Reklama

Reklama

V jednom ohni

  • USA Fireproof
všechny plakáty
Trailer

Caleb Holt zachraňuje jako hasič ostatní lidi, ale vlastní manželství se mu rozpadá. Když už stojí na prahu rozvodu, otec ho požádá, aby vyzkoušel čtyřicetidenní experiment na záchranu manželství. Jenže aby uspěl, musí nejprve vyřešit svůj vztah k Bohu.  Hrdinou romantického dramatu s náboženským podtextem je kapitán Caleb Holt (Kirk Cameron), odvážný požárník, který neváhá riskovat svůj život pro záchranu ostatních. Své manželství s Catherinou (Erin Bethea) však zřejmě zachránit nedokáže. Po sedmi letech se dvojice ocitla na pokraji rozvodu, a když už se zdá, že rozchodu nemůže nic zabránit, vloží se mezi ně Calebův otec John (Harris Malcolm). Požádá syna, aby ještě vyzkoušel čtyřicetidenní experiment, v němž se bude snažit proniknout k srdci své ženy. Caleb se zpočátku nesetkává s úspěchem, ale nakonec pochopí, že nejprve si musí dát do pořádku svůj vztah k Bohu, aby pak mohl zachránit své manželství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

fordhont 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit. Spousta křesťanských keců celý film absolutně shazuje (jen zákazy, příkazy, obětování, utrpení, dogma podle mě nejsou zrovna nejlepší návod k životu, pokud přemýšlíte a máte emoční inteligenci). Myšlenka je ovšem dobrá a postavy jsou jistou část filmu věrohodné. Celé to však kazí již zmíněný podtext a americká kýčovitost v podobě objevení "něčeho" až v polovině života, co už by sakra většina lidí tohoto věku měla vědět (že sobectvím ještě nikdo nikdy nikomu radost neudělal apod.). Neříkám ale, že mi byl celý film lhostejný. ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Jak byli manželé zpočátku na flákanec, tak jsem jim z plných sil fandil od 20. dne! 😍 Pár vtipných momentů s vrcholnou "zalévací scénou" se sousedem dali správný nadhled!!! ()

psynoxious 

všechny recenze uživatele

Myslím, že aj keď herci občas nepodali najlepší výkon nemajú sa za čo hanbiť, lebo myšlienka filmu prekonáva všetky nedostatky. Avšak musím režisérovi vytknúť nejednu vec. Bol som kedysi ateista - keby som videl vtedy tento film, tak ma jeho myšlienka neosloví. Film je robený skôr pre ľuďí, čo obrátenie svojho života k viere zažili osobne, no ateistom nedá dle môjho názoru skoro nič. Ak by to malo nejaké prvky na štýl filmu "A walk to remember" a bola spomalená umelá gradácia Calebovho obrátenia, bolo by to takmer dokonalé. Nech si hovoria skalní ateisti čo chcú, táto stať má čo do seba: CALEB: "spravil som pre ňu večeru, spravil som všetko aby som mohol demonštrovať, že mi na nej záleží, uznať jej hodnotu...a napľula mi do tváre. Ona si toto nezaslúži, otec. Už to ďalej robiť nebudem. Ako mám prejavovať lásku niekomu znova a znova a znova kto ma stále odmieta?" OTEC: "Synu, Boh ťa miluje aj keď si to nezaslúžiš. Aj keď si ho odmietol. Napľul si mu do tváre.. Poslal svojho syna, aby umrel na kríží a prijal trest za tvoj hriech...lebo ťa miluje." ...budú vás pre mňa hanobiť, ponižovať a všetko zlé o vás hovoriť... A PREDSA SOM HRDÝ NA TO, ŽE NIE SOM ATEISTA ! ()

Via 

všechny recenze uživatele

Nu, objektivně lepší čtyři hvězdičky - ať si říká, kdo chce co chce, jako propagaci určité věci to nevidím... Když si někdo zvolí takhle obtížnou cestu, netvrďte, že to byla procházka růžovým sadem... to, že vy byste to nezvládli, je druhá věc... že byste si na to vůbec netroufli... A že by se to nemohlo stát - totéž mohu říct na adresu záchranářů, hasičů, když hasí a vysvobozují živé lidi z obydlí - nejdříve taky nevidí cestu, vidí už jen, že zahynou... ale pak se něco zlomí, oni si řeknou, že by možná nějaká cesta ještě existovat mohla a když hledají... ;) ()

ZajoMajo 

všechny recenze uživatele

Film o svedectve - o svedectve ako Boh koná životoch ľudí. Každý pravý kresťan, sa stretáva veľmi často s podobnými prípadmi, kedy Boh zachraňuje človeka, ktorý Ho nenávidí. Nenávisť voči Bohu je ten najväčší zločin, kde vražda je iba letmé pohladenie v oblasti hriechu. Človek ktorý nenávidí Boha - odmieta Ho - bude súdený ako ťažký zločinec, aj keby urobil najväčšiu charitu sveta, staral sa o chudobné deti a robil miliardu morálnych činov. Na poslednom súde prehral - je vinný a čaká ho večné odsúdenie. Preto každé svedectvo ľudí je jedným na spasenie a iným na odsúdenie. Aký bude tvoj budúci večný život? Na večné spasenie, alebo večné zatratenie?... ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov, pri ktorom dokonale chápem ako fanúšikov, tak i odporcov. Osobne sa ako idealista mierne prikláňam k tým pozitívnejším a duchovnejším. ()

muti 

všechny recenze uživatele

Áno, film je nábožensky ladený. Ak sa vám to nepáči tak ani nepozerajte. Kritizovať to je zbytočné. Vo filme ide napokon o sviatostne manželstvo takže bez náboženského nádychu to proste nejde. Až na pár zadrhelov ide o super film na tému udržania manželstva a boj on. Vzdať sa je ľahké ale udržať si toho druhého je ťažšie. Postačí na zmenu 40 dňovy recept na každý deň? Film ponúka napínavé scény zo života požiarnikov, romantiku a drámu vzťahov v kríze a samozrejme emócie. A na konci ešte menší twist. Odporúčam. Koment: Agamemnon ()

LucMosss 

všechny recenze uživatele

Miluji herce, miluji z hereckého hlediska lidské výkony, miluji neznámé a moudré filmy. Prosím, mohu toto drama zřít znova a znova, dokud se mé upřímné slzy nepromění v sůl? Nádherný snímek. ()

salome 

všechny recenze uživatele

Jednoduché přemýšlení, že prachy mohou za to, že manželství se zachránilo...ono, nebýt Boha, nebýt četby na každý den, ani by manžel nic nemohl koupit, protože by nezačal znova studovat svou ženu, protože už by dávno byli rozvedení. Pojem fanatik není to, že je někdo věřící. Tento dar nezískal každý, a kdo ho nemá, nejvíc kritizuje. Ono je to tak ve všech oborech, v celkovém životě, dobře se nám kritizuje něco, o čem houby víme. Film se mi moc líbil, nejsem na ty zaláskovaný slaďáky, ani nemám ráda, když ve filmu využívají tak moc tématiku víry, ale tady se jim povedlo. ()

vancho 

všechny recenze uživatele

Film je schematickou kresťanskou propagandou, že viera v Boha dokáže prekonať rozpad manželstva a urobiť človeka lepšieho. Moja skúsenosť je iná, i keď musím pripustiť, že film má aj niektoré inšpirujúce momenty - napríklad niektoré zo 40 "prikázaní" cesty ako zachrániť manželstvo. Nato nemusí byť človek veriaci, aby vedel, že ak sa bude správať k partnerovi dobre, má väčšiu šancu udržať vzťah. ()

Paranoir 

všechny recenze uživatele

Keby bolo takychto filmov viac, diali by sa vo svete krajsie veci. Toto je ten typ filmu, ktory mozno nenecha divaka po skonceni s otvorenymi ustami nad dokonalostou grafiky, akcnych scen ci rezie. Zanecha v cloveku nieco, z coho si moze zobrat ponaucenie, vstupenie si do svedomia, mozno osvetenie ci vyriesenie problemu. Odporucam tento film asi kazdym manzelom, ktori prekonavaju krizu. Ake je lahke dat z veci hroznych veci do dobrych..chce to len jednu vec a to otvorit si oci. ()

Merenre odpad!

všechny recenze uživatele

Co bylo kurva tohle za otřesnou agitku? To je horší jak Triumf vůle nebo Timur a jeho parta či co za sračku, i když je to o něčem jiném - ale na principu se nic nemění. Nic proti religii, ale takovou bezduchou vymejvárnu jsem musel sledovat - to bylo za trest. Křesťani, běžte radši do kostela a nevymývejte si mozky takovýma hovnama, jako je toto. Největší prdel je, že vyzněním je: každou ženskou nakonec utáhnete na ranec prachů. Kdyby jebnul hned na začátku na stůl prkenici, mohli jsme si tu kalvárii ušetřit - tohle poselství je sice veskrze pravdivé - bohužel, ze strany tvůrců řekl bych nechtěné. ()

suzie379 

všechny recenze uživatele

Krásný a emotivní příběh o muži, který chtěl zachránit manželtsví všemi dostupnými prostředky. Ikdyž si ho ta žena vůbec nezasloužila (vážně, od půlky filmu jsem ji chtěla majznout hadicí). Doporučuji pro věřící i nevěřící. ()

Dvojirakri 

všechny recenze uživatele

Křesťanské drama ze života mladého manželského páru, jejichž vztah se díky jeho naprosto pitomýmu chování a sledování prasečinek na netu, a její paličatosti rozpadá. Až když zakročí jeho tatínek a svěří mu své zápisky, začne se vše měnit. V tomto jsem skeptik. Ano, asi je něco na tom že pokud má člověk nad sebou nějaký bič, dejme tomu v podobě všemocného Boha, žije více v rámci daných pravidel která ho drží mezi mantinely jež z něj dělají dejme tomu ne tolik problémového jedince. Ale těmi mantinely končí svoboda a proto je pro mě nepřijatelné se tímto řídit. Však ve filmu je jasně naznačováno že kdo nežije podle božích přikázání, ten je špatný, například to jak on ze začátku hrozně přehrává třeba při hloupých hádkách s ní, to je přímo děsný! Moc se nepovedly ani akční scénky při požáru nebo uvíznutým autu na přejezdu, naopak, to jak se hasič-černoch vyhnul na poslední chvíli vlaku, tam měl vážně kliku! No, jak z toho teď ven? Pro příznivce víry a křesťanské kinematografie asi povinnost, my co si vystačíme s inteligencí, selským rozumem a otřepaným "chovej se k lidem tak jan chceš aby se oni chovali tobě"  a jinými příslovými zrovna nadšeni nebudeme, ale jednu hvězdu přidám, za to že to tvůrci mysleli dobře. ()

Tomx112 

všechny recenze uživatele

sobecký idiot co deptá manželku se obrací na víru a stává se hrdinou široko daleko. Mimochodem je to i hasič ale to není skoro podstatné. Humus, haleluja... ()

_Any_03 

všechny recenze uživatele

Nemám slov ! Konečně nějaký film s křesťanskou tématikou. Jsem jen mile překvapená :) Příběh aktuální, protože situace této země se naprosto hroutí do zatracení. Akce, napětí, láska, romantika, no od každého po troše. Rozhodně stojí za to shlédnout. ()

kyblik2 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy kde je hlavná pointa a rozuzlenie problému spojené s Bohom. Toto je vínimka, ktorá mi vážne nevadila a scéna s vlakom ma milo prekvapila :) Ďakujem za tento film, super zahrané.... ()

Palizer 

všechny recenze uživatele

Nechápem ako môže niekto ohodnotiť tento film ako odpad! Nie je to síce žiaden akčný hollywoodsky trhák, ale má to svoju myšlienku a dá sa povedať, že tento snímok je vhodný ako ponaučenie v krízových situáciach v manželstve. Ja len vrelo odporúčam pozrieť si tento film! ()

Reklama

Reklama