Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Starý biblický příběh o stavbě a pádu babylonské věže, tragických osudech, netoleranci, ale i o hledání lásky a naděje v muzikálu Městského divadla v Brně. Autoři Z. Merta a S. Moša. V hlavních rolích: R. Vojtek, Z. Jandová, P. Jungmanová, J. Apolenář, M. Sedláčková a další. Režie P. Soukup.

Televizní záznam muzikálové představení z Městského divadla v Brně, které je svojí myšlenkou vysoce aktuální, patří k tomu nejlepšímu, co v naší původní muzikálové tvorbě v posledních letech vzniklo. V pořadí třetí titul úspěšné autorské dvojice Zdeněk Merta - Stanislav Moša,. Oba autoři v této muzikálové opeře akcentují především neschopnost lidí domluvit se, jejich touhu po moci, neochotu k naslouchání a netolerantnost k druhým lidem. Proto je jejich Babylon více než o stavbě věže a božském hněvu o hněvu lidském, který bývá mnohem více "nenávistný, neodpouštějící a zabíjející". Hlavní je touha po lásce v tom nejširším slova smyslu, od níž se pak všechno odvíjí? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Připomínka těch oldschoolových časů, kdy městské divadlo ještě nemělo hudební scénu a všechno se hrálo na té činoherní a je to pěkná připomínka :). Příběh o tom jak to bylo se zmatením jazyků má moc pěknou výpravu a kulisy a hlavně výbornou hudbu, ale občas se mi zdálo, že to zmatení se neodehrálo jen v jazyku, ale taky v textech některých songů. Proto to jsou jen čtyři hvězdičky, protože chvílemi je to úplně výborné a chvílemi je to textově takové podivně překombinované, že tomu nepomůže ani ten fakt, že herci tam byli pěvecky velmi zdatní a hudba byla moc pěkná a zajímavá. Každopádně to bylo ale představení moc fajn a to hlavně hudebně a výpravou. ()

HMTD 

všechny recenze uživatele

Mne trochu mate zdejší hodně vysoké hodnocení. Jasně je to hodně originální, herecké obsazení skvělé, až na dva představitele významných rolí kteří podle mne na hlavní role nestačili. Kulisy trochu laciné, ale to neberu jako mínus, víc se alespoň zaměříte na děj a zpěv. Co je ale škoda, že muzikál neobsahuje nic z čeho by se mohl stát hit, když se podívám na nejlepší muzikály které u nás vznikli tak vždy mezi tou hudební omáčkou vyčnívají alespoň tři vážně skvělé skladby a tady je dobrá jen ta poslední a zbytek jen ujde. Kvalita strašně kolísá během celého představení a u částí kde není ženský zpěv jsem se nudil. I přes to se jedná o jeden z nejlepších českých muzikálů, což je ale z velké části způsobeno tím, že laťka není zas tak vysoko. ()

Reklama

musicalfan 

všechny recenze uživatele

Nejlepší česká muzikálová opera s geniální hudbou Zdenka Merty.. holt dvojice Merta - Moša muzikály uměla vždy, ale tohle je mistrovské dílo. A to jsem ho naživo v divadle neviděl, holt se asi budeme muset smířit jen s tímto TV přepisem. Upozornění pro administrátory, chybí vám tu televizní záznam muzikálu "Sny svatojánských nocí" z Křižíkovy fontány stejné autorské dvojice. Existuje! :-) ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama