Reklama

Reklama

Druhý muž

  • USA The Other Man (více)
Trailer

Obsahy(1)

Podvedený manžel může mít pro svého soka jen jediný trest... Šéf britské softwarové firmy Peter (Liam Neeson) žije ve šťastném manželství s návrhářkou módní obuvi Lisou (Laura Linneyová). Po její předčasné smrti na rakovinu však zděšený Peter náhodou zjistí, že žena měla milence jménem Ralph. Od té chvíle je posedlý myšlenkou na to, jak záhadného muže vypátrat a zabít. Podaří se mu podle odesílaných e-mailů odhalit jeho celé jméno a adresu. Ralph (Antonio Banderas) je uhrančivý španělský elegán, který pobývá v Itálii. Peter se s ním začne inkognito setkávat v šachové kavárně a během „přátelských" rozhovorů vyslechne všechny detaily o Lisině nevěře. Zjistí i něco navíc, totiž že Ralph oblouznil Lisu s pomocí lží. Vystupuje sice jako zcestovalý boháč, avšak ve skutečnosti je to obyčejný uklízeč, který se může pochlubit jen dluhy a kriminálem... (Česká televize)

(více)

Recenze (82)

paascha 

všechny recenze uživatele

Žádná velká pecka, ale na odpoledne to bylo fajn. Jen jsem nepochopil konec, ale to se mi poslední dobou stává často, takže nepanikařím:-))) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tenhle film, ačkoliv by mohl být velmi silným dramatem bohužel nevyužil potenciálu z celkem zajímavého námětu. Je to komorní záležitost zahraná prakticky v pěti lidech, přičemž hlavní tíhu příběhu nese Neeson a Banderas. Oba se snažili, oba byli dokonce dobře zvoleni pro své role, ale o stupňujícím se napětí v milostném trojúhelníku nemůže být ani řeč. Šachová partie (jako už mnohokrát) mohla být právě tím napínacím mechanismem, ale zde vrcholem napětí bylo strhnutí figur rukou... Slibované téma odpuštění je zde také ztvárněno lacině a ne zrovna věrohodně... Film tak spíše zklamal. Škoda..* * ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Richard Eyre si napísal celkom zaujímavý, ale nie príliš hutný scenár, ktorý si aj sám zrežíroval. Bohužial k nemu nedal žiadnu pridanú hodnotu, film pôsobí príliš televízne. Hviezdni herci si zejme chceli zahrať v niečom zaujímavom, ale iba tak pre vlastné potešenie, bez túžby po nejakých oceneniach alebo diváckom záujme. Zaujímavý je nápad s retrospektívami Laury Linney, čím sa o jej postave dozvieme pomerne málo, ale možno to bol zámer tvorcov, aby sme si ju dotvorili sami. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Taký zvláštny film, ktorý sa zámerne vyhýba "komerčným" možnostiam na zdramatizovanie deja. Dopozeral som to, lebo som bol zvedavý, ono to je však skôr o situácii, o ocitoch ako o skutočnom príbehu. NÁHODNÉ STRETNUTIA sa mi páčili viac... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Vleklý drama, který by nechytlo ani moji babičku snad byť by u toho dělala karbanátky. Přesně kvuli takovýmhle nudným hovnům existují seriály třeba něco jako Doktor House, abych si tím spravil chuť, protože pro dnešek už toho mám dost po tom nic moc kebabu a týhle hovnařině. Děkuji a dobrou noc. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé, že film sa točil práve v čase kedy Liamovi zomrela manželka, a predsa som tu od neho to utrpenie a emócie nevidel. A zvlášť na jeho rozpoloženie to malo byť pritom príliš ľahké. Lenže tu to šlo podivnou cestou kontroverzných myšlienok kde v jednu chvíľu stojíte s kladivom a idete rozmlátiť kučeravú hlavu a o chvíľu už tú hlavu predstavujete rodine, pre mňa nepredstaviteľné. Plus ten záver je naozaj nič nehovoriaci, prázdny, akoby znázorňoval, že všetko bolo natočené aj tak zbytočne. Ide o psycho drámu s rozhrešením pre vinníka zrady, považujem to za vysoko nereálne. V reálnom svete a pri Liamovych schopnostiach by to kladivo bolo minimálne v piatom až šiestom stavci. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Díky závěru za *, ale s bídou. Tenhle film doplácí na to, že se od začátku tváří jako div ne nějaké mysteriózno, a nakonec se z toho vyklube rodinná selanka, kde si všichni odpustí, co jsme si, to jsme si, život jde dál. O zvratech těžko mluvit, většinu "zvratů" tuší zlkušenější divák tak dlouho dopředu, že se k jejich odhalení pronudí. Viz třeba heslo k fotkám, to by napadlo i idiota zkusit hned napoprvé, to, které bylo celou dobu na očích. A takhle to pokračovalo celý film. Ani ty psychologický kecy, co se sem tam objeví, nejsou nijak na výši ("člověk má žít okamžikem", "musíme vidět v sobě a druhých to pozitivní"...), takže na tomto poli film nijak neohromí. Po skončení snímku mám pocit promarněné šance, kde se dalo zaplést osudy víc a lépe, vybudovat větší napětí, propracovat víc psychologii postav než jen prvoplánově na povrchu, avšak nestalo se. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Mně se The Other Man líbil, šel jsem naslepo do kina a nejsem zklamaný. Mám rád filmy, které někam směřují, vyvolávají v divákovi údiv, úžas a otázky, a pak nastane zvrat, který vše otočí úplně jinam. Já jsem ještě nikdy takový zvrat v jakémkoli filmu neviděl, takže jej spatřuji originálním. A od 96 hodin mám čím dál raději Liama Neesona. Zdá se mi, jako by se do rolí vždy pořádně položil a náležitě si je vychutnal. Romola Garai taky za jedna. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Teď nevím, zdali Neeson tento film natočil před smrtí, nebo po smrti své ženy (která v roce 2008 tragicky zemřela na lyžích). Každopádně s touto informací jsem přistoupil k filmu a hvězdičku navíc dávám za (nechtěl bych, aby to vyznělo jako černý humor) přesvědčivého Neesona, kterému poloha vdovce prostě sedla. The Other Man se dá "sežrat" zhruba do poloviny (pozn. Neeson se dostává do zamčeného činžáku totožným stylem jako v 96 hodinách, je zhruba i stejně rozezlen). Film se láme v okamžiku, kdy začne šachová partie. Nechápal jsem Banderasovu ochotu vyprávět detaily ze svého života a moc jsem nebral ani Neesonovu touhu po dotažení "plánu pomsty". Předloha byla asi nahuštěnější, co se rozvoje motivací a postav jako takových týče. S úctou k režisérovi i k hercům - 50%. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Můžou spolu lidé vydržet celý život? Zásadní otázka tohoto filmu. Rozhovor Antonia Banderase a Liama Neesona o jedné ženě ( Laura Linney ), jejíž osud je odhalen asi v půlce filmu. Film o tom, že i obyčejný člověk může být jedinečný. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Film akosi o ničom, alebo som aspoň nepochopil konanie Neesonovej postavy a o čo mu vlastne išlo. Takisto dosť zvláštne spracovanie od režiséra, keď po úvode zrazu vidíme ako Neeson vyhadzuje šaty zo skrine a netušíme, čo sa stalo, či Linney odišla alebo zomrela. Zrejme chcel byť originálny a nie všetko polopatisticky predhadzovať divákom, no stačil by aj titulok "O 6 mesiacov neskôr", lebo netušíme, či je to na druhý deň po predchádzajúcej scéne alebo po roku. A Neeson mohol zahrať smútiaceho manžela aj o čosi lepšie, lebo to skôr vyzeralo, že sa smeje a nie plače. No on prišiel o svoju Natašu až rok po natočení tohto filmu, takže to vtedy asi nevedel tak precítiť. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

