je podle mne niterná věc, ke které se přistupuje s jistým ostychem a člověk by měl mít chuť do ní proniknout. V tomto filmu je nám předkládána s typickým americkým patosem, který snad ještě znásobil i český dabing. Nedivila bych se, kdyby otcovy promluvy, případně i rady jeho zapáleného kolegy, dokázaly udělat z hlavního hrdiny ateistu. Ale ne, on prohlédl – vyhodil počítač, přestal sobecky škudlit na svou vysněnou loď. A ejhle, když manželka zjistí, že zaplatil její matce nákladnou rehabilitační postel , rázem pochopí, že se její manžel stal úžasným a radostně oba dva všechny problémy hodí za hlavu a obnoví svůj svatební slib navždy, za přítomnosti usmívajících a slzících rodičů i chápajícího kolegy. Podle mě prostě takto moderní film, který by měl promlouvat o síle víry, vypadat nemá. ()

Basso 

všechny recenze uživatele

Tento film ma dokázal veľmi dojať. Akurát to trochu pokazil fakt, že to bolo natočené ako z rozprávky. Naopak to poukazovanie na dôveru sa mi od režiséra páčilo. Ak by sa toho ujal trochu režisér, vložilo sa do toho viac peňazí a vybralo lepšie herecké obsadenie, mohol z toho byť neuveriteľne nádherný film, aj keby sa nestal zrovna trhákom kín. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

škoda, že musím dát jen dvě hvězdičky, bohužel mě zase vadila ve filmu víra, jakoby tohle jediný mělo zachranovat lidi a manželství, to si určitě nemyslím, každý se musím snažit sám i bez víry, toto bylo pro mě velkým zklamáním, protože mám ráda romatické filmy, ale toto je chyba, hrozné klišé, a kýč. Fakt škoda ()

Pepeto 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa to nie je o mužovi, ktorý sa zázrakom obrátil a odrazu len vďaka nejakej knihe od otca našiel vieru v Boha, pričom takisto objavil cestu k vlastnej žene...je to skor o mužovi, ktorý v to všetko niekedy veril, len pod vplyvom každodenného žitia v modernom svete znecitlivel k sebe samému a takisto i svojím najbližším...jeho otec a kniha už len boli prostriedkom, aby to všetko oprášil a urobil si v živote jasno...film je veľmi reálny, poučný, napriek kliše scénam a celkovému jednoduchému dojmu je určite hodnotnejší, ako mnoho veľkolepých amerických projektov, ktoré som poslednú dobu videl... ()

HEED 

všechny recenze uživatele

Film, který si získal mou pozornost i když na začátku jsem byl skeptický. Je zde ukázán poměrně klasický příběh o rozpadajícím se manželství, avšak už ne s typickým koncem - rozvodem. Je to příběh , který ukazuje, že partnerské krize se dají řešit i jiným způsobem než rozvodem. Velmi mě zaujal styl jakým je to natočené, čekal jsem, že to bude nuda, tak jako to u podobných filmů bývá. Ale opak je pravdou, zaujal mě už od prvních okamžiků a udržel si mou pozornost až do konce. Mohu doporučit všem, kteří nemají problém dívat se na filmy s duchovním podtextem. ()

petite fille 

všechny recenze uživatele

"fireproof" je filmové spracovanie učebnicovo dokonalej záchrany vzťahu za pomoci Božej milosti, ktoré je osúdený k tomu, aby ho nekriticky obdivovali hlavne kresťania a pod čiernu zem zatracovali všetci ostatní. dej schematický, postavy jednorozmerné, priestor na divákovu interpretáciu nulový. kým jedna časť publika bude úprimne dojatá, tí druhí si budú len klopkať po čele. chápem oboje, lebo sa vo mne bije moje životné presvedčenie a môj (aký-taký) umelecký vkus. a preto som presvedčená, že posolstvo o hodnote manželského zväzku vypovedané klišé frázami kresťanského žargónu bude mať efekt úplne opačný ako tvorcovia zamýšľali - nie láskavý, ale silený. na druhej strane, pre to svoje publikum je fireproof určite prelomovým filmom. škoda, že nemal vyššie ambície. ()

Black3R 

všechny recenze uživatele

Jeden s najlepších filmov čo som za posledný mesiac videl! A to nie je ani trhák, keby sa takto k sebe ľudia správali hneď by sa nám lepšie žilo :) Film nesie aj dobrú reklamu na náboženstvo (na ktoré ja nie som), ale aj bez neho si človek môže zobrať skvelé ponaučenie. A bacha na parazitov ......95% ()

vlKousek 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi, že mohl dělat cokoliv, ale co změnilo pohled jeho ženy?? Byly jednoznačně prachy za postel s kriplkárou :D No nic, nemůžu dát víc jak 2*....pokud se Vám ovšem toto téma líbí, tak doporučuju 2012 doomsday ()

unrocker 

všechny recenze uživatele

Křesťanská reklama na spokojené manželství. Ať už jste či nejste věřící musí vám to v mozku zahlodat a zapřemýšlíte nad vztahy v rodině či s partnerem. ()

svetylko 

všechny recenze uživatele

Přes těžko snesitelný dabing (otce hlavního hrdiny stojí opravdové úsili vydržet) a celkově béčkové zpracování (při tak nízkých nákladech to je ale pochopitelné) tento film stojí za vidění pro originální vyústění příběhu o manželské krizi, která působí tak skutečně, jak to ze života známe. Kirk Cameron je sympatický stejně jako jeho pokus o záchranu. ()

Wecfarien 

všechny recenze uživatele

Až trochu moc velká propagačka toho křesťanství tam, to souhlasím. Mimo to ale film dobře slouží jako memento skutečnosti, že vybudovat si k sobě cestu dá víc práce než se prostě rozvést, ale ta prácene zůstane bez výsledků. Je už na člověku, jestli ho k takovému rozhodnutí nakopne Bible, taťka, kámoš nebo jeho vlastní silná vůle. ()

Reklama

Reklama