3 hvězdy dám. Nebylo to zlé. Zajímavý námět, akorát to bylo zahrané bez jakýchkoliv emocí či náznaku napětí. Délka filmu 80 minut taky není nikterak závratná. Myslim si taky, že pokud je film, ve kterém hrajou taková esa jako Banderas, Neeson a Linneyová, tak to musí být pecka. Což tento film rozhodně nebyl. 55% ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Nudné, nezaujímavé, postavené na Liamovi Neesenovi a Antoniovi Bandersovi..z čoho mohla byť zaujímavá šachová partia..tak z toho ostalo len nudné vákuum, v ktorom sa nič nedialo... ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Výborný Liam Neeson i Antonio Banderas, toť asi vše. No, ještě samozřejmě Milano...scénář mě předestřel ženu, která falírovala mezi manželem a španělskobritským milencem a ona umře na rakovinu. Čím více jsem ji poznávala, tím více mi šla na nervy. Moje babička by řekla, pálilo ji dobré bydlo. Ovšem musím uznat, že Banderas by svým kouzlem omotal skoro každou ženu...a ty červené lodičky byly ólalá ! ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Podle mě to není zdaleka tak nudný a šedý snímek, jak to cítí ostatní komentující. Other man má docela svižné tempo a filmová prostředí, na které se pěkně kouká. Je v něm sice určitá nejednotnost mezi detektivním dramatem v začátku a psychologickým rozborem na konci, ale nějak to dohromady funguje. Film dle mého názoru Schlinkovu předlohu pěkně projasnil a pročistil -- nemá se za co stydět. ()

Reklama

Reklama